probleme cu Macbook
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea, Satu Mare
Macuser din: 14.01.10

Buna! Am un macbook din 2007 cu sistem OS X versiunea 10.5.8

In ultima vreme parca se misca incet, reactioneaza lent la comenzi pe internet si din cand in cand se “gandeste” parca mai mult ca inainte, uneori se si blocheaza safari asa de lent e.
Am incercat versiunea free de la Mackeeper - care imi scrie dupa ce a scanat mac-ul ca este intr-o stare critica privind Junk/Security/Performance.
Am rulat si Onyx cu toate optiunile din el, dar totusi, inca nu este intr-o stare buna.
(mentionez ca NU am programe deloc instalate aiurea, hard-ul este plin de muzica doar - bineinteles am lasat 40 Gb spatiu liber)

Mi-au recomandat programul CleanMyMac (pentru ca ziceau ca nu se poate/nu are rost sa reinstalez sistemul OS X)
- ce ziceti ma va ajuta sa imi recapat mac-ul mai rapid si “fresh”?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

MacKeeper e o pacoste,eu asa stiu,scoate-l imediat. Verifica starea hard diskului cu aplicatia Smart Utility.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 09.02.13
Dj OLI - 04 Septembrie 2013 09:18 AM

Buna! Am un macbook din 2007 cu sistem OS X versiunea 10.5.8

In ultima vreme parca se misca incet, reactioneaza lent la comenzi pe internet si din cand in cand se “gandeste” parca mai mult ca inainte, uneori se si blocheaza safari asa de lent e.
Am incercat versiunea free de la Mackeeper - care imi scrie dupa ce a scanat mac-ul ca este intr-o stare critica privind Junk/Security/Performance.
Am rulat si Onyx cu toate optiunile din el, dar totusi, inca nu este intr-o stare buna.
(mentionez ca NU am programe deloc instalate aiurea, hard-ul este plin de muzica doar - bineinteles am lasat 40 Gb spatiu liber)

Mi-au recomandat programul CleanMyMac (pentru ca ziceau ca nu se poate/nu are rost sa reinstalez sistemul OS X)
- ce ziceti ma va ajuta sa imi recapat mac-ul mai rapid si “fresh”?

1.Bateria este functionala?
2.In activity monitor ai vreo aplicatie care sa consume aiurea resurse? CPU/RAM?
3.Un test pe hard disk cum zicea colegul si eventual o verificare a temperaturilor/chiar o curatare de praf ar ajuta.
3. Un reset Pram poate sa ajute.

Semnătură 

...prin livada cu mere…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

OS X nu are nevoie de nici un utilitar.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

eu folosesc macKeeper raspberry
nu e deloc o pacoste, multă lume vorbește fără să știe - așa se naște folclorul…
@ Dj Oli = du-te în system preferences / accounts și crează un user nou
loghează-te pe acel user și vezi diferența de reacție a computerului la comenzile pe care le faci in mod uzual