3 din 11
3
iPhone 5S.
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 27.05.12

Foarte interesant noul iPhone. Ma bate gandul sa-mi iau unul dar parca as astepta si pana anul viitor sa vad ce mai apare. Nu sunt insa foarte multumit de ideea de deblocare cu amprenta. Nu stiu daca a mai pus cineva problema asta pe forum dar ma gandesc ca ar putea foarte usor sa faca o baza de date cu amprente legate la conturile de la relele de socializare, appstore, card de credit etc. Si daca ce se aude cu PRISM si NSA este adevarat nu prea imi surade ideea.

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11

daca nu ai de gand sa furi sau sa omori pe cineva atunci nu cred ca iti pasa prea mult de amprenta ta..doar daca esti super milionar si ai un seif codat doar cu amprenta ta, ti-ar putea fi frica, in rest nu vad care e problema? ai ceva de ascuns?:))

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Amprenta (amprentele, de fapt) ramane in telefon, nu pleaca nicaieri.

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRank
Jr. Member

Nu am nimic de ascuns dar mi s-ar parea frumos sa fie putina transparenta la mijloc. Cred ca cer prea mult daca mi-ar spune respectiv cere acordul in privinta colectarii datelor. Poate cu timpul nu o sa se mai puna problema de furat si omorat ci de ceva ce acum ti se pare perfect normal sa faci ce va deveni ilegal (similar unui regim dictatorial), iar informatiile acelea vor fi folosite impotriva ta. Poate m-a luat valul cu teoria conspiratiei si controlul lumii. smile)

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRank
Jr. Member

Altero, cum se poate verifica acest lucru? De obicei tot ce tine de recunoastere de amprenta/iris se encodeaza in matrici de uint8 care sunt foarte mici ca dimensiune si pot fi trimise foarte usor fara a fi sesizabil.

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.12.07
pitagora - 11 Septembrie 2013 04:29 PM

daca nu ai de gand sa furi sau sa omori pe cineva atunci nu cred ca iti pasa prea mult de amprenta ta..doar daca esti super milionar si ai un seif codat doar cu amprenta ta, ti-ar putea fi frica, in rest nu vad care e problema? ai ceva de ascuns?:))

Eu intru in casa cu amprenta LOL
Deci nu as vrea sa imi fie salvata amprenta, si pe baza location-services sau Apple account address, sa vina aia sa imi intre in casa LOL

Dar se rezolva usor…folosesc degete diferite pt a intra descuia usa si telefonul smile

Si oricum asta e o prostie, pt ca ai optiunea sa nu folosesti optiunea, dc ai privacy issues.

Semnătură 

Mac Mini 2012, i7 2.3GHz, 16GB DDR3, 256 SSD
Magic Mouse Wireless | Track Pad | Wireless Keyboard

Time Capsule 2 TB | Airport Express Airtunes | LaCie 5big NAS PRO iRobot

iPad Air 2 Space Grey 64GB Wi-Fi + LTE | iPad 2 Black 64GB Wi-Fi

iPhone 6 Space Grey 64 GB

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

De baterie se stie ceva? au schimbat-o, are mai mult amperaj?

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11

Eu de mult vroiam ‘‘amprenta’’ reader pe hifon, ca tot imi intra prietena in mesaje si ma dispera:)). Sa revenim la cele serioase.  Scz de Off topic: aveti vreun prieten/prietena care vine din sua dupa 20 sep in Romania? Sunt dispus sa cumpar la pretul de sim free + 100$ transportul pt deranjul celui voitor( va rog pm sa nu aglomeram postul).

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.01.09

Foarte interesantă și utilă partea cu amprenta - să sperăm că o să funcționeze așa cum ne-a obișnuit Apple, adică impecabil, fără bătăi de cap.
Camera cu apertura 2.2 și 120fps sună bine, dar aș vrea mai întâi să le văd “la treabă”. Flash-ul cu două tonuri de culoare este… unic, o chestie atât de simplă dar la care nu s-a gândit nimeni. Mă rog, mâine o să auzim ca era un producător de biciclete în Angola care a avut aceeași idee acum 10 ani, etc, etc.
Husele de piele, deși cam scumpe, sunt binevenite.
Procesorul A7 ar face bine să fie rapid nu doar în teste smile
Radio-ul LTE care va merge peste tot în lume este, din nou, o chestie așteptată, iar eficiența energetică a acestuia nu este de neglijat.

Îmi place treaba cu cei 64 de biți pentru că îi va forța pe copycats să anunțe și ei același lucru.
Totuși, un procesor pe 64 de biți nu este neapărat mai rapid, mă așteptam ca unii colegi să fi știut asta deja…

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06
Dragos12 - 11 Septembrie 2013 05:04 PM

Altero, cum se poate verifica acest lucru? De obicei tot ce tine de recunoastere de amprenta/iris se encodeaza in matrici de uint8 care sunt foarte mici ca dimensiune si pot fi trimise foarte usor fara a fi sesizabil.

hackerii abia asteapta sa gaseasca astfel de nereguri.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

adică o să-ți fure și degetul?...
smile

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 04.08.11
altero - 11 Septembrie 2013 04:53 PM

Amprenta (amprentele, de fapt) ramane in telefon, nu pleaca nicaieri.

Deocamdata, au zis clar ca nu e permanent. Cu timpul vor da drumul si la alte aplicatii, si probabil vor face si un API.

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6
iPad Mini aka The Best Gadget Ever

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
jeffe - 11 Septembrie 2013 09:41 PM

Totuși, un procesor pe 64 de biți nu este neapărat mai rapid, mă așteptam ca unii colegi să fi știut asta deja…

Un procesor de 64 de biți nu este mai rapid dacă ai sistem de operare pe 32 de biți, asta e evident. Bănuiesc că Apple s-a gândit la o implementare iOs7 și pe 64 de biți. Că altfel rămâne doar o implementare cu care să se laude și nimic mai mult.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 04.08.11

iOS 7 e pe 64biti, pentru 5s.

Alex Toderascu - 12 Septembrie 2013 07:10 AM

Un procesor de 64 de biți nu este mai rapid dacă ai sistem de operare pe 32 de biți, asta e evident. Bănuiesc că Apple s-a gândit la o implementare iOs7 și pe 64 de biți. Că altfel rămâne doar o implementare cu care să se laude și nimic mai mult.

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6
iPad Mini aka The Best Gadget Ever

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09
trusk - 12 Septembrie 2013 07:14 AM

iOS 7 e pe 64biti, pentru 5s.

Alex Toderascu - 12 Septembrie 2013 07:10 AM

Si eu cred ca vor fi 2 imagini diferite pt dow. 32 si 64.
Si pe mine ma cam sperie chestia cu autentificrea pe baza organelor (retina) , membre , etc. Pana acum iti spargeau casa masina , seiful fara tine, acum o sa aibe nevoie doar de parti din tine. E mai usor pr mafie ma dureros pt noi, si nu ma reder la daune materiale.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

3 din 11
3