Din pacate, cum deja am zis, cu OS9 (prima mea mac-dragoste) inca nu me apucase serios de tastatura, asa ca niste probleme pentru mine rezolvabile fara nici o problema cu OS X, sunt nerezolvabile cu OS 9. Acum la mine s-intimpla asa chestii: cind vrau sa citesc careva (nu toti) filuri de tip imagine sau filme sau audio, i-mi lipseste aplicatie respectiva. Raman derutat deoarece in genere sunt incluze in sistemul cativa dintre ele…Pentru ca sa fie clar, NU SE CITESC urmatori filuri: jpeg, avi, careva (nu toti) din MP3. Intrun mesaj macul zice ca i-mi lipseste quick time (filuri MP3 care nu se citesc); dar nu trebuie sa fie incluz in sistemul? Icoana este la mine cum sa nu fie si aplicatie?
Unde le pot cauta pe aceste aplicatii care lipsesc si im primul rind care dintre ele ma sfatuiti? Si in genere ce trebui sa fac ca sa am un sistem cit de cit complet si indipendent la aplicatii de baza (free, se subintelege)?
[ Modificat: 04 Februarie 2007 11:20 AM de roberto ]
Astea îți permit să vezi anumite formate audio/video, dar nu toate. Aproape nimeni nu mai face software pentru Mac OS 9 în prezent, așa că e din ce în ce mai dificil să găsești playere pentru toate tipurile de fișiere.
Astea îți permit să vezi anumite formate audio/video, dar nu toate. Aproape nimeni nu mai face software pentru Mac OS 9 în prezent, așa că e din ce în ce mai dificil să găsești playere pentru toate tipurile de fișiere.
multumesc Tudor, s-a facut si merge!
in care tip di file tre sa convertez un filmu oarecare pentru ca sa fie vazut de quick time si/sau real player la Mac OS 9?
adica ai deschis quicktime si ai incercat sa dai open si nu ai vazut fila?
Am deschis filmul si s-a deschis quicktime in mod automat, dar peurma mesajul de sistema m-a zis ca trebuie de cautat extensie pentru visualizarea corecta. Am dat acordul si apoi s-a deschis o fereastra cum ca pagina nu exista. Asta e toata poveste.
Chiar daca intrbarea e veche ... poate cineva fa mai fi interesat
Pt a vedea filme DivX sau XviD pe Mac OS 9 cu QuickTime:
1. Instalezi DivX 5.1.1 de aici
2. Instalezi QuickTime 6 de aici
3. Dezarhivezi si apoi copiezi extensiile AC codec, DivX 4.11 si Wma Audio in /System Folder/Extensions/
4. Dezarhivezi si apoi copiezi extensiile 3ivxD4PR2forOS9 si XVIDDelegateMacOS in /System Folder/Extensions/QuickTime Extensions
5. Reboot