Tv led sony/panasonic NTSC from USA in Romania?!
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11

As vrea sa comand un sony/panasonic de 40 inch led din sua, problema cu voltajul nu este pt ca are power supply de 110-240, ar problema e ca are format NTSC, si nu merge pe 50hz ca PAL. Am citit undeva pe forumurile din afara ca ‘‘baietii de la cablu’‘, in mod normal, ar putea sa te ajute, din moment ce posturile sunt receptate de pe satelit, si sa iti stabilesca ei semnalul in functie de tv. Eu as vrea sa il folosesc la bucuresti, am un abonament la digi. Credeti ca se poate, aveti idee? Sau sa cumpar un NTSC-PAL converter? A Mai folosit cineva convertoare dintre acestea?afecteaza calitatea imaginii sau a semnalului? Am vazut cateva pe amazon, cu pret piperat si comentarii 4-5 stele, dar as vrea sa ma asigur ca merg 100% fara probleme in tara, inainte sa cumpar.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: bucuresti
Macuser din: 07.07.09

ar fi o mare greseala. In primavara s-a intors o cunostiinta din state si si-a adus televizorele mult indragite ,2 samsung-uri cu camere integrate ,senzori si para senzori ,comanda vocala si o gramada de alte chestii.S-a chinuit degeaba cu ele sa le aduca in romania ,numai asa sa ai camera si sa vorbesti pe net cu amicii din state nu prea cred ca a fost o idee buna . Baietii de la cablu stiu sa traga cabluri ,pentru restul nu are rost sa vorbim ,poate la 10 echipe sa gasesti un baiat care sa mai fi studiat putin cum sta treaba cu transmisiunile.  O parte din canale transmise pe cablu sint preluate de pe satelit dar la trecerea prin head endul lor ajung hd sau sd cu rezolutiile corespunzatoare 1080i si 702/576 sau 720/576,pe sateliti cu acoperire pe europa se transmite numai 1080i iar multe canale sd de pe cablu nici macar la rezolutie standard nu sint ,sint mai jos . Ar fi ceva canale transmise ntsc pe satelitii cu acoperire europeana,unul japonez,unul koreean si vreo 2-3 arabe dar nu cred ca merita efortul si chetuiala sa pui o antena satelit ca sa vezi 5 programe.
Convertoare pal-ntsc se mai gasesc si prin magazinele de la noi poate mai ieftine decit in state ( pretul unuia in jur de 500ron ) daca il iei din state s-ar putea sa fie marfa de prin singapore,ce iei din romania e sigur china. Dar sa fie pal ntsc nu invers . Problema e asa cu convertorul - pe el ai niste mici comutatoare -dip switch cu care setezi rezolutia la intrare ,intrare care e hdmi asa ca sa bagi cablul direct in convertor nu se poate . Deci semnalul il iei din receptorul de cablu care trebuie sa fie hd ,ca altfel nu ai conector hdmi pe receptor. Daca in state gasesti un convertor pal ntsc care sa aiba intrari multiple -RCA,scart ,hdmi ar fi super.Dar unul din asta cu multiple intrari nu cred ca e sub 500 sau 400$. Dupa care setezi rezolutia pe intrare si ar trebui sa mearga; cind dai pe un canale sd s-ar putea sa fie nevoie sa umbli la convertor sa il pui in 576p ca daca e pus pe 1080 e foarte posibil sa nu stie ce sa faca cu rezolutii mai mici . Oricum la conversie ceva alterari la imagine vor apare iar de garantat nu poate sa garanteze nimeni ca va functiona in romania ceea ce cumperi din state, de obicei cumperi un lucru si dupa ce il cumperi afli ca mai trebuie sa cumperi ceva pe linga el ca sa-l vezi functionind cam asa merge treaba cu americanii . Dar ei nu iti vor spune din prima toata povestea ,mai intii e treaba cu garantat merge,dupa aia mai vedem.
Iar apropo de tv ,mai bine cumperi din europa , cumparatul unui tv e chestie de noroc ; eu am luat anul trecut un samsung de 42 de aici din romania,am avut noroc sa nimeresc unul cu panou samsung;amic din anglia a luat 2tv samsung acelasi model cu al meu are la amindoua panouri chinlin,eu am dat 1000euro ,el a dat 1100lire pe bucata .Explicatia ar fi ca am cumparat un tv din primul lot fabricat integral cu piese samsung. Urmatoarele loturi ,nu se mai stie ce si cum. Ca e sony,panasonic sau samsung vindut in state ,marfa e aceeasi cu cea vinduta in europa diferenta e la sistemul de televiziune si rezolutiile folosite . In rest nimic deosebit .

‹‹ Banarea lui dan puf      Dictare in romana ››