Va multumesc mult. