3 din 3
3
PlS..CE STITI DESPRE MAYA???
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

la ple nu poti sa faci anumite operatiuni, esti limitat in lucru. optiunile la care ai acces te invata notiunile de baza…chestiuni elementare, treburi simple. dar ca sa faci treaba cu maya, sa te poti baga in proiecte mari (a se citi scumpe…se pot scoate o gramada de bani) tre sa muncesti mult, sa studiezi la greu. tre sa stii fizica, chimie, biologie….. nu e musai sa fii olimpic la aceste materii dar sa le stapanesti

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06
iaru - 03 Februarie 2007 11:22 AM

[quote author=“Kata4” date=“1170483065"Totusi ... tineti cont ca aici pe forum ... unii scriu agramat sau fara subiect si predicat. Fara punctuatie .... totusi ... sunt mac useri! Adica ...sunt d-ai nostrii neicushorule wink

Ei… Kata4, neicusorule, cine nu a gresit niciodata sa ridice primul piatra!
“ai nostri” se scrie cu un singur “i”. Iata ca nimeni nu e perfect!
smile

Ai foarte mare dreptate .... dar am omis citatul intre ghilimele pentru ca era ceva Caragiale “tunat” de mine ... la bascalie

Oricum .. multumesc pentru observatie ... dom’ professor.

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Am glumit, domnule! Ai nostri: popa Pripici, dascalimea sau Farfuridi & Brînzovenescu! Ce naiba, stim Caragiale. Spuneam ca:
1 E bine sa fii clar in exprimare, ca altfel muncesc forumistii sa te ajute. Asa iti identifica problemele mai usor.
2 E bine sa stii si putina gramatica. Esti mai elegant in precizia exprimarii.
3. Dar cel mai bine e sa lasi de la tine un pic (nu mult, nu jigniri, nu incoerenta). Esti mai uman.
Peace, brothers!

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRank
Member
Din: Prague, Czech Republic
Macuser din: 11.10.05
knockout - 03 Februarie 2007 12:39 PM

On-topic: stie cineva avizat sa spuna diferentele intre Maya PLE si cea comerciala? Si eu vroiam sa ma arunc prin Maya sa invat, si ma gandeam la PLE.

Maya PLE e versiunea gratuita livrata de Autodesk.
Prin folosirea acestei versiuni, poti invata sa stapanesti functiile principale ale programului.
De fapt Maya PLE e Maya Complete. Imaginile renderizate contin un watermark, nefiind posibil folosirea lor in scopuri comerciale. De asemenea si fisierele salvate sunt un format aparte, fiind imposibil de folosit in versiunile comerciale. In Maya PLE nu este posibil importul sau folosirea fisierelor create in Maya Complete/Unlimited; de asemenea, nici fisierele salvate create in Maya PLE nu se pot importa in Maya Complete/Unlimited.
Din cate stiu eu, cam tot ceea ce se poate face in Maya Complete se poate face in Maya PLE.
In schimb nu sunt integrate modulele speciale din Maya Unlimited ( Fluid Effects , Maya Fur , Maya nCloth , Maya Live si Maya Hair)
Deci pentru cine doreste sa invete sa lucreze in Maya, sa foloseasca cu incredere Maya PLE.

Semnătură 

Mac mini - i5 2.5 GHz, 8 GB, intel HD4000
Mac mini server - i7 2.3 GHz 16 GB, intel HD 4000, 256 SSD
iPhone SE 64 GB
MacBook Pro mid 2012 i5 2.5 GHz, 8 GB, intel HD4000
iPad mini 4th gen 128 GB

Long time ago I said to myself that I should “Think Different !”, and I did. I don’t regret my decision!

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Mediaconvertor ... abia azi am pus tutorialul.
Ieri am avut ceva de descarcat si n-am vrut sa-mi ia din banda.
Merge bine FTP-ul tau.

Enjoy !

