Vad ca nu s-a ridicat pana acum aceasta problema. La automobile e cunoscut deja (s-a recunoscut si oficial) ca difera foarte mult calitatea in functie de zona pentru care sunt fabricate.
Bun, ce ma face sa cred acelasi lucru despre iPhone ?
Eu am un iPhone 4s 64gb achizitionat la 3-4 luni de la lansarea oficiala. Datorita preturilor nesimtite practicate de magazinele de renume de la noi, am ales sa il cumpar de la unul din magazinele specializate gsm online, le cunoasteti voi, nu spun exact care sa nu se considere reclama.
In cei aproape doi ani de folosinta, nu l-am menajat deloc. N-a fost nici macar o secunda folosit cu husa (poate si asta e o explicatie?), niciodata n-a avut folie de protectie, a cazut de mai multe ori, a fost purtat in buzunare impreuna cu chei si altele, a fost folosit in draci, de la convorbiri pe skype de 4-5 ore ) , nenumarate ore de video si gaming continuu, internet etc. ecranul a fost folosit la brightness maxim tot timpul. In concluzie, consider ca din acest iPhone s-a scos untul.
Asa ca nu pot sa nu ma mir cand vad problemele reclamate pe forum. 4s-ul meu este impecabil dupa tot ce a indurat. Ecranul este perfect, bateria tine ca in prima zi, mai bine decat orice alt smartphone am vazut (minus iphone5), butoanele merg perfect, nu e zgaraiat serios. Semnalul gsm sau wifi sunt si au fost mereu excelente (mai bun decat la vechul meu Nokia 6300)
Zilele trecute am avut ocazia sa il testez alaturi de un alt 4s, al unui amic, iphone cumparat de la orange. Acest iphone avea o pata galbena pe ecran, desi era mai nou cu aproape un an fata de al meu. Omul se plangea ca mereu a avut receptie slaba pe wifi si gsm. Am facut un mic test, ne-am indepartat treptat de router, si concluzia a fost clara, 4s-ul meu afea receptie de cel putin 2 ori mai buna. Unde el pierduse semnalul de tot, eu inca aveam 2-3 liniute, si internetul mergea fara probleme. Gsm n-am putut testa pentru ca in zona in care eram semnalul era perfect.
Consider cateva scenarii posibile:
1. Telefoanele fabricate pentru anumite zone, de ex sud-estul Europei sunt mai slabe calitativ. Se stie ca magazinele gsm aduc telefoanele pe canale neoficiale.
2. Softul modificat de carrier e problematic
3. Husele si foliile afecteaza semnalul si scat fiabilitatea telefonului, poate pentru ca nu se mai raceste asa cum ar trebui.
Stiu o poveste asemanatoare cu un iphone 5 cumparat de la acelasi magazin, fara huse and stuff, care functioneaza fantastic si nu arata nici una dintre problemele reclamate de altii.
Eu nu cred ca e vreo linie speciala in Foxconn pe care sa scrie “Romania and other shitty countries”, ci loturi diferite de productie, controale de calitate diferite, proceduri diferite din cand in cand samd.
Husele si foliile nu ar avea de ce afecteze negativ semnalul, ca doar nu fac cușcă Faraday.
Well, la alte produse s-a dovedit ca exista treaba asta, nu e un mit. Sigur, despre Apple nu stim nimic in sensul asta.
Dar totusi nu pot sa cred ca diferentele pot fi asa mari doar ca sunt alte loturi sau alte linii de productie. Nu cred in varianta asta.
De-aia as vrea sa adunam ceva date legate de achizita telefonului, si folosirea lui cu huse/folii si fara. Din informatiile pe care le-am strans pana acum, chiar daca putine, se contureaza un patern.
Atenție - la WiFi, în funcție de țară/regiune, canalele și puterea de emisie diferă. Nu comparați - de exemplu - un iPhone model US cu unul din Franța.
