1 din 2
1
macul nu citeste DVD-uri facute pe windows
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad Romania
Macuser din: 21.01.07

Va Salut. Am un MacBookPro de putin timp.si am problema din titlu.
imi puteti da un sfat?
va multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: U.S./momentan Republica Populara Romana
Macuser din: 13.10.05

Pe un alt player merge?

Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

spune ca e unknown format.dar respecta structura AUDIO_TS VIDEO_TS. nu am incercat alt player, ce-i drept. imi recomanzi unul? sint macuser nou.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ori e discul paradit, ori e facut cumva aiurea. Nu are voie sa nu se vada.
Incearca sa copiezi pe Desktop VIDEO_TS si apoi deschide folderul cu DVD Player. Daca copierea reuseste - discul e bun (dpdv fizic). Daca DVD Player nu poate deschide folderul (adica sa vada filmul), atunci e ceva aiurea in structura folderului. Mai poti incerca si cu alt player, cum ar fi VLC (vezi pe versiontracker.com), dar nu cred sa fie vreo diferenta.
Mai poti incerca o chestie: sa rip-uiesti DVDul, cu HandBrake, de exemplu.

P.S. Alte DVDuri ai putut sa vezi pana acum? Adica, unitatea e OK?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
neamtus - 01 Februarie 2007 08:53 PM

Va Salut. Am un MacBookPro de putin timp.si am problema din titlu.
imi puteti da un sfat?
va multumesc.

- Nu citește dvd-uri create pe un anume computer, pe unul singur, sau nu citește dvd-uri în general?
- Cîte asemenea dvd-uri nu ți-a citit? Unul singur? Mai multe? Arse pe diverse pc-uri sau numai pe un anume pc?
- Acel dvd cu hibe este citit OK pe alt calculator (altul decît cel pe care s-a ars și altul decît al tău, cu pricina)?
- Ce alte suporturi optice nu ți-a citit macul? Numai pe ăla sau și altele? Care? Ce format? Numai DVD video?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

discul nu e paradit, am facut citeva la rind.pe windows merg.Am copiat pe hdd, dar nu am reusit sa citesc cu dvd playerul.am facut insa rip urirea cu handbrake.si l-a desfacut.merge in quicktime.Totusi e frustrant ca nu pot sa citesc cu dvd playerul. o sa incerc si cu vlc.
alte dvd-ui se vad.originale adica.cele facute de mine cu tmpegencoder si tmdvdauthoring(nu sint sigur de denumirea asta, oricum din aceeasi familie cu tmpegencoder)  pe WXP nu se vad.
mutzam, pina acum.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai ai Mac acum! Da-le naibii de encodere pe Win, fa-ti DVDurile pe Mac, o sa-ti mearga sigur, pe orice.

Daca nu mai ai sursa, atunci poti folosi MPEG Streamclip ca sa extragi materialul de pe DVD, sa-l transformi in ceva pe care iMovie il intelege si sa refaci DVDul cu iDVD. Pierzi ceva din calitate, dar nu foarte mult.
O solutie fara pierdere de calitate ar fi DVDAfterEdit, dar e prea scump si nu am gasit pe nicaieri o versiune mai prietenoasa… Recompensa cui imi da un pont!

[ Modificat: 01 Februarie 2007 11:43 PM de altero ]

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

- Nu citește dvd-uri create pe un anume computer, pe unul singur, sau nu citește dvd-uri în general?
- Cîte asemenea dvd-uri nu ți-a citit? Unul singur? Mai multe? Arse pe diverse pc-uri sau numai pe un anume pc?
- Acel dvd cu hibe este citit OK pe alt calculator (altul decît cel pe care s-a ars și altul decît al tău, cu pricina)?
- Ce alte suporturi optice nu ți-a citit macul? Numai pe ăla sau și altele? Care? Ce format? Numai DVD video?

nu mi-a citit trei dvduri pe care le-am facut dupa metoda de mai sis pe Wxp.arse pe 2 pc-uri si testate cu acelasi rezultat pe doua macuri(macbookpro si macbook)
dvd-ul cu hibe merge pe alt calculator(pe pc cu care l-am facut, pe altele nu am incercat) dvd-uri cu date cteste. nu cred ca sint prbleme cu unitatea optica.
ma surprinde ca am reusit sa il ripuiesc cu handbrake

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

Nu, n-ai probleme cu unitatea, ci cu structura DVDului. Ceva din encoderele alea a dat chix.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
altero - 01 Februarie 2007 11:32 PM

Pai ai Mac acum! Da-le naibii de encodere pe Win, fa-ti DVDurile pe Mac, o sa-ti mearga sigur, pe orice.

erau importante si nu mai am fisierele sursa sau casetele dv.

am rippuit cu HB in mpeg4 si in avi.avi insa nu mi-l cunoaste nici QT nici iMovie.i-am dat calitate maxima, cu gindul sa il fac DVD de pe mac.
aveti vreo sugestie la caracteristici pentru a- putea baga in Imovie?

s.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

citeste postul meu de mai sus, l-am editat si nu ai vazut modificarile: MPEG Streamclip.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
altero - 01 Februarie 2007 11:42 PM

citeste postul meu de mai sus, l-am editat si nu ai vazut modificarile: MPEG Streamclip.

multumesc, o sa incerc.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Nu ajunge dacă pui pe un DVD directoarele AUDIO_TS si VIDEO_TS și fisiere în ele. Fisierele trebuie sa fie intr-o anumita ordine, unul din ele trebuind sa fie primul scris pe disk. Trebuie un program care să știe să scrie DVD-uri Video.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
psergiu - 02 Februarie 2007 07:42 AM

Nu ajunge dacă pui pe un DVD directoarele AUDIO_TS si VIDEO_TS și fisiere în ele. Fisierele trebuie sa fie intr-o anumita ordine, unul din ele trebuind sa fie primul scris pe disk. Trebuie un program care să știe să scrie DVD-uri Video.

Just. Aplicația standard care face așa ceva este, firește, Toast. Mai sînt și altele, cum ar fi Burn (LiquidCD nu știe, deocamdată, să ardă video DVD din fișiere disparate).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member

ok. asta s-a putea sa fie o problema.eu le-am generat pe hdd. iar apoi le-am copiat ca pe niste fisiere pe dvd.
totusi pe Pc-uri a mers.
multumesc

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

Stai asa. Daca ai “generat” folderele VIDEO_TS si AUDIO_TS cu un program de DVD authoring, si apoi le-ai ars pe DVD cu un Nero, totul ar trebui sa fie OK.
Problema ta cred ca e de la authoring. Sunt aproape convins ca un DVD player stand alone nu poate sa-ti citeasca discurile (sau daca poate, se poticneste la chapter jump etc.).

Ai facut ceva cu MPEG Streamclip?

1 din 2
1