Exista si alta solutie ca in MAIL (cind doresc sa trimit un mail) sa nu mai trebuiasca sa selectez manual serverul de outgoing in functie de locatia respectiva pentru acelasi cont de mail (la gmail). Nu stiu cit am fost de explicit dar poate cineva va intelege ce am vrut sa zic si imi va da si mie o solutie .
Uite cam asta ar fi. Am mail-ul configurat sa primesc mailurile de la gmail pe el si sa si pot trimite folosind acelasi cont . Toate bune si frumoase pina acum citeva zile cind am inceput colaboararea cu un studio de pe linga bucuresti si am observat ca de aici nu pot sa trimit mailuri dar pot sa primesc . Atunci am vorbit cu cel care se ocupa cu internetul pe acolo si el mi-a mai pus la acelasi cont de gmail la outgoing inca un server smtp .......Acum pot primi si trimite mailuri dar cind vin acasa trebuie sa intru in mail la preferences accounts si sa imi setezi celalalt server smtp de la gmail ca sa pot trimite mailuri de acasa si tot asa .Buuun . Intrebarea era exista o solutie ca sa nu mai fac trecerea de la un smtp la altul in functie de locul unde sint serviciu sau acasa, manual ? POate acum ati inteles ceva?
pai…la gmail ai smtp-ul smtp.gmail.com si nu tre sa-l modifici daca treci dintr-o retea in alta. tu probabil ai smtp-ul oferit de provider si e normal sa-l schimbi. incearca cu smtp-ul pferit de gmail. sau configureaza contul de 2 ori cu 2 smtp-uri diferite, pt fiecare retea.
eu am smtp.gmail.com si pot trimite mail din orice retea as fi. acelasi smtp il poti folosi si la alte adrese, nu musai la adresa ta de pe gmail.
Asa ma gindisem si eu ca cel mai usor ar fi sa fac 2 conturi la care sa difere doar smtp-ul. Intradevar este prima oara si la mine cind nu pot sa trimit un mail folosind contul de la gmail. Pina acum pe unde am fost a mesrs dar aici nu. Asta e . Multumesc mult
cu ocazia asta aflu si eu ca gmail este si pop 3.
mediaconvertor, cand spui ca acelasi smtp il poti folosi si la alte adrese, nu musai la adresa ta de pe gmail, te referi la faptul ca poti trimite de pe orice adresa gen . folosind smtp de gmail?
nu stiam ca gmail face relay prin smtp si pe alte servere…
cu ocazia asta aflu si eu ca gmail este si pop 3.
mediaconvertor, cand spui ca acelasi smtp il poti folosi si la alte adrese, nu musai la adresa ta de pe gmail, te referi la faptul ca poti trimite de pe orice adresa gen . folosind smtp de gmail?
nu stiam ca gmail face relay prin smtp si pe alte servere…
Citește atent ceea ce spune gmail despre setările sale, vei vedea că Mail.app este pe listă, precum și altele și, dacă nu e, îți spune ce și cum se face, detaliat.
Hint: daca adminul ala face relay pentru gmail.com s-ar putea sa se trezeasca intr-un RBL și nu o să-i placă să fie catalogat ca spammer.
Să-ți dea drumul către smtp.gmail.com și cu asta basta.