Salut, am o problema cu powerbookul meu, am procurat un modul azi de la un coleg de forum, memoria e ok, testata, toate bune. Insa cand am desfacut capacul de la ram sa ii introduc noua memorie, am constatat ca pe langa memoria lui de 256 mb initiala, acesta mai avea un modul de 256 mb, frecventa buna, PC2700, 200 de pini in slotul de jos. Prima mea idee a fost ca modulul de memorie e ars, am incercat sa il onlocuiesc cu cel nou procurat, si stupoare, nu il recunoaste. am incercat sa las doar slotul de sus, merge, cand incerc sa bag orice modul pe slotul de jos, imi face un fel de sunet de telefon, si palpaie ledul de la deschiderea capacului de la display, si ramane excranul black, ca si cum nu ar avea ram.
Ia o lupa si uita-te daca nu e deformat vreun contact in slot. Vezi, ca sunt foarte gingase, apuca-te numai daca ai lupa si penseta adecvata, dar cel mai bine du-l la un atelier recomandat de consortii de pe forum.
Din pacate e o problema generala cu unele Powerbook-uri.
A si fost un program Apple de garantie extinsa, terminat insa de mult: http://support.apple.com/kb/HT2164
Esti limitat la a folosi doar slotul sanatos.
Dupa putin research am vazut ca problema e des intalnita la utilizatorii de powerbook, multi insa recomanda open firmware si un reset de ram prin ceva parametri, slotul nu imi apare drept invalid sau cu erori, in about this mac, apare drept “empty”. Deci pentru moment sunt blocat pe un slot, si tot cu 256 mb. Ah, cat de frustrant !
Mai mult de 1GB de ram nu vei putea pune pe mașina ta (în slotul bun), crezi că merită efortul unei reparații sau să mai achiziționezi un dimm de 1GB (probabil peste 100 lei)? E un laptop pe care încă îl mai poți folosi dar este depășit, mai bine te orientezi către un mac mai nou.
Nu mi am pus problema unei reparatii in service, insa tot ce ii mai pot face e sa ii pun un modul de 1 gb in slotul functional, si aia e. Am gasit modul de 1 gb cu 90 de lei, dar nu mai vad de ce m as risca iar sa fac o investitie aiurea cand defapt problema sta in interiorul lui. Mai citisem undeva ca poate o fi problema de la Tiger, care nu recunoaste celalalt modul, insa am incercat toate 3 modulele pe care le am in slotul inferior, toate cu aceiasi problema. Un sunet scurt ca de telefon si ledul palpaind.
Nu mi am pus problema unei reparatii in service, insa tot ce ii mai pot face e sa ii pun un modul de 1 gb in slotul functional, si aia e. Am gasit modul de 1 gb cu 90 de lei, dar nu mai vad de ce m as risca iar sa fac o investitie aiurea cand defapt problema sta in interiorul lui. Mai citisem undeva ca poate o fi problema de la Tiger, care nu recunoaste celalalt modul, insa am incercat toate 3 modulele pe care le am in slotul inferior, toate cu aceiasi problema. Un sunet scurt ca de telefon si ledul palpaind.
Salut imi pare rau sa aud ca ai probleme cu powerbook-ul, daca te ajuta cu ceva iti pot da si celalalt modul de 256 mb sa testezi, dar daca spui ca nu iti recunoaste nici un modul e clar ceva din el. Am crezut ca ti-a mers daca nu m-ai sunat, nasol sa aud asta.
Salut imi pare rau sa aud ca ai probleme cu powerbook-ul, daca te ajuta cu ceva iti pot da si celalalt modul de 256 mb sa testezi, dar daca spui ca nu iti recunoaste nici un modul e clar ceva din el. Am crezut ca ti-a mers daca nu m-ai sunat, nasol sa aud asta.
Nu cred ca modulul e de vina, a fost testat pe slotul de sus si merge, e unu din modelele de g4 cu problema la slotul inferior de ram.