Am un MacBook Air si un hard disk extern de pe vremea cand foloseam un alt calculator cu sistem de operare Windows.
Ideea este ca imi citeste informatia de pe hard, dar nu pot trece niciun fisier nimic de pe mac pe hard.
Stie cineva ce ar trebui sa fac? Sa formatez hardul dupa ce fac un backup? Daca da, cum fac asta?
Sau copiezi tot ce te intereseaza de pe el pe Mac, il formatezi ExFAT (ca sa poti citi si scrie pe el din Windows si OS X) sau Mac OS Extended Journaled (vei putea citi/scrie pe el doar din Mac). Formatarea asta o faci din Disk Utility, tabul Erase.
Am un MacBook Air si un hard disk extern de pe vremea cand foloseam un alt calculator cu sistem de operare Windows.
Ideea este ca imi citeste informatia de pe hard, dar nu pot trece niciun fisier nimic de pe mac pe hard.
Stie cineva ce ar trebui sa fac? Sa formatez hardul dupa ce fac un backup? Daca da, cum fac asta?
Mersi.
Nu poti transfera nimic pe hdd din cauza ca este in format NTFS (poti citi informatia dar nu mai poti adauga nimic), il poti formata exFat daca doresti sa il folosesti si pe Mac si Windows (de la 7 in sus) lucru posibil si din Windows, nu trebuie formatat neaparat din Mac OS. Daca doresti sa il folosesti pentru backup (Time Machine) sau dedicat Mac OS atunci trebuie formatat Mac OS Extended Journaled, si poti face asta intrand in Applications/Utilities?Disk Utility, si selectezi la format Mac OS Extended Journaled.
Sau copiezi tot ce te intereseaza de pe el pe Mac, il formatezi ExFAT (ca sa poti citi si scrie pe el din Windows si OS X) sau Mac OS Extended Journaled (vei putea citi/scrie pe el doar din Mac). Formatarea asta o faci din Disk Utility, tabul Erase.
Se pare ca am raspuns in acelasi timp, daca stiam ca ai raspuns nu mai ofeream acelasi informatii de 2 ori. My bad