Tehnologie pentru ... proteste
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

“Apple patented the means to transmit an encoded signal to all wireless devices, commanding them to disable recording functions.”

http://rt.com/news/apple-patent-transmission-block-408/

Interesant, dar si iritant. Adica, din moment ce imi cumpar un device scump care stie sa faca de toate, nici nu mai am dreptul sa decid eu cand si ce vreau sa fotografiez sau sa filmez?

In unele locuri as mai zice ca ar fi aplicabila si utila aceasta chestie (de exemplu la cinema, la teatru, sau la fabrici - impotriva spionajului industrial, etc.), dar aici parca se vrea utilizarea impotriva oamenilor, adica tu ca cetatean constiincios si corect daca mergi la un protest pasnic unde politistii sau jandarmii incep sa bata protestatarii fara motiv, sa nu poti filma nimic ce ai putea folosi pentru a demonstra agresivitatea sau brutalitatea fortelor de ordine?

Oare ce mai urmeaza? Poate peste cativa ani toate device-urile vor filma obligatoriu tot ce se intampla in locuintele oamenilor si vor transmite automat inregistrarile serviciilor de informatii?

Eu unul inca merg pe principiul sa am aparat separat pentru fiecare domeniu, un telefon “neinteligent” pentru convorbiri si mesaje, un aparat DSLR pentru fotografii si o camera video pentru filmari. Fiecare stie sa faca doar lucrul pentru care a fost proiectat. Si nu sunt legate intre ele, pentru a le putea “dezactiva” de la distanta…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Eh, e multa speculatie in articol.
Eu as fi de acord sa-mi fac un geofence d-asta cand sunt in transportul public, ascult muzica si tot aud ț-șpe conversatii in jurul meu, ca românu’ urlă in telefon si urlă mult.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, depinde si ce anume sa se restrictioneze in ce zone. De exemplu sa iti blocheze posibilitatea sa vorbesti la telefon sau sa incarci lucruri pe internet de la locul unui protest (in timp real) as mai intelege, ca ai putea “provoca” alti oameni la diferite chestii… Dar sa iti blocheze posibilitatea de a fotografia sau filma in timpul unui protest (fara sa incarci direct pe internet), nu mi se pare acceptabil.

In Germania am vazut niste aparate in cateva cladiri, care faceau imposibila conectarea telefonului la reteaua mobila, si implicit si initierea apelurilor telefonice sau transferul de date, prin perturbarea semnalului. Dar sa dezactivezi (chiar de la distanta) niste functii elementare ale unui aparat pe care utilizatorul l-a cumparat cu acele functii, mi se pare o chestie “invaziva” si nelegala, cel putin din punct de vedere moral.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Ar fi super sa devina caramida in cinema, teatre, concerte…
Eu chiar nu inteleg de ce la noi nu exista deja astfel de aparate care sa anuleze reteaua, ca sunt super ieftine comparand cu beneficiile.

Ca sa-ti blocheze camera iti trebuie net, daca te duci pregatit undeva stii sa opresti netu. Eu nu am deloc.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ba sigur că există smile
dar nu vor să le cumpere directorii de săli de spectacole

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Acuma mai este o chestie cu aparatele ieftine pentru perturbarea semnalului… Aparatele ieftine isi fac treaba, dar emit in continuu, ce nu este prea sanatos (electrosmog). Aparatele mai scumpe detecteaza incercarile unui telefon de a se conecta la o retea, si doar atunci emit semnale, pentru un timp foarte scurt… Ar mai fi si varianta sa se ecraneze complet sala/incaperea, insa asta ar costa si mai mult.

Dar de fapt, pentru cei de la cinema si teatre le este important sa nu se inregistreze filmul sau piesa, in rest de confortul spectatorilor nu le pasa asa mult. Ca nu ei sunt de vina ca sunt multi necivilizati, la care le e lene sa isi puna telefoanele pe mod silentios sau sa le inchida…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nu costă deloc mult
indolența, nesimțirea și prostia costă muuuulț mai mult

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Ar mai trebui si-un laser care sa detecteze bliturile din sala ca sa prajeasca senzorul si s-a rezolvat, numai spectatori disciplinati o sa existe.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Wonderland
Macuser din: 20.05.09
belasajgo - 07 August 2013 12:41 PM

“Apple patented the means to transmit an encoded signal to all wireless devices, commanding them to disable recording functions.”

http://rt.com/news/apple-patent-transmission-block-408/

Interesant, dar si iritant. Adica, din moment ce imi cumpar un device scump care stie sa faca de toate, nici nu mai am dreptul sa decid eu cand si ce vreau sa fotografiez sau sa filmez?

In unele locuri as mai zice ca ar fi aplicabila si utila aceasta chestie (de exemplu la cinema, la teatru, sau la fabrici - impotriva spionajului industrial, etc.), dar aici parca se vrea utilizarea impotriva oamenilor, adica tu ca cetatean constiincios si corect daca mergi la un protest pasnic unde politistii sau jandarmii incep sa bata protestatarii fara motiv, sa nu poti filma nimic ce ai putea folosi pentru a demonstra agresivitatea sau brutalitatea fortelor de ordine?

Oare ce mai urmeaza? Poate peste cativa ani toate device-urile vor filma obligatoriu tot ce se intampla in locuintele oamenilor si vor transmite automat inregistrarile serviciilor de informatii?

Eu unul inca merg pe principiul sa am aparat separat pentru fiecare domeniu, un telefon “neinteligent” pentru convorbiri si mesaje, un aparat DSLR pentru fotografii si o camera video pentru filmari. Fiecare stie sa faca doar lucrul pentru care a fost proiectat. Si nu sunt legate intre ele, pentru a le putea “dezactiva” de la distanta…

tocmai ieri am citit un articol http://www.adme.ru/illustration-and-photography/homo-photographicus-540205/
vezi pozele din vatican, scrie pe poze 2005 si 2013, dintr-o multime de enoriasi ce asculta, s-a transormat totul intr-o multine ce fotografiaza.
sau si mai infioratoare( ca femonen) sunt pozele unde un cuplu danseaza si o multime fotografiaza

Semnătură 

Macbook Pro 15” Late 2008, OS 10.8.4
iPad 4 32Gb cellular, White
iPad mini retina 32gb cellular, White
iPod Touch 3G, 64 Gb