Problemă adrese locale Bonjour
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Germania
Macuser din: 26.11.09

Am făcut upgrade de sistem de la 10.6.8 la 10.8.4 pe un iMac.
Anterior upgrade-ului funcționau perfect în rețeaua locală (cu un iPad si un iPhone) atît Home Sharing Library, Music sharing din iTunes, aplicația Remote, precum și alte aplicații de sharing: Air Video, Photostreamr.
Dupa upgrade nu mai vedeam pe device-uri iMac-ul, nici Home Sharing, nimic. Am încercat firewall dezactivat, disable stealth mode etc, fără efect. Într-un final am constatat că am acces la iMac în aplicațiile respective doar dacă introduc eu manual IP-ul local al iMacului (192.168.2.1).
Pot trage concluzia că Bonjour nu rezolva adresele locale? Cum îl conving să o facă? Pentru că dacă în unele aplicații de pe device-uri am optiunea de a introduce IP-ul server-ului, in Music, iTunes, Remote nu mai am cum, nu îmi apare Shared library așa că nu există acces la iMac…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Verifică în “Monitor Activitate” dacă rulează procesul mDNSresponder - selectează “Toate procesele” pentru asta;
Pentru diagnosticare poți utiliza pe OS X 10.8 WiFi Diagnostics care are un Bonjour Browser, sau pe iOS aplicația Bonjour Browser din AppStore, e free.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Maclean - 10 August 2013 09:59 AM

Verifică în “Monitor Activitate” dacă rulează procesul mDNSresponder - selectează “Toate procesele” pentru asta;
Pentru diagnosticare poți utiliza pe OS X 10.8 WiFi Diagnostics care are un Bonjour Browser, sau pe iOS aplicația Bonjour Browser din AppStore, e free.

Verificat, mDNS rulează. Bonjour Browser îmi confirmă ce bănuiam “Can’t resolve link - local name” Întrebarea e cum rezolv? Upgrade-ul l-am facut prin instalare pe curat, am încercat repararea de permisiuni, am încercat și user nou, simptomele sînt aceleași.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Și screenshot cu Bonjour Browser

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Mesajul cu link-local se referă la IPv6, care ar trebui să fie setat ca “doar link local” în Preferințe sistem -> Rețea -> (interfața folosită)

Mai verifică să fie completat un nume la Preferințe sistem -> Partajare -> Nume computer.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Am încercat deja și setarea IPv6 doar link local, deja am încercat inclusiv dezactivarea totală IPv6 din terminal. E setat și numele computerului…