2 din 3
2
PlS..CE STITI DESPRE MAYA???
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Problema cu Maya nu este DOAR monitorul mare ... ci mai degraba o placa grafica FOARTE buna. Cele din categoria PRO te ajuta foarte mult. Aici nu ma refer la cele “de jocuri” care scrie pe ele “PRO ..cutare”. Gama Quatro de la NVidia ar fi ok pentru ce-ti trebuie tie. Trebuie sa sustina “intensive Open GL”, multa memorie, multe pipeline-uri, etc. Faza cu SLI sau Crossfire nu ajuta prea mult, asa ca nu te baga ca sunt “Biiig money for almost nothing”.

Cu crackul de Maya ... ehmmm. M-am luptat si eu cu el acum ceva vreme. M-a intaratat mai mult complexitatea procedurilor decat scopul de a folosi aplicatia. Am o licenta LEGALA de Maya. wink  I-am dat de cap ... in cele din urma ... pe toate platformele - Mac, Win, Linux. Pe Mac si pe Linux, trebuie sa dai cateva comenzi din consola si sa editezi niste fisiere de configurare. Nu pot sa dau amanunte ca ma “omoara” cei de aici cu pietre.

Cat despre “amalgamul” romano-englez ... eu m-am obisnuit cu el. Cam toti tinerii din ziua de azi vorbesc asa. Nu ai ce sa le faci .... asa e trend-ul. Totusi ... tineti cont ca aici pe forum ... unii scriu agramat sau fara subiect si predicat. Fara punctuatie .... totusi ... sunt mac useri! Adica ...sunt d-ai nostrii neicushorule wink

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

tocmai de-aia… tre’ sa-i invatam sa scrie si sa vorbesca frumos, corect - ca de aia au ales lumea apple = think diffrent

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

da’ elitist esti ma dacule ... lasa dom’le copii sa fie ei insuti :eyebrows:

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

:beer:  pai atunci sa folosim romgleza fara semne de punctuatie si sa scrim abreviat ca la semeseuri, nu? - eventual cu degetul mare tongue wink

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
Rank
Newbie
Din: middle of nowhere...
Macuser din: 02.02.07

Ok ..trebuie sa ma dau batut….si totul incepea de la o singura problema “ce stim despre Maya”..care din pacate a deviat cu totul in alta directie..cred ca ne-am cam pierdut in amanunte…ok..sunt prt prima data intr-un forum mac de lb romana…(exceptand Softpedia…) am intrat pe acest site din curiozitate..si am finalizat-o prin registration…so..pls don’t all jump on me like this!!:( vroiam doar sa aflu mai multe despre mult discutatat varianta Maya .7.0..nu am venit sa va dau lectii ..nu sunt expert in maya ..poate 5 % ..dar sunt interesat sa invat..mai ales ca voi fi nevoita sa incep studiul mai “aprofundat” al acestui program..
As ca inca odata apreciez parerea tutur..mi se pare un pic chiar “interactiv” wink..
cat despre abrevieri ..si prescuratri ..nu ma vad scriind novels in exprimari super elocvente..sorry no time for that..

..si inca ceva..fisierele de tip .iso run on Mac (Stuffit Ex. Pro.), nu??

Semnătură 

Welcome to the Black Parade !!!

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

yap, they run and run and run .... all day long. like forest gump. dar nimeni nu a jump on u like that .... we are la fel de curiosi ca si tine. eu chiar asa avea nevoie de lectii pt maya ... dar pana atunci imi trebuie si un computer serios. so pana una alta, eu cred ca esti wellcome aici

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Am un tutorial de Maya foarte bun “from beginner to advanced”, aprox 1,6GB.
Are cineva vreun FTP mai bun ???
Nici eu nu sunt expert ... dar ma mai pricep la Maja wink

Ca sa obtii performanta in 3D ... iti trebuie o echipa cu macar cate un om specializat pe fiecare ramura. Modelare, Setup de scena, lumini, animatie ...