Eu cred in asta. Nu neaparat ca Apple are linie de productie separata pentru Romania si MEA (Middle-East + Africa), dar ar ajunge sa directioneze loturile “mai putin reusite” catre aceste tari. Nu zic ca produsele Apple vandute in aceste tari sunt sub calitatea produselor vandute in tarile din vestul europei, insa urmarind simultan mai multe forumuri despre produse Apple, din mai multe tari, mi se pare si mie ca la noi in estul europei apar mult mai des problemele cunoscute… Dar poate si ca persoanele din tarile vestice nu isi pierd timpul cu postarea unui mesaj pe un forum, ci mai degraba merg direct la un Apple Store (ce se gaseste in majoritatea oraselor mari) si acolo i se repara sau se schimba produsul, fara batai de cap.
De o chestie asemanatoare am aflat in legatura cu sigurantele automate Eaton (Moeller). De ceva vreme aceste sigurante se fabrica undeva in Romania (cred ca Baia Mare), iar procentul de sigurante defecte este mult mai mare decat la sigurantele fabricate in Austria. Acuma astept de cateva saptamani sa imi vina sigurantele comandate (modelul ce se utilizeaza in Germania si Austria - fabricate in Austria), cand ii vorba de elemente de protectie, nu accept produse de proasta calitate. E nesimtire ca unele companii (nu ma refer la Apple) isi bat joc de clientii din tarile estice, din moment ce pretul de vanzare este acelasi, sau chiar mai mare.
Bun:
- am un iP original, luat din UK; au aparut dungulite pe ecran, s-a paradit butonul de Power;
- iP 3 mi-a fost furat, nu mai stiu cum se comporta (cumparat de la Orange Ro);
- iP 3GS merge fara probleme, dar are crapaturi in zona conectorului (din UK);
- iP 5, fara probleme deocamdata (Orange Ro).
Toate fara folii, huse etc.
Concluzia repezita ar fi ca cele din UK sunt nașpa, nu?
Eu am avut un Audi A4 fabricat la Ingolstadt, un prieten acelasi model acelasi an, fabricat in Ungaria, cumparat din Romania. Diferente foarte mari intre ele. Chiar si ceasurile din bord, la mine aratau fantastic, la el parca erau led-uri de 3 lei.
Pana mai apar informatii, propun celor care detin huse ieftine sa face niste teste de semnal, gsm si wifi, cu si fara husa.
Exista vreo aplicatie care sa arate temperaturile din telefon ? Ar fi interesant, bag mana in foc ca vor fi mult mai mari cu husa, e logic.
Nu comparați Apple cu alte firme d.p.d.v. al calității produselor pentru diverse piețe.
Discuția asta cu “Produse Apple mai proaste pentru europa de est” a mai fost de câteva ori aici pe macuser.
Repet ce am spus și în acele discuții:
“Dacă cineva poate să dovedească (cu probe multiple, nu cu “am auzit eu” și cu “am eu sentimentul că”) faptul că produsele Apple pt EEU sunt mai proaste decât pentru restul lumii, persoana respectivă va deveni faimoasă pe plan mondial”.
Acum, că avem și asociație cu acte în regulă, dacă cineva dovedește acest lucru, putem, noi utilizatorii români de produse Apple, să dăm Apple în judecată și să ne facem și de nișțe bani pe treaba asta.
Eu (care până acuma toate defectele le-am avut la produse Apple cumpărate din US și niciodată la cele cumpărate din EU/Romania) aștept să vedem ce se descoperă.
Am un iPhone 4, luat acum trei ani. Nici o problemă, doar una mică, de soft. Nu-l pot debloca, foarte rar, cînd mă sună anumite persoane.
În ceea ce priveşte computerele, cea mai mare ţeapă a fost un iMac G5. În rest, alte cinci, fără nici cea mai mică problemă.
Ghinion. Ăsta-i cuvîntul-cheie.
Eu m-am lovit de problema asta in prima vara petrecuta cu 4s mi-am dat seama ca problema era de la umezeala din buzunar. De atunci am grija sa in buzunar peste o bancnota, care fiind de plastic nu se umezeste si de atunci n-am mai intalnit problema
Daca se intampla doar cand e un buzunar, problema e 100% cea de mai sus, si eu si alti prieteni ne-am lovit de ea. Jailbreak n-am facut niciodata pe nici un idevice, si nici n-am in plan