Da, ai dreptate, exista un risc de a te trezi si cu un deget taiat, nu numai cu telefonul furat.
Pe de alta parte, hotii stiu foarte bine care este diferenta intre furtul “normal” si cel cu agresarea victimei (tâlhărie, adica 5-10 ani de puscarie in plus).
Eu ma bazez pe cunostintele juridice ale hotilor si o sa folosesc autentificarea cu deștu’
Ar fi misto ca orice alta amprenta sa fie trimisa pe server la apple si sa te alerteze si unde se afla telefonul. apple poate face o baza de date cu hoti, sa vada cate telefoane a furat fiecare si de ce nu, sa colaboreze cu politia.
Ar fi misto ca orice alta amprenta sa fie trimisa pe server la apple si sa te alerteze si unde se afla telefonul. apple poate face o baza de date cu hoti, sa vada cate telefoane a furat fiecare si de ce nu, sa colaboreze cu politia.
Si daca iti incearca copilul sa foloseasca telefonul ?
ii inregistrezi si lui amprenta. eu am spus in mare, bineinteles ca ar trebuie sa aprobi asta din cloud sau ceva, sau sa-l declari furat si din momentul ala telefonu va sti sa trimita amprentele ca sa nu existe si problema cu teoria conspiratiei ca apple iti fura amprentele.
Deblocarea pe baza pe amprenta este ok pentru mine, dar nu voi avea curajul sa-i fac JB (presupunand ca va apare o solutie de JB pentru iPhone 5S). Datele despre amprente stocate in procesor, chiar si criptate, ar putea fi totusi accesate de o aplicatie necertificata de Apple, deci asta ar putea fi un risc real.
si care ar fi riscurile? ca eu sincer nu-mi dau seama in momentul de fata.
daca as plati tot pe baza de amprenta, mi-ar fi frica sa nu-mi fie furata, dar altfel chiar nu-mi imaginez ce risc.
ideea pe scurt:
Mary Branscombe, writing for CITEworld:
With the new sensors you don’t have to move your finger, just press it against the reader. And like the sensor in the iPhone 5S, the sensors that will be in laptops and keyboards and other phones can detect the ridge and valley pattern of your fingerprint not from the layer of dead skin on the outside of your finger (which a fake finger can easily replicate), but from the living layer of skin under the surface of your finger, using an RF signal. That only works on a live finger; not one that’s been severed from your body.
This will protect you from thieves trying to chop off your finger when they mug you for your phone (assuming they’re tech-literate thieves, of course), as well as from people with fake fingers using the fingerprint they lifted from your phone screen.
Gata l-am comandat iphone 5s 16g argent la Sosh(orange) Franta payment 4 fois sans frais total 649€ din care 10€ livrasion. Blocat orange franta dar cu posibilitatea deblocarii gratuit de operator dupa aproximativ 30 de zile.