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

“macar cate un om” ?! esti optimist ..... aa, poate pt proiecte ieftine.  ai un PM de la mine cu un ftp unde te rog sa urci acel tutorial

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
Din: Prague, Czech Republic

dragilor ... ca sa lucrati cu Maya nu aveti nevoie de MacPro ... se poate lucra cu Maya pe un PowerBook G4 15.2” (CPU 1.5 GHz, 1 GB RAM si cu Ati Radeon 9700 PRO 128 MB) ... si va rog sa ma credeti ca se misca foarte bine Maya (si nu ma refer la vers. 1, 2 ci versiunea 7) pe aceasta configuratie ...  intr-adevar, unde e binevenit un MacPro (cu o placa video puternica si cu procesoare puternice) e la partea de renderizare ... acolo se simte diferentza intre un computer puternic si unul slab ... dar daca tot aveti ceva animatie super tare de facut in Maya (ma refer ca si proiect sau ceva de genul unde sunteti si platit bine) puteti face scena pe un Mac normal si apoi sa o trimiteti la un RenderFarm. La cate calculatoare sunt intr-un renderfarm sunt sigur ca intr-o o zi aveti inapoi animatia la cel mai inalt grad de renderizare posibil ... totul se face, evident contracost ...

Semnătură 

Mac mini - i5 2.5 GHz, 8 GB, intel HD4000
Mac mini server - i7 2.3 GHz 16 GB, intel HD 4000, 256 SSD
iPhone SE 64 GB
MacBook Pro mid 2012 i5 2.5 GHz, 8 GB, intel HD4000
iPad mini 4th gen 128 GB

Long time ago I said to myself that I should “Think Different !”, and I did. I don’t regret my decision!

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

[quote author=“Kata4” date=“1170483065"Totusi ... tineti cont ca aici pe forum ... unii scriu agramat sau fara subiect si predicat. Fara punctuatie .... totusi ... sunt mac useri! Adica ...sunt d-ai nostrii neicushorule wink

Ei… Kata4, neicusorule, cine nu a gresit niciodata sa ridice primul piatra!
“ai nostri” se scrie cu un singur “i”. Iata ca nimeni nu e perfect!
smile

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

c’mon….s-a stricat tasta “i” ... a ramas blocata. shit happens. plus ca tastatul f rapid are si el dezavantajele lui. eu inversez litere si uneori, cand ma uit la altceva sau cand vb cu cineva in timp ce scriu, se intampla sa dublez literele.  :eyebrows:

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member
Din: Prague, Czech Republic

OAMENI BUNI !!!!!
Omul a intrebat ceva de Maya, iar voi ajungeti sa va certati care scrie corect gramatical, care scrie cu diacritice, etc ... haideti sa nu ajungem la comentarii aiurea ... mai exista un forum in ro numit hi-fi.ro unde omul intreaba despre un homecinema si i se raspunde ca guvernul e de vina pentru eu stiu ce tampenie ... omul saracu care vrea sa stie si el cum sa seteze un home cinema, si in loc de sfaturi in problema lui,  i se vorbeste despre taxa pe inmatriculare sau alte chestii ... ramaneti la discutia curenta nu deviati subiectul in alte parti ... omul a intrebat despre Maya ... daca il puteti ajuta, ajutati-l, daca nu asta e ..  Thanks !

PS: sper ca nu am suparat pe nimeni cu ce am scris acuma… in caz contrar, imi cer scuze…

Semnătură 

Mac mini - i5 2.5 GHz, 8 GB, intel HD4000
Mac mini server - i7 2.3 GHz 16 GB, intel HD 4000, 256 SSD
iPhone SE 64 GB
MacBook Pro mid 2012 i5 2.5 GHz, 8 GB, intel HD4000
iPad mini 4th gen 128 GB

Long time ago I said to myself that I should “Think Different !”, and I did. I don’t regret my decision!

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

“Buna ziua, as avea nevoie de ajutor la instalarea Maya. Detalii pe PM”

Se poate si asa.
Si eu am dioptrii -5, de 30 de ani, si tot nu scriu cu majuscule.
That’s all.

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

io sper ca wana nu s-a speriat de noi. uneori avem o atitudine de soacra cicalitoare….oricum, trancanim doar.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Alex are f. mare dreptate, ca si ceilalti, cu gramatica. E bine sa fie pastrat un nivel decent de gramatica si claritate in exprimare.

On-topic: stie cineva avizat sa spuna diferentele intre Maya PLE si cea comerciala?
Si eu vroiam sa ma arunc prin Maya sa invat, si ma gandeam la PLE.

2 din 3
2