Am niște fișiere trase de pe diverse posturi HDTV. Sunt de tipul .TS (Transport Stream), 1080i, codate H264. Cu ce aș putea să le convertesc într-un format mai “blând”, care să nu necesite super-putere de procesare? Am încercat cu ffmpegx, dar imaginea iese sacadată, nu știu de ce.
M-ar mai interesa și un soft care să știe să taie bucăți din .TS-uri.
PS1: N-am probleme cu .TS-urile codate MPEG2, alea merg pe computerul meu fără probleme. Astea H264 îl omoară.
PS2: Accept și soluții pentru Windows, dacă pentru Mac nu există.
FCP nu vede .ts, am incercat eu acum. La fel si Compressor.
ffmpegX face el ceva, dar rezulta o imagine plina de macroblocuri; sunetul OK.
MPEG Streamclip moare daca ii dai .ts-uri.
Episode Pro se poticneste.
E urâtă situația. Pe lângă aceste .TS-uri (care unele merg cu VLC iar altele numai cu mPlayer, și ăla merge prost că așa e el), am făcut rost de niște rip-uri de HD-DVD originale - degeaba, nu există soft pe Mac care să le vadă.
Rip în formatul original HD-DVD. Adică s-a copiat structura DVD-ului: folderul HVDVD_TS (echivalentul VIDEO_TS de la un DVD normal) care conține în principal fișiere EVO ce nu pot fi văzute cu nimic pe Mac. Pe PC cică există cel puțin un soft care știe asta: PowerDVD.
Aha, deci copie 1:1 ca sa zic asa.
Da, cam enervanta chestia asta, mai ales ca-l tin minte pe Steve cand a lansat iMovie 5, primul capabil de HD, cat de mandru si increzator in era HD era. Si acum, dupa vreo 2 ani, n-avem cum sa vedem formate banale de HD.
Nu-s ele chiar așa de banale, în definitiv HD-DVD și BluRay abia au scos capul pe piață. Realitatea este că în acest domeniu piața Windows s-a mișcat mai repede. DVD Player-ul din Leopard cică o să știe HD-DVD și BluRay.
Cu .TS-urile e altă treabă. Dacă aș avea un computer mai performant, nu mi-aș bate capul să le convertesc, pentru că ar merge fie cu VLC, fie cu mplayer.
Eu n-am decat 2 ts-uri (alea de la ProTV), care se vad ca porcu’ atat cu VLC cat si cu MPlayer (se blocheaza imaginea). Eu banuiesc ca e ceva stricat in fisiere, pentru ca Macul poate duce. Trebuie sa mai caut si alte .ts-uri.
Fratilor .... nu le mai amestecati ca iese ciorba mare!!!
HD “umbrela” sub care sta tot ce-i video mai mare de SD. Se diferentiaza prin tipuri de compresie, datarate, framerate, etc.
Nu mai incercati sa importati in FCP formate de “play” - cu compresii interframe - ca nu va merge sau va merge foarte prost.
Tudor ... daca vrei un “swiss knife” al compresiilor pe mac, check this http://www.flip4mac.com/episode.htm
Este cel mai puternic soft de acest gen pe Mac. Mai poti incerca si Discreet Cleaner.
Pe PC ... Canopus ProCoder sau MPEG Streamclip cu QuickTime Alternative.
Cleaner nu știe .TS/H264. Asta e problema cu toate convertoarele astea: dacă știu .TS, știu numai .TS/MPEG2. FfmpegX e singurul care recunoaște .TS/H264 și îl poate converti. Din păcate ori pun eu niște setări aiurea, ori are o bubă, pentru că fișierul rezultat se vede sacadat, merge vreo 2 secunde bine, apoi îngheață o fracțiune de secundă, apoi iar merge, iar îngheață și tot așa. E ca și cum i-aș fi schimbat frame rate-ul. O fi din cauză că e interlaced?
Cleaner nu știe .TS/H264. Asta e problema cu toate convertoarele astea: dacă știu .TS, știu numai .TS/MPEG2. FfmpegX e singurul care recunoaște .TS/H264 și îl poate converti. Din păcate ori pun eu niște setări aiurea, ori are o bubă, pentru că fișierul rezultat se vede sacadat, merge vreo 2 secunde bine, apoi îngheață o fracțiune de secundă, apoi iar merge, iar îngheață și tot așa. E ca și cum i-aș fi schimbat frame rate-ul. O fi din cauză că e interlaced?