“Apple patented the means to transmit an encoded signal to all wireless devices, commanding them to disable recording functions.”
http://rt.com/news/apple-patent-transmission-block-408/
Interesant, dar si iritant. Adica, din moment ce imi cumpar un device scump care stie sa faca de toate, nici nu mai am dreptul sa decid eu cand si ce vreau sa fotografiez sau sa filmez?
In unele locuri as mai zice ca ar fi aplicabila si utila aceasta chestie (de exemplu la cinema, la teatru, sau la fabrici - impotriva spionajului industrial, etc.), dar aici parca se vrea utilizarea impotriva oamenilor, adica tu ca cetatean constiincios si corect daca mergi la un protest pasnic unde politistii sau jandarmii incep sa bata protestatarii fara motiv, sa nu poti filma nimic ce ai putea folosi pentru a demonstra agresivitatea sau brutalitatea fortelor de ordine?
Oare ce mai urmeaza? Poate peste cativa ani toate device-urile vor filma obligatoriu tot ce se intampla in locuintele oamenilor si vor transmite automat inregistrarile serviciilor de informatii?
Eu unul inca merg pe principiul sa am aparat separat pentru fiecare domeniu, un telefon “neinteligent” pentru convorbiri si mesaje, un aparat DSLR pentru fotografii si o camera video pentru filmari. Fiecare stie sa faca doar lucrul pentru care a fost proiectat. Si nu sunt legate intre ele, pentru a le putea “dezactiva” de la distanta…