Browser
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 05.08.13

Buna seara!Am un MacBook pe care l-am primit.Deci nu e nou.Persoana dinaintea mea folosea Firefox ca browser insa acum nu imi merge.Mentionez ca nu am operat decat cu Windows pana acum si nu ma prea pricep la Mac, prin urmare nu gasesc browserul.Nu am nicio iconita pe desktop sa mi-l arate si cand caut safari in finder imi da un folder dar nu gasesc acolo decat history si bookmark.As vrea eu sa downloadez un browser dar nu am cum sa intru pe internet fara unul…chiar nu mai stiu unde sa mai caut browserul asta.Asa ca daca m-ar putea ajuta si pe mine cineva as ramane recunoscatoare

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 28.04.13

Firefox: http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Safari: https://www.macupdate.com/app/mac/15675/apple-safari
Il iei , si il instalezi si e ok

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Safari vine cu sistemul de operare, e in Applications.

Uite un Ghid, in romana.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

Stiu doar ca nu gasesc iconul de la Safari care sa imi permita sa deschid o fereastra de browser.Dar va multumesc pentru idei.O sa downloadez Safari sau mozilla pe un alt pc,, dupa care o sa il instalez pe mac:)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

poți încerca utilizând funcția FIND

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Daca chiar nu ai Safari in sistem, inseamna ca s-a jucat prea mult proprietarul anterior. Eu as reinstala tot sistemul, cine stie ce gargauni a lasat pe acolo.

Dar netul iti merge?
Verifica, de exemplu: in Finder, mergi in Go > Utilities, apoi cauta acolo Network Utility. Mergi in tabul Ping, scrie “google.com” si da-i Ping. Ar trebui sa-ti dea cam asa:

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

Va multumesc tuturor de sfaturi.Am reusit sa instalez Safari.Daca o sa imi mai faca figuri o sa pun pe cineva sa imi reinstaleze sistemul de operare dar momentan e ok pentru persoana care il va folosi.