2 din 2
2
Macbook White Early 2008 - problemă display?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanța -România
Macuser din: 07.08.09

Am dat si eu comenzile in terminal si la fel, hibernatemode 3,vreau sa stiu daca trebuie sa urmez si eu pasii respectivi,in urma cu ceva timp cind am deschis mac-ul,exact cind sa apara imaginea de pe desktop,ecranul a devenit negru,dupa un restart treaba s-a rezolvat si nu a mai aparut. La mine este vorba de un macbook 4,1 late 2008,multumesc.

Semnătură 

Power Mac G4 Quicksilver 800 mhz 1,5 g ram,160 GB
Imac G5 2,1-2,5 g ram 250 GB
MacBook core2 duo 2,5 g ram, 60 GB
Macbook 4.1 core2 duo 2,5 g ram,250 GB
Ipod touch gen 1 8 GB
Ipod touch gen 2 16GB

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Hibernatemode 3 este setarea default. L-am rugat pe coleg sa-mi spuna valoarea numai pentru a fi convins ca nu a setat alt mod de hibernare, deci tu nu ai nimic de facut (daca nu ai probleme, normal).

Daca te intereseaza, uite care sunt setarile posibile in OS X:
0 - Old style sleep mode, with RAM powered on while sleeping, safe sleep disabled, and super-fast wake.
1 - Hibernation mode, with RAM contents written to disk, system totally shut down while “sleeping,” and slower wake up, due to reading the contents of RAM off the hard drive.
3 - The default mode on machines introduced since about fall 2005. RAM is powered on while sleeping, but RAM contents are also written to disk before sleeping. In the event of total power loss, the system enters hibernation mode automatically.
5 - This is the same as mode 1, but it’s for those using secure virtual memory (in System Preferences -> Security).
7 - This is the same as mode 3, but it’s for those using secure virtual memory.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Galati
Macuser din: 27.11.12

Iată că revin cu o nouă problemă. Am intrat pe un site si mi-au apărut niște chestii care au început să “danseze” pe ecran, am atașat screen shot (erau practic două imagini care se schimbau la interval de o secundă, dar nu am reușit să prind decât una). Menționez că apăruse doar în tabul respectiv, dacă selectam alt tab se comporta normal. La fel am pățit și acum vreo două săptămâni, când încercam să vizualizez niște fotografii pe Facebook.

Acum am deschis din nou screen shot-ul să mai văd o dată ce am prins și ca să vezi… s-a schimbat imaginea, adică nu mai era același model. Am închis, am deschis din nou și e alt model. Cum este posibil să se modifice un screen shot? Am trimis imaginea și pe alt calculator și nimic - o imagine neagră.

Update: Am încercat să atașez primul screen shot, dar nu-mi dă voie (imaginea nu trebuie să depășească 800 pixeli), așa că am făcut altul, mai mic. Cred că pe ăsta puteți să-l vedeți, nu se mai modifică din câte văd.

Să fie ăsta un indiciu că am o problemă cu placa video?

Semnătură 

MacBook White 13”, 10.7.5
Apple TV 2

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member

Cred că mi-am dat seama ce se întâmplă. Am găsit pe Youtube pe cineva care are exact aceeași problemă și l-a întrebat cineva dacă folosește InDesign, After Effects ori Photoshop pentru că și lui i se întâmplă același lucru. Întâmplarea face ca și eu să am InDesign și cred că de aici e problema.

Semnătură 

Apple TV 2

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13
ria - 25 Septembrie 2013 12:51 AM

Iată că revin cu o nouă problemă. Am intrat pe un site si mi-au apărut niște chestii care au început să “danseze” pe ecran, am atașat screen shot (erau practic două imagini care se schimbau la interval de o secundă, dar nu am reușit să prind decât una). Menționez că apăruse doar în tabul respectiv, dacă selectam alt tab se comporta normal. La fel am pățit și acum vreo două săptămâni, când încercam să vizualizez niște fotografii pe Facebook.

Acum am deschis din nou screen shot-ul să mai văd o dată ce am prins și ca să vezi… s-a schimbat imaginea, adică nu mai era același model. Am închis, am deschis din nou și e alt model. Cum este posibil să se modifice un screen shot? Am trimis imaginea și pe alt calculator și nimic - o imagine neagră.

Update: Am încercat să atașez primul screen shot, dar nu-mi dă voie (imaginea nu trebuie să depășească 800 pixeli), așa că am făcut altul, mai mic. Cred că pe ăsta puteți să-l vedeți, nu se mai modifică din câte văd.

Să fie ăsta un indiciu că am o problemă cu placa video?

99% ca ai o problema cu placa video, cu temperaturile cum sta? caand a fost curatat ultima data de praf?
* incearca sa inlocuiesti Ramii,eventual cu o periuta si alcool sa cureti putin soclurile, sunt sanse sa scapi ieftin:)

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRank
Jr. Member

Temperatura CPU este 56-58, de curățat nu știu, eu îl am de un an și nu l-am curățat niciodată (în interior).

Semnătură 

Apple TV 2

2 din 2
2