2 din 2
2
Reparatie G5 dual 2.5Ghz LCS
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.11.08

Le-am gasit eu, cand ajung acasa iti zic ce si cum. Dar numai stiu pinout-ul mufelor pt ca le-am taiat, va trebui sa urmezi firul pana unde se lipeste pe pcb. Valabil pt ventilatorul de langa difuzor si pt cel care bate spre sloturile pci, ambele identice. Cel centrifugal e montat la time capsule si nu mai stiu cum e alimentarea. Oricum comanda e liniara, nu e nevoie de semnal pwm.

Semnătură 

iMac early 2008 (2,4Ghz C2D, 64GB SSD + 60GB 2nd SSD, 4 GB RAM)
Time Capsule 1TB
iPod Touch 4th Gen 32GB

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member

bun, imi cer scuze pentru intarziere. iata imaginea.
+ -> la +12v din sursa.
- -> la minusul din sursa
PWM -> aici bagi 5 v din sursa, este controlul de turatie.
TACHO -> numara rotatiile.

poti lasa mufa conectata pe placa si sa tai doar firul PWM pe care il duci undeva unde ai 5v ( alimentarea de la unitatea optica).

asta este imaginea la rezolutie maxima: http://www.girlshare.ro/33956591.9

se poate mari dimensiunea unui atasament la… 1mb sa zicem. ??

Semnătură 

Time Capsule 1TB
iPod Touch 4th Gen 32GB

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member

foloseste o sursa reglabila cu LM2596, gasesti pe net o gramada, 10 lei e una.
IN pui la 12v si OUT+ pui la firele PWM de la ventilatoare. invarti de potentiometrul multitura si reglezi viteza de rotatie.
http://i00.i.aliimg.com/img/pb/074/108/408/408108074_817.jpg

Semnătură 

Time Capsule 1TB
iPod Touch 4th Gen 32GB

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
Rank
Newbie
Din: Arad
Macuser din: 19.08.13

Ok mersi mult pentru schema ,eu am cautat destul de mult pe net si nu am gasit nimica concret. Dar in ultima vreme nu am avut timp ca sa ma ocup de el.Am zis ca mai ma chinui cu el sa vad daca nu cumva pot ca sa rezolv problema fara sa intervin fizic asupra ventilatoarelor.Stiu pe cineva in Arad care are un mac ca si al meu aproape si o sa inprumul ventilatoarele de la el sa vad cum se comporta cu alea sa vad daca este ceva inbunatatire.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member

o faci degeaba. ventilatoarele sunt ok.

Semnătură 

Time Capsule 1TB
iPod Touch 4th Gen 32GB

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
Rank
Newbie

Asa zici ca ventilatoarele ar fi ok? Sa faca figure controlerul ? sau sa fie oxidat ceva pe placa de baza sau ceva contact inperfect.Sincer ca sa fiu nu mai stiu ce sa zic am mai citit pe undeva ca cineva a schimbat procesoarele intre ele si sar fi remediat problema dar nu stiu ce legatura ar putea avea.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member

Ventilatoarele functioneaza, ele primesc impuls si cresc in turatie. Sigur este de pe placa, cumva dintr-un motiv ele primesc semnal pt turatie mare. Schimba procesoarele intre ele, poti incerca. Nu stiu de ce dar si la mine au fost puse invers si sistemul era foarte instabil. Merita incercat.

Semnătură 

Time Capsule 1TB
iPod Touch 4th Gen 32GB

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Oltenita, Calarasi
Macuser din: 14.11.06

Dupa ce faci x si zero cu procesoarele, este recomandat sa ii refaci calibrarea termica. Nu uitati de treaba asta. Altfel va treziti ca va sta ventilatia in blana de nebuna si nu stiti de ce. Bagati senzorii de temperatura in spital si ei nu sunt de vina saracii…

Semnătură 

27” iMac 3,1GHz Intel Core i5
MacPRO OctaCore 2,8 GHz
PowerMac G5 Dual Core 2,3GHz, PowerMac G3 400MHz, PowerMac QuickSilver Dual G4 800MHz, iMac G3 400MHz Ruby & Indigo PowerMac MDD Dual G4 1,25GHz
Macintosh Classic II, Quadra 610
Pad 2 White 32 GB 3G+WiFi
iPhone 7 32GB
XBox classic, XBox 360, PS4 slim, Nintendo Wii, Nintendo 64 Black & Pokemon Edition, Original Gameboy, DSi XL, GBC, GBA, PSP.

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member

nu poate sa faca calibrarea pt ca ii da o eroare la ventilatoare. mai mult ca sigur este o problema cu controllerul care simte ce rotatie au.

Semnătură 

Time Capsule 1TB
iPod Touch 4th Gen 32GB

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Moderator

Din cate tin eu minte, era un singur controller de se ocupa de ventilatoare in PM G5. Daca era sa fie buba de la el, faceau ca dracu’ toate ventilatoarele. Sincer as zice ca problema e in alta parte, nu la controller.

Semnătură 

MacPRO OctaCore 2,8 GHz
PowerMac G5 Dual Core 2,3GHz, PowerMac G3 400MHz, PowerMac QuickSilver Dual G4 800MHz, iMac G3 400MHz Ruby & Indigo PowerMac MDD Dual G4 1,25GHz
iPhone 7 32GB
XBox classic, XBox 360, PS4 slim, Nintendo Wii, Nintendo 64 Black & Pokemon Edition, Original Gameboy, DSi XL, GBC, GBA, PSP.

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
Rank
Newbie

Nu stiu care ar fi problema dar este ciudata nu toate ventilatoarele fac figure cel mai tare se invarte ala de la Hdd-uri si cel care baga aer pe placa video merge in valuri adica accelereaza decelereaza si tot asa este enervant ca face wom ,wom, wom. Procesoarele au ceva semn pe ele de identificare? nu mai tin minte exact dar eu cred ca am facut semn pe ele cu markerul si leam pus cred tot asa inapoi.

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Moderator

Nu au de obicei decat o eticheta cu un serial number. Asta in cazul in care a rezistat lipiciul ei si nu s-a desprins in timp.

Semnătură 

MacPRO OctaCore 2,8 GHz
iPhone 7 32GB

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
Rank
Newbie

Ok mersi de raspuns.O sa incerc ca sa le schimb sa vad ce iese.

2 din 2
2