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

hai ca m-ati facut si pe mine curios
STITI CEVA DESPRE MAYA?
Morgensten vreau sa zic, ca depre app de la Autodesk m-am lamurit
:nono:

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Io stiu despre Maya! Ăia din America Centrala smirk

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

superprogram - pentru cine are nevoie de el…

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06
mscpro - 03 Februarie 2007 11:33 AM

OAMENI BUNI !!!!!
Omul a intrebat ceva de Maya, iar voi ajungeti sa va certati care scrie corect gramatical, care scrie cu diacritice, etc ... haideti sa nu ajungem la comentarii aiurea ... mai exista un forum in ro numit hi-fi.ro unde omul intreaba despre un homecinema si i se raspunde ca guvernul e de vina pentru eu stiu ce tampenie ... omul saracu care vrea sa stie si el cum sa seteze un home cinema, si in loc de sfaturi in problema lui,  i se vorbeste despre taxa pe inmatriculare sau alte chestii ... ramaneti la discutia curenta nu deviati subiectul in alte parti ... omul a intrebat despre Maya ... daca il puteti ajuta, ajutati-l, daca nu asta e ..  Thanks !
PS: sper ca nu am suparat pe nimeni cu ce am scris acuma… in caz contrar, imi cer scuze…

n’as vrea sa inflamez spiritele dar am urmatoarul comentariu:
cu maya mi’am batut capul cu versiunile cuprinse intre 3 si 6 (instalari sub windows). nu am lucrat cu soft’ul decat la nivel de incepator dar cunosc multi oameni care din asta traiesc (adica lucreaza la proiecte mari de animatie 3d, de la reclame tv la filme mari de animatie pt companii de fim din afara). din punctul meu de vedere, au maya la degetul mic. ca urmare as putea sa’i dau niste date de contact tanarului wana care l’ar fi ajutat, probabil, sa depaseasca niste obstacole. dar modul lui de adresare si de desconsiderare a comunitatii careia i s’a adresat m’au facut sa NU VREAU asta. aprob ironia (cea care are o baza, nu cea ieftina) dar nu mistocareala. nu stiu de ce dar am impresia ca la baza coflictului dintre cattus si tudor sta tot o chestiune de acest gen. imi cer scuze pentru ca sunt total off-topic

[ Modificat: 13 Februarie 2007 11:44 PM de @lcor ]

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06

“Ce ştiţi despre Maya?”, parcă asta era întrebarea, nu?

Am descărcat şi eu cu vreo doi ani în urmă varianta PLE (Personal Learning Edition) care e de fapt Maya Complete cu watermark aplicat peste imagine şi cu un format diferit de fişiere incompatibil cu variantele Maya comerciale, şi am rămas impresionat de Maya comparat cu 3ds max, în care lucram pe Windows. Cred că e într-adevăr cel mai bun program de 3D, dar parcă şi cel mai scump, dacă vorbim de varianta Unlimited, care e vreo 7000 de dolari. Varianta Complete e numai 2000, dar îi lipsesc funcţiile cele mai avansate (Maya Fluid Effects, Fur, nCloth, Hair, Live). (Apropo, 3ds max e vreo 4000 de dolari, asta aşa, orientativ).

Dacă ai nevoie de Maya pentru design industrial (de produs), s-ar putea să te poţi lipsi de funcţiile de mai sus, care parcă-s făcute mai mult pentru industria filmului. Dar tu ştii…

Avantajul cu programele astea barosane e că sunt susţinute de multe terţe părţi: găseşti tutoriale grămadă, modele şi materiale descărcabile (pe bani sau gratuit), plus că dacă apare vreun motor de randare mai deosebit (have you heard of Maxwell? Marfă de marfă...), e aproape obligatoriu să-l facă să lucreze cu Maya. Celebrele studiouri Pixar şi Blue Sky lucrează cu Maya pentru că are o structură mai flexibilă (adică modulară) şi un limbaj intern de scriptare (MEL, de la Maya Embedded Language, dacă-mi aduc bine aminte), care le permite să-l particularizeze în funcţie de necesităţile lor speciale.

Ce nu mai ştiu să-ţi spun e dacă Maya PLE include motorul de randare Mental Ray… dar Maya Complete sigur îl are.
Dacă ştii că Maya vei studia, go for it. Şi în plus de asta, cum ţie-ţi place pictura, Maya include un program de pictură digitală fain de tot. Nu-i ca Painteru’, da’ no…

Interesant ce scrie aici:

Q: Is student pricing available for Autodesk Maya?

A: Yes. Where available, Autodesk offers the Student Access Program for those qualified students who want the fully functioning version of Autodesk Maya to aid in their learning. Please note that student pricing differs by region.

Dat fiind că tu eşti în “zona” lor de bătaie, s-ar putea să ieşi în câştig wink

Alte programe 3D care merită să le ai:
// Blender 2.43—ZĂ BEST free & open-source 3D app!  :eyebrows:  Eu lucrez cu el, şi am multe modele pe care ţi le pot trimite,  numa’ să zici.
// SketchUp 6, care are şi o variantă free. Un modeller deosebit.

