Illustrator CS6 - transparency problem, oare?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 20.06.07

Salut,
In cuvinte putine ca sunt nervos dupa “chatting with Adobe support”, numai indieni care iti consuma timpul cerandu-ti parole, serial numbere, id-uri si alte [cenzurat] ca sa te anunte ca nu te pot ajuta ei….
Sa revenim, explic scurt, am atasat exemple graitoare, sper eu:
- obiect decupat in photoshop cu path - adus in layout illustrator - salvat pentru rasterizare - rasterizat in photoshop - in jurul obiectului apar “FURNICI” sau alte dude

Testat cu:
- illustrator cu pdf preview - rezultat prost
- pdf cu press quality - rezultat prost
- eps - disparut “furnici”  - aparut “FELIERE” obiect

Atentie mare!: salvat DIN illustrator CS4 cu pdf preview - rezultat perfect

Frustrareeeeeeee

nu merg uploadate, imi cer fisiere de max 500KB, iar la dimensiunea asta se duce dracu orice detaliu, le-am uploadat aici, sper sa mearga
http://www.filedropper.com/finalresults

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

- nu înțeleg de ce ai nevoie de rasterizare, chiar și în photoshop?
- ce setări ai la clipping path?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

- am ramas setat ca “export tiff” din illustrator nu o sa se compare niciodata cu fisierul rasterizat in photoshop
- le-am incercat pe toate, de la “doar path” la clipping path cu 0.2 (minim dealtfel) pana la contractarea path-ului ca sa inlatur orice idee de firicel alb de la margine
- am pus masca in photoshop obiectului (chestia aia galbena), fara masca… etc
E doar un obiect pe un layer decupat! da-o dracu de treaba

Din moment ce din CS4 iese perfect e clar o buba la CS6; si apoi mai sunt erorile de eps - felierile alea de obiect, care nu se vad bine in exemplul meu dar obiectele se strica rau

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

lasă obiectul psd, adu-l în illustrator, face el flatten cum știe, salvează-l ca pdf cu setările de care ai nevoie și gata
vorba aceea: alege calea simplă, ascultă-l pe baumax
wink

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Cred ca m-am exprimat eu aiurea dar exact asta am facut.
Am un obiect psd decupat adus intr-un layout de illustrator. Dupa terminarea machetei trebuie sa pregatesc tiff-ul de tipar (asta e o alta discutie, s-o lasam asa), asadar salvez fisierul: pdf / ai. cu pdf preview / eps.
Rasterizat in photoshop, in jurul acelui obiect decupat apar chestii. De ce?

am atasat un printscreen, asa arata macheta rasterizata in photoshop, desi obiectul singur ca si fisier e curat ca lacrima

Semnătură 

I’m a very neat monster

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: UK+ Bucharest
Macuser din: 08.02.07

Daca cumva ai folosit clipping path, astfel ca psd-ul e devenit transparent la import datorita path devenit clipping path, asta e rezultatul.
Daca vrei sa faci asa ceva, foloseste masca, pe care dai un blur si apoi salveaza poza ca tiff.
Importa apoi tiff-ul in illustrator si fa ce vrei sa faci.
Psd-ul creeaza probleme de parsing latrapping-ul in fisier, atunci cand ajunge sa fie transparent, daca nu are un fundal sau sa fie pus pe un fundal, ajungi la rezultatul tau. Este legat de trapping-ul culorilor, as vrea sa iti explic, dar e destul de complicat si nu se poate in 5 minute.
PSD-ul, din punctul meu de vedere, este un fisier obsolete, a ramas in continuare din motive de compatibilitate, iar atunci cand are transparente apar astfel de probleme. Eu prefer sa folosesc doar tiff-uri de foarte multa vreme, intotdeauna cu masca. Clipping path folosesti in ziare, reviste, unde ai nevoie de outset ptr, dar unde ai si engine de trapping in aplicatie, ca inDesign, Quark. Altfel, rezultatul e cel primit de tine, iar distiller sau pdf-uri direct din illustrator nu vor putea face trapping corect cu psd-uri niciodata….

Semnătură 

Pe partea cealalta

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Hallelujah!
Functioneaza tiff-ul!
La psd-ul folosit de mine am avut acelasi rezultat si cu / si fara clipping path. Acelasi rezultat prost adica.

In fine, va multumesc pentru raspunsuri, sa fie o lectie pentru generatiile viitoare, pace si progres pe pamant! smile

Semnătură 

I’m a very neat monster