/etc/hosts nu este citit daca setarile de retea sunt facute manual?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Am o problema care ma roade de ceva timp si nu-i gasesc explicatia.
Pentru a filtra reclamele, folosesc un “custom” /etc/hosts.
IN functie de locul unde ma leg la retea, am setat doua tipuri de conexiuni.
Prima, pe “Automatic”: fisierul hosts isi face treaba, baneaza tot ce vreau eu.
A doua, pe “Manual”, la servici (proxy cu user/pass, IP+DNS setate manual: fisierul hosts este pus degeaba, nu filtreaza nimic.

Care este explicatia? Ce ar trebui sa fac pentru a filtra traficul chiar daca sunt cu setarile pe “manual”?

Informatiile principale din fisierului hosts (nu am pus decat cateva filtre din cele cateva sute pe care le am):

127.0.0.1 localhost
::1       localhost

127.0.0.1  adocean
-ro.hit.gemius.pl
127.0.0.1  mediapointro
.adocean.pl
127.0.0.1  romanialibera
.ro/usr/casete/
127.0.0.1  mgid.com
127.0.0.1  apis
.google.com
127.0.0.1  cdn1
.smartadserver.com
127.0.0.1  go
.gba.bbelements.com
127.0.0.1  www4
.smartadserver.com
127.0.0.1  ad
.uk.doubleclick.net
127.0.0.1  www
.facebook.com

etc etc etc 

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 23.03.09

Păi când ai configurat un proxy, browserul nu folosește rezolvarea DNS locală, care ar fi influențată de fișierul hosts, ci trimite către proxy URL-ul, iar proxy-ul folosește mecanismul lui de rezolvare dns.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

pai nu cred ca poti avea mai multe hosts, sistemul il incarca pe ala din etc, cu numele hosts.
Doa sa le redumensti de fiecare data, dar mi se pare ineficient. Nu mai bine filtrezi din browser, cu ceva extensii (AdBlock etc.)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Maclean - 22 August 2013 06:28 PM

Păi când ai configurat un proxy, browserul nu folosește rezolvarea DNS locală, care ar fi influențată de fișierul hosts, ci trimite către proxy URL-ul, iar proxy-ul folosește mecanismul lui de rezolvare dns.

Tocmai mi-am tras o palma peste frunte smile
Merci ca m-ai luminat! Acum mai ramane o singura problema, cum as putea sa-l pacalesc sa treaca intai prin hosts si abia apoi prin proxy? Oare n-as putea sa jonglez ceva prin tabela de rutare?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 23.03.09

Pui în lista de excepții “Ocolește configurările proxy pentru aceste gazde și domenii” domeniile pe care le-ai adăugat în hosts.
Pentru acea listă de excepții, browserul rezolvă local, apoi deschide conexiunea tcp direct către ip-ul rezolvat.

Dar dacă tot ce vrei tu să faci este să nu vezi publicitatea nu văd de ce te complici și nu folosești AdBlock, cum bine zice și Altero.
De obicei tehnica cu hosts e folosită dacă ai un web server local pe care faci dezvoltare.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Merge super daca pun in lista de exceptii adresele care ma agaseaza.
De ce nu-mi place AdBlock? Pentru ca trebuie instalat pentru fiecare browser in parte si in plus, le si incetineste. Asa am un hosts comun pentru toate calculatoarele pe care le folosesc (Linux, Windows si Mac). Fisierul are la baza http://winhelp2002.mvps.org/hosts.txt, personalizat de mine.
Multumesc mult pentru raspunsuri, problema rezolvata ... inca un user macuser.ro fericit! :D