Nu merge, zice ca cardul nu e bun.
Tocmai am fost la ATM si am mult mai multi bani pe el decat imi trebuie pentru cei 10GB care vreau sa ii achizitionez.
Am tot introdus codul de securitate si data expirarii ca un tampit ca alea le cerea dar numa nu accepta cardul.
M-am enervat si am cumparat prima aplicatie care am gasit-o sub 1 euro pe App Store si a mers fara probleme.
Ce sa fac ? E clar ca nu e de la cardul meu problema.(Visa Electron de la BT). Cardul il folosesc de 4 ani la iTunes Store sa cumpar aplicatii.
Am incercat sa cumpar si de pe OS X si de pe iOS.
Exista la cardurile de la BT( poate si la alte banci) o asa zisa limita pentru plati ” nesecurizate” pe internet , la care nu cere la tranzactii codul de securizare si acea limita o poti seta singur de pe contul tau online la sectiunea carduri, ea putand fii activa pentru o zi, saptammana, etc si la care trebuie setata si suma maxima permisa.
Sau mai usor poti suna la numarul lor si iti vor clarifica mai sigur si usor situatia, dar si ei sugerandu-ti la fel, sa intrii pe contul tau online si sa faci acelasi lucru ori daca va fi un operator amabil iti va face el acea schimbare.
Spun toate astea caci am patit si la fel cu cardul meu de la BT.
Succes
Exista la cardurile de la BT( poate si la alte banci) o asa zisa limita pentru plati ” nesecurizate” pe internet , la care nu cere la tranzactii codul de securizare si acea limita o poti seta singur de pe contul tau online la sectiunea carduri, ea putand fii activa pentru o zi, saptammana, etc si la care trebuie setata si suma maxima permisa.
Sau mai usor poti suna la numarul lor si iti vor clarifica mai sigur si usor situatia, dar si ei sugerandu-ti la fel, sa intrii pe contul tau online si sa faci acelasi lucru ori daca va fi un operator amabil iti va face el acea schimbare.
Succes
Succes
Am cont online la BT ?
Daca nu ai….atunci nu ramane decat sa suni la ei si te vor lamuri cu siguranta.Ei vor putea sa-ti spuna exact si de ce a fost refuzata tranzactia caci le apare in sistem imediat.Iti spun ca si eu am patit exact acealsi lucru prin primavara si m-a lamurit acea operatoare pe linia lor telefonica.
Poate ca nu ar strica sa-ti faci si servicul de internet banking, e simplu si util la BT, in plus , daca nu ma insel, 1 RON/luna abonamentul.
Super !
Pe card am avut 100 RON iar acum mai am 11 RON. Am sunat la BT si i-am intrebat “WTF ?”. Au zis ca Apple mi-a luat 1.98Euro defiecare data cand incercam sa cumpar spatiu.
Teoretic, cardul mi-a fost golit de Apple si nu am primit nimic. Domnul cu care am vorbit a zis ca primesc banii inapoi in maxim 30 de zile, dar ma rog, not ok.
Si culmea ! Tot nu am aflat de ce nu am putut cumpara spatiu ; Am o limita setata de 10 tranzactii pe zi iar suma maxima era 50 milioane (le-am setat eu in 2011 se pare, am uitat). Chiar nu stiu de ce nu a mers treaba.
Ce sa fac ?
Super !
Pe card am avut 100 RON iar acum mai am 11 RON. Am sunat la BT si i-am intrebat “WTF ?”. Au zis ca Apple mi-a luat 1.98Euro defiecare data cand incercam sa cumpar spatiu.
Teoretic, cardul mi-a fost golit de Apple si nu am primit nimic. Domnul cu care am vorbit a zis ca primesc banii inapoi in maxim 30 de zile, dar ma rog, not ok.
Si culmea ! Tot nu am aflat de ce nu am putut cumpara spatiu ; Am o limita setata de 10 tranzactii pe zi iar suma maxima era 50 milioane (le-am setat eu in 2011 se pare, am uitat). Chiar nu stiu de ce nu a mers treaba.
Ce sa fac ?
Interesant ce spui !!!
Acei 1,98 euro se blocheaza automat cand e facuta prima plata la Apple de pe card, asta ca sa faca ei verificarea caci cardul e valid, dar de la o blocare la atatea .... e dubios tare.Intradevar acei banii iti vor fii restituiti in max 30 de zile ( de fapt nici nu sunt scosi doar blocati).
Si tipul de la banca nu a putut sa-ti spuna de ce s-a refuzat plata de catre banca catre beneficiar? Lor trebuie sa le apara in sistem, sigur.
Stiu toate astea caci asa cum ti-am spus si ieri, am patit acelasi lucru ca si tine iar tipa de la la Info Line-ul lor a fost tare explicita cu mine( nefiind un cunoscator al procedurilor bancare deloc) iar apoi nu a mai fost nici o problema.
Eu zic ca tot la ei la banca este buba.
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
Confirm faptul că Apple blochează aceeași sumă de mai multe ori.
Fi-mea și-a făcut cont Apple ID. Nu știu, poate sunt eu prost, dar la creare nu te lasă să nu pui ceva la payment. Deci “none” nu e o opțiune. Intri apoi și setezi asta.
Am băgat așadar datele mele de card.
DAR
între timp îmi expirase cardul ING, am primit unul nou, acelasi nr. dar cu alt CVV. Pe care l-am băgat pe contul ei.
Am primit mesaj de avertizare cum că ceva nu-i în regulă cu cardul și apoi am intrat și pe ID-ul meu ca să operez schimbarea.
Rezultatul este: 2 sume de 8,80 lei (adică 1,98€) blocate.
Mie mi s-a intamplat din cand in cand sa imi opreasca o suma de 1.98€ pe langa ceea ce am cumparat. Cateodata chiar mi-au blocat mai mult, dar de fiecare data au fost restituiti si am ajuns sa platesc doar ce am cumparat.
Fi-mea și-a făcut cont Apple ID. Nu știu, poate sunt eu prost, dar la creare nu te lasă să nu pui ceva la payment. Deci “none” nu e o opțiune. Intri apoi și setezi asta.
DAR
între timp îmi expirase cardul ING, am primit unul nou, acelasi nr. dar cu alt CVV. Pe care l-am băgat pe contul ei.
Am primit mesaj de avertizare cum că ceva nu-i în regulă cu cardul și apoi am intrat și pe ID-ul meu ca să operez schimbarea.
Poți să-ți faci cont Apple Store și fără card. Trebuie doar să cauți ceva gratuit pe store și dai download, iar când îți va cere să-ți faci cont, vei avea opțiunea None...Poate știa toată lumea de asta…
Si la mine blocheaza Apple 1,98 euro cand cumpar ceva de la ei, aceasta blocare cam tine pana se deconteaza ceea ce ai cumparat… Folosesc card de credit Mastercard.
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
scufița roșie - 15 August 2013 04:30 AM
MaC® - 14 August 2013 04:28 PM
DAR
Poți să-ți faci cont Apple Store și fără card. Trebuie doar să cauți ceva gratuit pe store și dai download, iar când îți va cere să-ți faci cont, vei avea opțiunea None...Poate știa toată lumea de asta…
Tocmai d-asta am specificat că-s prost.
Aia e, nu toți le știm pe toate.