PowerMac G4 dual 867 pentru a introduce pe cineva in lumea merelor :)
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.11.08

salutare! pot face rost de o jucarie cu G4 dual 867 mhz si 512 ram. lipseste hardul. cat este de potrivita aceasta jucarie pentru lucrul de zi cu zi? asta insemnand browsing (facebook si youtube), office (functioneaza microsoft ofice sau e doar pentru intel?), PDF-uri… in general browsing si facultate.

ce upgradeuri pot face?
in primul rand am nevoie de un hard. pot pune unul standard IDE? dar unitate optica? (nu stiu daca are)
ram-ul. am cateva placute de ddr1. se potrivesc?
usb 2.0 neaparat. ethernet are pe placa de baza, asa-i?
tastatura si mouse pe usb? functioneaza un kit logitech?
video… cineva mi-a zis ca daca ii pun video mai bun va putea vedea pe yt videouri la calitate mai mare. corect sau gresit? cine proceseaza videourile? CPU sau GPU?

Semnătură 

iMac early 2008 (2,4Ghz C2D, 64GB SSD + 60GB 2nd SSD, 4 GB RAM)
Time Capsule 1TB
iPod Touch 4th Gen 32GB

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Oltenita, Calarasi
Macuser din: 14.11.06

http://www.everymac.com/systems/apple/powermac_g4/specs/powermac_g4_867_dp_mdd.html  Banuiesc ca asta este, nu?
Facebuci are flash la greu din cate am inteles. Flash e kaput pe asta deci nu te zbate rau. Exista cateva chestii pe care le poti face sa creada ca ai ultima versiune de flash, dar nu are rost. Youtube merge prin diverse aplicatii de genul Mactubes. Si merge chiar bine. Office merge 2004 sau 2008 fara dureri de cap.
Hdd si unitate optica, ambele pe IDE. Foloseste memorii ddr, deci e ok. Pentru usb 2.0 ii poti pune un adaptor inter pe pci. Eu am bagat in al meu. Da, ethernet ai deja pe placa. De obicei iti merge cam orice e pe usb ca soarice si taste.
Placa grafica nu te va ajuta la ce vrei tu. In functie de ce placa grafica vrei sa ii pui, vei vedea pe ici pe colo o diferenta, dar nu va fi mare la partea de flash asa cum ziceam si mai sus.

Semnătură 

27” iMac 3,1GHz Intel Core i5
MacPRO OctaCore 2,8 GHz
PowerMac G5 Dual Core 2,3GHz, PowerMac G3 400MHz, PowerMac QuickSilver Dual G4 800MHz, iMac G3 400MHz Ruby & Indigo PowerMac MDD Dual G4 1,25GHz
Macintosh Classic II, Quadra 610
Pad 2 White 32 GB 3G+WiFi
iPhone 7 32GB
XBox classic, XBox 360, PS4 slim, Nintendo Wii, Nintendo 64 Black & Pokemon Edition, Original Gameboy, DSi XL, GBC, GBA, PSP.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 22.08.13
iulik17d - 16 Septembrie 2013 10:11 AM

salutare! pot face rost de o jucarie cu G4 dual 867 mhz si 512 ram. lipseste hardul. cat este de potrivita aceasta jucarie pentru lucrul de zi cu zi? asta insemnand browsing (facebook si youtube), office (functioneaza microsoft ofice sau e doar pentru intel?), PDF-uri… in general browsing si facultate.

ce upgradeuri pot face?
in primul rand am nevoie de un hard. pot pune unul standard IDE? dar unitate optica? (nu stiu daca are)
ram-ul. am cateva placute de ddr1. se potrivesc?
usb 2.0 neaparat. ethernet are pe placa de baza, asa-i?
tastatura si mouse pe usb? functioneaza un kit logitech?
video… cineva mi-a zis ca daca ii pun video mai bun va putea vedea pe yt videouri la calitate mai mare. corect sau gresit? cine proceseaza videourile? CPU sau GPU?

