1 din 2
1
Nu se poate returna un produs nou
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 11.03.13

Buna ziua,
Am cumaprat din magazinul iStyle un mac si dupa nici 48 ore am observat ca ecranul are un pixel mort. Am vrut sa mi-l schimbe cu alt produs identic dar am fost refuzata si ca nu pot decat, daca vreu, sa il bage in service. Nu inteleg adica un produs nou nout deja sa il bag in service pentru defecte din fabricatie?

Ce pot face?
Va multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

OPC!
Ești cetățeancă europeană, deci ai drepturi.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Asta am zis si eu dar mi s-a zis ca doar daca comandam online aveam 10 zile in care puteam sa returnez produsul.
Exista lege care sa ma ajute in cazul meu?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Nu stiu, dar daca ei ti-au spus aceasta, verifica legea. S-ar putea sa fi spus la intimidare.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad
Macuser din: 18.01.13

Poti beneficia de repararea sau inlocuirea produsului, in principiu la alegerea ta,

cu exceptia cazului in care costurile legate de masura aleasa sunt mult mai mari decat costurile pentru cealalta masura

- de exemplu, tu alegi inlocuirea, dar costurile acesteia sunt mai mari decat cele pentru reparatie. In acest caz nu vei beneficia de o inlocuire a produsului

Totodata, costurile legate de reparatie sau inlocuire sunt suportate de catre vanzator.

Toata stima,
si sper sa remediezi problema in conditii normale.

Semnătură 

“Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you’re still retarded.”

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

pai banuiesc ca pe ei nu ii costa nimic din moment ce ei au facut comanda prin apcom online si pot returna in 10 zile. Si cred ca inlocuirea unui ecran pentru un mac este destul de scumpa pentru a nu beneficia de inlocuirea acestuia.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Ai posibilitatea sa il trimiti inapoi, fara sa fii nevoit sa le dai un raspuns, in termen de 14 zile. Roagai sa trimita un curier dupa el, si cand primesti banii comanda’ti altul dar de data asta de pe apcom, sau un oricare alt site.

Semnătură 

“Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you’re still retarded.”

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Eu produsul l-am luat din magazin, dar cu comanda si am asteptat 30 zile dupa el pentru ca a fost BTO(build to order)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Din punctul meu de vedere, ideea este simpla, si vad doar 2 posibilitati de remediere, il dai spre remaniere, iti vor schimba display-ul,

sau suni la protectia consumatorului si faci o plangere, dar daca apelezi la aceasta varianta, e posibil cu precadere sa ajungi din nou la prima.

Alegerea este a ta.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Si apropo, si imi cer scuze pentru spam, cele 14 zile se calculeaza din momentul livrarii la tine acasa.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Eu miercuri seara am platit produsul dupa ce am asteptat 30 de zile de la achitarea unui avans. Deci nu se pune problema de 14 zile, si din cate stiu politica celor 14 zile se afla doar in magazinele Apple, ceea ce Romania nu are asa ceva.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G. 130/2000.

Acestea se pot returna, in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 10 zile lucratoare de la primire,

fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

La distanta adica prin curier la o adresa. Eu l-am luat din magazin dupa ce am fost sa si platesc suma integral.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member

Atunci aceasta lege nu mai este valabila in cazul tau.

Art. 7. – (1) Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.

Tu nu ai facut un contract la distanta, si ca atare nu mai ai posibilitatea de a solicita oprirea contractuala.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Sa inteleg ca doar sa il bag in service (produs nou nout) este singura varianta?

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member

Incearca sa vorbesti cu cei de la opc, dar la ora asta, ma indoiesc sa aibe program cu publicul.
Explicale problema.

Apcom ca si magazin nu au nici o vina, nu ei l’au produs, si faptul ca nu iti ofera altul nou, e din motivele specificate mai sus.

Imi pare rau.

Semnătură 

1 din 2
1