Hard extern
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 09.02.13

Salut,

Am un MacBook Air si un hard disk extern de pe vremea cand foloseam un alt calculator cu sistem de operare Windows.
Ideea este ca imi citeste informatia de pe hard, dar nu pot trece niciun fisier nimic de pe mac pe hard.

Stie cineva ce ar trebui sa fac? Sa formatez hardul dupa ce fac un backup? Daca da, cum fac asta?

Mersi.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Probabil ca hardul e formatat NTFS, sistem proprietar Microsoft.
Iti trebuie ceva de genul Paragon NTFS: http://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/

Sau copiezi tot ce te intereseaza de pe el pe Mac, il formatezi ExFAT (ca sa poti citi si scrie pe el din Windows si OS X) sau Mac OS Extended Journaled (vei putea citi/scrie pe el doar din Mac). Formatarea asta o faci din Disk Utility, tabul Erase.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti / Sibiu
Macuser din: 12.12.12
Mrk - 26 August 2013 02:16 PM

Salut,

Am un MacBook Air si un hard disk extern de pe vremea cand foloseam un alt calculator cu sistem de operare Windows.
Ideea este ca imi citeste informatia de pe hard, dar nu pot trece niciun fisier nimic de pe mac pe hard.

Stie cineva ce ar trebui sa fac? Sa formatez hardul dupa ce fac un backup? Daca da, cum fac asta?

Mersi.

Nu poti transfera nimic pe hdd din cauza ca este in format NTFS (poti citi informatia dar nu mai poti adauga nimic), il poti formata exFat daca doresti sa il folosesti si pe Mac si Windows (de la 7 in sus) lucru posibil si din Windows, nu trebuie formatat neaparat din Mac OS. Daca doresti sa il folosesti pentru backup (Time Machine) sau dedicat Mac OS atunci trebuie formatat Mac OS Extended Journaled, si poti face asta intrand in Applications/Utilities?Disk Utility, si selectezi la format Mac OS Extended Journaled.

Semnătură 

 MacBook 13-Inch (Mid 2010), Intel Core 2 Duo 2,4GHz, Nvidia Geforce 320m 256MB, 8GB DDR3, 120GB SSD, 1TB SSHD, macOS v.10.13
 PowerMac MDD, PPC G4 Dual 867MHz, Nvidia Geforce FX5500 256MB, 2GB DDR1, 2 x 320GB HDD, DVD-RW DL, OS X v.10.4.11
 iPod Classic 6th Generation, 80GB HDD, FW v.1.1.2
 iPhone 5C, 8GB, iOS 10
 iPhone 6 Plus, 64GB, iOS 11
 iPhone 7 Plus, 32GB, iOS 11
 Apple USB SuperDrive
 Apple Magic Mouse

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti / Sibiu
Macuser din: 12.12.12
altero - 26 August 2013 02:26 PM

Probabil ca hardul e formatat NTFS, sistem proprietar Microsoft.
Iti trebuie ceva de genul Paragon NTFS: http://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/

Sau copiezi tot ce te intereseaza de pe el pe Mac, il formatezi ExFAT (ca sa poti citi si scrie pe el din Windows si OS X) sau Mac OS Extended Journaled (vei putea citi/scrie pe el doar din Mac). Formatarea asta o faci din Disk Utility, tabul Erase.

Se pare ca am raspuns in acelasi timp, daca stiam ca ai raspuns nu mai ofeream acelasi informatii de 2 ori. My bad

Semnătură 

 MacBook 13-Inch (Mid 2010), Intel Core 2 Duo 2,4GHz, Nvidia Geforce 320m 256MB, 8GB DDR3, 120GB SSD, 1TB SSHD, macOS v.10.13
 PowerMac MDD, PPC G4 Dual 867MHz, Nvidia Geforce FX5500 256MB, 2GB DDR1, 2 x 320GB HDD, DVD-RW DL, OS X v.10.4.11
 iPod Classic 6th Generation, 80GB HDD, FW v.1.1.2
 iPhone 5C, 8GB, iOS 10
 iPhone 6 Plus, 64GB, iOS 11
 iPhone 7 Plus, 32GB, iOS 11
 Apple USB SuperDrive
 Apple Magic Mouse

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ei, am sarit amandoi in acelasi timp. Bine ca nu ne-am ciocnit cap in cap smile

Sa mai zica lumea ca nu-i saritor macuserul.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Tg.Mures
Macuser din: 11.01.08

Inca unul care sare smile

Mai poti folosi TUXERA:  http://www.tuxera.com/products/tuxera-ntfs-for-mac/

Semnătură 

Publicitatea este minciuna legalizată-H.G. Wells