Buna ziua,
Am cumaprat din magazinul iStyle un mac si dupa nici 48 ore am observat ca ecranul are un pixel mort. Am vrut sa mi-l schimbe cu alt produs identic dar am fost refuzata si ca nu pot decat, daca vreu, sa il bage in service. Nu inteleg adica un produs nou nout deja sa il bag in service pentru defecte din fabricatie?
Asta am zis si eu dar mi s-a zis ca doar daca comandam online aveam 10 zile in care puteam sa returnez produsul.
Exista lege care sa ma ajute in cazul meu?
Poti beneficia de repararea sau inlocuirea produsului, in principiu la alegerea ta,
cu exceptia cazului in care costurile legate de masura aleasa sunt mult mai mari decat costurile pentru cealalta masura
- de exemplu, tu alegi inlocuirea, dar costurile acesteia sunt mai mari decat cele pentru reparatie. In acest caz nu vei beneficia de o inlocuire a produsului
Totodata, costurile legate de reparatie sau inlocuire sunt suportate de catre vanzator.
Toata stima,
si sper sa remediezi problema in conditii normale.
pai banuiesc ca pe ei nu ii costa nimic din moment ce ei au facut comanda prin apcom online si pot returna in 10 zile. Si cred ca inlocuirea unui ecran pentru un mac este destul de scumpa pentru a nu beneficia de inlocuirea acestuia.
Ai posibilitatea sa il trimiti inapoi, fara sa fii nevoit sa le dai un raspuns, in termen de 14 zile. Roagai sa trimita un curier dupa el, si cand primesti banii comanda’ti altul dar de data asta de pe apcom, sau un oricare alt site.
Eu miercuri seara am platit produsul dupa ce am asteptat 30 de zile de la achitarea unui avans. Deci nu se pune problema de 14 zile, si din cate stiu politica celor 14 zile se afla doar in magazinele Apple, ceea ce Romania nu are asa ceva.
Atunci aceasta lege nu mai este valabila in cazul tau.
Art. 7. – (1) Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.
Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.
Tu nu ai facut un contract la distanta, si ca atare nu mai ai posibilitatea de a solicita oprirea contractuala.