P.S. Băieţi, fiţi mai îngăduitori cu sor’mea…  cheese

[ Modificat: 23 Februarie 2007 11:00 PM de bogdan77 ]

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
Rank
Newbie
Din: middle of nowhere...
Macuser din: 02.02.07
bogdan77 - 23 Februarie 2007 10:53 PM

“Ce ştiţi despre Maya?”, parcă asta era întrebarea, nu?

Am descărcat şi eu cu vreo doi ani în urmă varianta PLE (Personal Learning Edition) care e de fapt Maya Complete cu watermark aplicat peste imagine şi cu un format diferit de fişiere incompatibil cu variantele Maya comerciale, şi am rămas impresionat de Maya comparat cu 3ds max, în care lucram pe Windows. Cred că e într-adevăr cel mai bun program de 3D, dar parcă şi cel mai scump, dacă vorbim de varianta Unlimited, care e vreo 7000 de dolari. Varianta Complete e numai 2000, dar îi lipsesc funcţiile cele mai avansate (Maya Fluid Effects, Fur, nCloth, Hair, Live). (Apropo, 3ds max e vreo 4000 de dolari, asta aşa, orientativ).

Dacă ai nevoie de Maya pentru design industrial (de produs), s-ar putea să te poţi lipsi de funcţiile de mai sus, care parcă-s făcute mai mult pentru industria filmului. Dar tu ştii…

Avantajul cu programele astea barosane e că sunt susţinute de multe terţe părţi: găseşti tutoriale grămadă, modele şi materiale descărcabile (pe bani sau gratuit), plus că dacă apare vreun motor de randare mai deosebit (have you heard of Maxwell? Marfă de marfă...), e aproape obligatoriu să-l facă să lucreze cu Maya. Celebrele studiouri Pixar şi Blue Sky lucrează cu Maya pentru că are o structură mai flexibilă (adică modulară) şi un limbaj intern de scriptare (MEL, de la Maya Embedded Language, dacă-mi aduc bine aminte), care le permite să-l particularizeze în funcţie de necesităţile lor speciale.

Ce nu mai ştiu să-ţi spun e dacă Maya PLE include motorul de randare Mental Ray… dar Maya Complete sigur îl are.
Dacă ştii că Maya vei studia, go for it. Şi în plus de asta, cum ţie-ţi place pictura, Maya include un program de pictură digitală fain de tot. Nu-i ca Painteru’, da’ no…

Interesant ce scrie aici:

Q: Is student pricing available for Autodesk Maya?

A: Yes. Where available, Autodesk offers the Student Access Program for those qualified students who want the fully functioning version of Autodesk Maya to aid in their learning. Please note that student pricing differs by region.

Dat fiind că tu eşti în “zona” lor de bătaie, s-ar putea să ieşi în câştig wink

Alte programe 3D care merită să le ai:
// Blender 2.43—ZĂ BEST free & open-source 3D app!  :eyebrows:  Eu lucrez cu el, şi am multe modele pe care ţi le pot trimite,  numa’ să zici.
// SketchUp 6, care are şi o variantă free. Un modeller deosebit.

P.S. Băieţi, fiţi mai îngăduitori cu sor’mea…  cheese

Multumesc pt sfaturi. ...  Vad ca le ai cat de cat cu Maya or “despre Maya”..cat despre “achizitionare Maya” ai dreptate tre sa te “califici” ca si student pt a primi un anumit discount ..acum asta variaza in functie de universitatea unde studiez, ide stat si cred ca vei fi putin limitat in features ..oicum merita incercat;) Si da,  am nevoie de design de produs -design aplicat in elemente de constructii…deci probabil, cum spuneai si tu Maya varianta Complete e numa buna..
Am cautat sketchup -ul si m-a uimit putin - nu stiam ca fost preluat de google(cel putin ultima versiune ) Interesant, nu?:)..oricum e o buna alternativa pt Archicad
am descarcat ieri blender-ul; inca nu l-am testat insa interfata nu mi se pare f accesibila (vb din punt de vedere al unui utilizator de Strata 3D smile )Dar.. chiar vreau sa vad cateva din proiectele tale in blender..imi sti adresa asa ca go on;)

P.S ..mersi mult frate-mio wink

Semnătură 

Welcome to the Black Parade !!!

3 din 3
3