M-ar interesa daca stie cineva o firma din Romania sau Uniunea Europeana, care se ocupa cu modificarea / convertirea camerelor DSLR pentru a putea face poze in infrarosu? Am gasit o firma in America care se ocupa cu asa ceva, dar nu vreau sa ma complic cu vama si taxe mari de transport.
In principiu trebuie desfacuta camera, trebuie scos ansamblul de senzor cu filtrul intern, trebuie inlocuit filtrul intern care blocheaza lumina infrarosie cu un filtru care lasa lumina infrarosie sa treaca si blocheaza partial spectrul vizibil, trebuie asamblata camera si calibrat focusul. M-am gandit si la varianta sa modific eu camera, insa e mai complicat sa fac rost de filtrul potrivit (dar asta as putea rezolva) si nu am nici lucrurile necesare pentru a face modificarea (ar trebui un clean room si echipament pentru calibrarea focusului). M-ar interesa o firma care se stie in domeniu (ar fi bine sa aibe filtrul potrivit sau sa stie ce filtru trebuie la camera) si care imi garanteaza ca modificarea va decurge cu succes (adica fara praf intre senzor si filtru, cu autofocusul functional).
Varianta de a folosi un filtru cu filet ce se pune pe obiectiv nu este buna pentru mine, deoarece asa nu mai pot folosi nici vizorul cat timp e filtrul pe obiectiv, si in plus e nevoie de timp de expunere mult mai mare decat in cazul aparatelor cu filtru special integrat pe senzor.