Garantie pentru pixeli inversati la o plasma Panasonic IN GARANTIE, cumparat de la AVstore??
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.12.07

Pixeli morti, inversati, ce danseaza pe o latura a TV-ului meu Panasonic 50VT20 luat de la AV store acum 2,5 ani de la AV store, m-au facut sa apelez la garantia de 5 ani, luata odata cu TV-ul care a costat 100 milioane lei vechi. Ei sigur l-au luat de pe piata gri, din Germania, nu de la Panasonic Romania, pentru ca am asteptat 2 saptamani sa il ridic, dupa achizitie.

Am sunat luni sa intreb daca vin ei la mine, sau trebuie sa ma car eu cu el la magazinul lor din cotroceni, de unde l-am luat, si a ramas stabilit ca ma asteapta cu TV-ul la ei sa vada ce e de facut.

La 2 zile dupa, ma suna alt angajat al lor sa imi spuna sa duc TV-ul la un service, el crezand ca nu este in perioada de garantie. I-am explicat ca are garantie 5 ani si ca este inca in garantie, si ca deja am stabilit cu un coleg sa il duc la ei zilele astea.

Asa ca azi voi duce TV-ul inapoi. Am avut foarte mare grija de TV, mereu a stat in pozitie verticala, niciodata nu a avut retentie de imagine sau plasma burn-in.

Din poze, voi ce credeti, e un panel stricat, o problema mai veche intalnita la seriile GT si ST, in care apareau pixeli inversati, mov/albastrui pe o portiune mare din ecran?

Credeti ca isi vor respecta garantia, dupa ce am luat produse numai de la ei, si i-am recomandat tuturor?
Cum ar trebui sa se rezolve daca ecranul nu poate fi reparat? Imi dau alt TV, din generatia actuala? Echivalentul TV-ului meu, ar fi 50VT60 si costa 82 milioane lei vechi.

Ce parere aveti din poze?

http://i113.photobucket.com/albums/n234/kevo82/IMG_2241.jpg

http://i113.photobucket.com/albums/n234/kevo82/IMG_2343.jpg

Semnătură 

Mac Mini 2012, i7 2.3GHz, 16GB DDR3, 256 SSD
Magic Mouse Wireless | Track Pad | Wireless Keyboard

Time Capsule 2 TB | Airport Express Airtunes | LaCie 5big NAS PRO iRobot

iPad Air 2 Space Grey 64GB Wi-Fi + LTE | iPad 2 Black 64GB Wi-Fi

iPhone 6 Space Grey 64 GB

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad
Macuser din: 18.01.13

Hello si buna dimineata.

Imi pare nespus de rau pentru problema aparuta. E in garantie, nu se poate remedia problema, se da altul in loc, ca deh’ cu spune spotu’, esti cetatean european si ai drepturi. In cazul in care se trag pe fund, poti suna la ANPC, si implicit sa faci plangere, in cazul in care nu o remediaza. Dar fiind firma relativ cunoscuta, ar trebui sa solutioneze problema.

Display’ul tau, e facut din paneluri, legate intre ele prin mufe cu 4 pini. Fiind pe colt, nu face legatura decat perpendicular, restul din vecinatate nu sunt afectati. E o problema ce poate fi solutionata in cateva minute, atata timp cat au piese de schimp. Conectorii respectivi sunt foarte subrezi, uitanduma la poza se poate sa se fi oxidat unul din ei daca e o problema aparuta recent se poate datora conditiilor de afara, umiditate in special. Daca nu reusesti nici cum sa o duci la bun sfarsit cu ei, si ramai cu el pe cap, iti trimit eu cativa conectori tata pentru panelul respectiv, doar ca, din pacate va trebui sa il desfaci tu, si sa decositoresti connectorul, ca mai apoi sa faci operatiunea pe dos.

Aceeasi problema am avuto si eu la modelul 50VT60. Doar ca la mine a fost putin mai dificil. Fratiorul meu s’a sprijinit pe televizor, prinzand cu mana de colt. A trebuit sa il desfac, problema nu a fost neaparat schimbarea conectorului, ci procesul prin care am facut asta, display’ul fiind foarte mare, a trebuit asezat pe jos, pe bucati de poliuretan, pentru a nu distruge cu totul display’ul. Intr’un final a fost ok.

Sper sa rezolvi problema mai simplu, si sa nu fii nevoit sa iti infigi tu mainile in el.

O zi minunata si insorita.

Stima.

Semnătură 

“Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you’re still retarded.”

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Merci mult de raspuns.

Da, asta am citit si eu pe forumuri, ca poate fi problema larg raspandita la seriile GT si ST, dar la fel de bine poate fi si placa de baza sau conectori.

Eu nu o sa ma incurc cu ANPC si amenintari, sperand ca isi vor respecta garantia, mai ales in conditiile in care mereu am fost clientul lor si am luat multe produse.
Daca nu isi respecta garantie ii dau in judecata, nu mai pierd timpul cu ANPC. Sper totusi sa nu fie cazul, la tel au fost serviabili.

Merci pentru ajutorul oferit, dar eu nu o sa ma apuc sa desfac TV-ul atata timp cat e in garantie. Tu nu ai pierdut garantia daca ai umblat in VT60-ul tau? Plasma trebuie sa stea mereu in pozitie verticala, nu e bine sa fie culcata.

Frumos TV, apropo, felicitari pt achizitie…ar fi tare sa fie iremediabila problema si sa imi dea si mie un VT60 grin

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Cum spuneam mai sus, ideal ar fi sa fi rezolvata problema intre voi, client-vanzator, dar in cazul in care nu vor, va trebui sa recurgi la alte metode.

Eu nu am mai mers cu el la garantie pentru ca am stiut ca nu vor remedia problema din moment ce este o eroare de natura umana. El tinand de display cu mana prin presare a reusit sa desfaca pcb’ul, implicit am avut asemanator aceeasi problema ca si a ta. Cat despre remaniere, a fost singura solutie, sa il culc tocmai pentru a reusi sa desfac protectiile din plastic, si sa pot cositori in mod corect panelul.

E un model reusit, dar as vrea ca pe viitor sa il vand, si sa revin la philips.

Acesta l’am primit cadou.

Daca ai nevoie de ajutor, sau alte informatii, cu mare placere te ajut.

Cu stima.

Semnătură 

“Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you’re still retarded.”

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Merci mult.

Tocmai am lasat TV-ul. Au fost OK baietii, dar nu atat de OK incat sa imi dea un VT60, sau sa imi transporte TV-ul de acasa smile)

S-au oferit sa il repare, sau in cel mai rau caz, sa inlocuiasca panelul.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Asteptam vesti bune de la tine.

Semnătură