Avand in vedere ca ruleaza un CPU de powerpc, iti va fi foarte greu sa rulezi videouri sau flash la calitate mare. Eu am un powerbook g4, 1.33 ghz cu 1 gb ram, si cu mactubes abia abia pot urmarii videouri la 240p pe youtube fara frameuri. Facebookul ruleaza, mai greu dar ruleaza, ai putea in schimb folosi facebookul ca si pagina de mobil accesand m.facebook.com sau folosind un browser adecvat pentru powerpc uri ( ex. Camino ). Itunes si muzica merg bine pe el, office la fel, pdf urile fara problema. Daca ai rabdare cu el, poti face cam tot ce ai nevoie cu el.

GPU nu prea ajuta cu nimic daca arhitectura CPU ului si ramu nu il sustin.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Ram cat cuprinde (incearca 2Gb).
Cu un adaptor IDE-SATA poti pune chiar si un SSD pe el. Cu OS+Swap pe un SSD de 60Gb, singura limitare de viteza ramane CPU-ul.
Se gasesc controllere SATA/eSATA pe PCI daca vrei sa-l “umflii” de HDD-uri si sa-l tii pe post de fileserver.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

vreau sa-l iau pentru o gagica, pentru ca AMD-ul ei cu linux ma scoate din pepeni.
fiind la facultate are nevoie de office.
vorbisem cu un om, sa vad ce raspuns imi da.

Semnătură 

Time Capsule 1TB
iPod Touch 4th Gen 32GB

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Mai bine ii iei un MacBook cu Core 2 Duo. Sunt la 6 milioane gen smile

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

adica de 6 ori mai scump smile inca sunt student si nu am buzunarul foarte larg.

Semnătură 

Time Capsule 1TB
iPod Touch 4th Gen 32GB

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
iulik17d - 26 Septembrie 2013 05:51 AM

vreau sa-l iau pentru o gagica, pentru ca AMD-ul ei cu linux ma scoate din pepeni.
fiind la facultate are nevoie de office.
vorbisem cu un om, sa vad ce raspuns imi da.

Fiind la facultate pe linux nu o opreste in a folosi office. Are la dispozitie 2 suite uri complete si gratuite : OpenOffice si LibreOffice, ambele la fel de bune ca un microsoft office xyz ..

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

asa este, are office insa nu stiu ce se intampla cu sistemul ei, se blocheaza aleatoriu. memoriile sunt bune, nu are bad-uri, e curat, nu se incinge. e la zi cu softul, linux mint 15.
2ghz dual si 1gb ram.
recomanzi alta distributie care sa fie totusi completa (playere, codecuri, drivere, mozilla firefox, office)?

Semnătură 

Time Capsule 1TB
iPod Touch 4th Gen 32GB

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
iulik17d - 27 Septembrie 2013 06:39 AM

asa este, are office insa nu stiu ce se intampla cu sistemul ei, se blocheaza aleatoriu. memoriile sunt bune, nu are bad-uri, e curat, nu se incinge. e la zi cu softul, linux mint 15.
2ghz dual si 1gb ram.
recomanzi alta distributie care sa fie totusi completa (playere, codecuri, drivere, mozilla firefox, office)?

Ubuntu 12.4 LTS e mai mult decat completa pentru day 2 day use si o recomand cu placere oricui. La ora actuala este cea mai prietenoasa distributie

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

multumesc mult! sa vad ce rezolv!

Semnătură 

Time Capsule 1TB
iPod Touch 4th Gen 32GB

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Iti stau la dispozitie pentru orice fel de ajutor in legatura cu o eventuala instalare de ubuntu si restul de softuri daca intampini probleme.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

iti multumesc pentru sprijin, voi apela in caz ca nu ma descurc! sanatate maxima!

Semnătură 

Time Capsule 1TB
iPod Touch 4th Gen 32GB

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

1) Foloseste LibreOffice no OpenOffice
2) Mai pune RAM. Macar 2Gb. Sa nu apuce sa se atinga de Swap mai mult de cateva zeci de MB.
3) Linuxul meu e un i7 QuadCore cu 8Gb de RAM si LibreOffice tot se intepeneste cateodata la exceluri mari.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

‹‹ iMac G4      Powerbook ››