Salut - in cazul in care cumpar un produs iphone/ipad ( cu 3g/4g ) - exista riscul ca initialul proprietar sa-mi blocheze device-ul declarandu-l furat ? De asemenea in cazul in care cumpar un produs SH care este intr-adevar furat, ce riscuri imi asum ?
Stiu ca odata cu iOS 6 s-au implementat tot felul de chestii noi la securitate si as vrea sa stiu care sunt riscurile.
Spre exemplu, dupa ce am achizitionat un iPhone 4 - am observat ca userii dinainte folosisera deja 3 conturi de iCloud diferite si astfel nu mai puteam sa folosesc altul nou si momentan sunt nevoit sa folosesc contul de iCould care l-a avut cel dinaintea mea - care mi l-a spus ulterior ( putea sa n-o faca ). Am aflat astfel “the hard way” ca iPhone-ul nu permite decat atasarea a 3 conturi diferite indiferent daca ii faci restore as new sau pui custom IPSW.
Ce alte lucruri trebuiesc avute in vedere la achizitionarea unui iDevice ?
E posibil sa se mai fi discutat problema dar nu am gasit un thread efectiv si cred ca e de mare interes pentru multi.
Multumesc
Eu ma refer la j-de miile de produse care sunt la vanzare pe piata care nu sunt cu acte. Ar putea foarte bine sa fie furate din Italia/Franta/Spania si pe unde mai umbla romanii nostri.
Caz concret e ca vreau sa cumpar un iPad cu 3G - nu am de unde sa stiu ca peste 1 sapt nu ma pomenesc cu el blocat ca poate e furat din italia iar proprietarul de acolo il declara furat.
Sunt putini care au acte pe produsele lor, iar cel care cumpara un iPad din Romania nu-l va vinde la un pret ok pentru ca el oricum a platit pe el un pret mai mare decat normal
Treaba cu iCould-ul se pierde daca faci restore ? Adica stiu ca poti sa imperechezi un iDevice cu doar 3 conturi de iCloud, dar daca mie mi se fura telefonul, si hotul face restore as new si pune alt cont pe el, eu mai am vreo putere sa-l blochez sau sa-l vad unde e ( co conditia sa fie activat tracking si sa fie pe net bineinteles dar cu un alt cont ?
Bine n-am prea auzit de d-astea sincer sa fiu, dar e un risc ma gandesc…
o data cu ios 7, nu mai poate sa stearga/dea disable la find my iphone/sau chiar tot contul de iCloud pentru ca va cere parola de la contul la care e atasat. asta iti da timp sa il declari furat/blochezi tu de la distanta/urmaresti
Deci stai sa inteleg - cumpar iphone 5s sa zicem - are ios 7. Il activez pe numele meu si contul meu de iCloud? Eu cum mai vand telefonul ulterior daca e legat definitiv de contul respectiv? Ce se intampla daca pierd contul de iCloud ( mi se fura parola etc ) ? Sau e ceva ce n-am inteles eu ?
cand vinzi telefonul il deautentifici, ca daca e contul tau stii parola pentru a putea sterge contul de icloud.
daca ti se fura parola, ai posibilitatea sa recover password de la Apple.
ideea e ca in momentul actual, daca ti se fura telefonul, hotul poate foarte bine sa iti dezactiveze find my iphone, pentru ca nu cere parola de la contul de icloud pentru chestia asta. ios 7 face ca atunci cand ii dai off la find my iphone sa iti ceara parola de la contul de icloud la care e legat telefonul. si cum el nu va stii parola nu va putea dezactiva find my iphone.
Pai e foarte misto asa. Chiar e o chestie super ok si trebuia implementata de ceva vreme.
Deci chiar daca hotul face un complete restore as-new nu va mai putea activa telefonul fara contul initial de iCloud care sa inteleg ca se imperecheaza cu imei-ul telefonlui.
cam asa ar fi ideea. si cand il vinzi, poti sa dezactivezi optiunea pentru ca tu esti proprietarul telefonului si contului de icloud asociat cu telefonul.
stai asa ca am citi mai bine. hotul nu va putea da restore as new pentru ca itunes ii va zice ca telefonul are activat find my iphone si trebuie dezactivat mai intai. am patit-o eu cand am incercat sa instalez GM-ul de ios 7 si trebuia instalare curata
stai asa ca am citi mai bine. hotul nu va putea da restore as new pentru ca itunes ii va zice ca telefonul are activat find my iphone si trebuie dezactivat mai intai. am patit-o eu cand am incercat sa instalez GM-ul de ios 7 si trebuia instalare curata
Foarte interesant - cum dracu or fi reusit sa impuna restrictia de a mai face restore Mi se pare o chestie foarte tare, inseamna ca o sa fie practic inutil sa mai furi un iPhone/iPad asta daca nu or gasii baietii o solutie de by-pass.
De Jailbreak se aude ceva? Am gasit niste iPad-uri care m-ar interesa dar au 6.1.3 si mi-e frica de faptul ca poate Jailbreak-ul o sa ramana istorie pentru orice devide peste 6.1.2 mai ales cu iOS 7 unde au implementat alte chestii de securitate si activare.
exco,se poate face restore si cu optiunea activata daca bagi telefonul in DFU mode insa dupa ce ajungi la meniul de setup tot iti cere contul de iCloud
ok. nu m-am gandit la asta. oricum ati vazut ce aduce nou ios 7 in legatura cu securitatea.
si ca sa fim on-topic: cel care ti-a vandut iphone 4-le ar fi trebuit sa isi dezactiveze contul de icloud ca sa poti sa il pui tu pe al tau. si asa ar fi trebuit sa faca si cei dinainte. sau cel putin asa ma gandesc eu: cand vand un lucru pe care am avut date de ale mele le sterg si aduc telefonul intr-o stare cat de posibil apropiata de cea initiala (ma refer la memorie)
exco - telefonul e la maica-mea dar ti-am zis eu am userul si passul celui dinainte si as putea eu sa dau de-activate dar parca sa zic ca indiferent ce faci - nu poti in istoria unui iphone sa ai mai mult de 3 conturi de iCloud. Deja al 3-lea e ultimul.
Eu cum am cumparat telefonul, am facut restore as-new totul blana de la cap. Cum pe vremea aia era 6.1.3 nu am avut restrcitia de la iOS7 si astfel n-am avut nici o problema. Dar chiar si cu costul total nou absolut, cand am vrut sa imperechez contul ei proaspat creat de iCould - telefonul mi-a dat o eroare ca pe acel device, s-a atins numarul maxim de conturi care se pot folosii ( ceva de genu ). Si apoi am citit pe net si se pare ca nu exista work-around. Ai pus 3 conturi, salut - ramai cu ultimul ( daca ii stii detaliile ), daca nu ... asta e ... no iCloud Lucru care sincer mi se pare o mega idiotenie. Ca nu impiedica in vreun fel hotii ( cum la ia iOS7 acu ), pur si simplu face ca telefoanele sa fie vandute MAI RAR Asa ca mare atentie cand schimbati conturile de iCloud pe telefon, nu va jucati prea mult ca e posibil sa ramaneti cu ochii in soare.
E posibil totusi si sa imi fi scapat mie ceva, avand in vedere ca mi-a dat omul contul de iCould si am schimbat parole, email-uri tot ... nu m-a mai interesat sa zgarm prea mult. Poate exista vrun hack si pt treaba asta. Dar oficial, cel putin acum cateva luni, cam asta era situatia.