Conversie *.txt in format compatibil kindle
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 13.04.08

Salutare!

Speta de azi se refera la urmatoarea chestiune: am pe calculator o serie de carti culese de pe net, in format .txt si care apar cu erorile inerente de formatare (gen spatii multe, unele diacritice sau caractere speciale - fiind in limba franceza, ma refer la literele à, â, é, è, ê, î, ô, û, œ). Exista o solutie pentru a le face conversia in orice format suportat de kindle (fireste, lipsit de erorile mai sus mentionate)?

Multumesc!

P.S. Daca nu m-am incadrat la topicul corespunzator, as ruga un admin sa mute aceasta discutie acolo unde ii este locul.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Daca ii trimiti lui Kindle pe email (o sa ai o adresa speciala pt asta), ti-l transforma ei pe site si il primesti in device in format mobi.
N-am timp sa caut acum, dar sigur pot face asta pt PDF; nu cred ca nu accepta txt.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Mersi, voi cauta chestia respectiva.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Mai este, evident, si Calibre.
Dar probabil ca trebuie mai intai sa cureti textul cu pricina. Sunt mai multe utilitare de tipul asta, cum ar fi TextSoap, Clean Text.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

De curatat mi-e imposibil, dat fiind faptul ca sunt peste 20 de carti si fiecare are in jur de 250 de pagini. Pana revizuiesc tot, pun accente etc., ajung in fapt sa citesc cartea de pe calculator, ceea ce nu e de dorit smile

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Spatiile le cureti usor.
Pui 2 spatii la find si unul la replace si repeti faza asta pana ce nu mai gaseste nici un dublu spatiu. Cu accentele poti face la fel, doar in cazul in care o diacritica este inlocuita peste tot cu aceiasi maimuta.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Pentru convertit textul in format moni ar putea fi acest site: http://ebook.online-convert.com/convert-to-mobi

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5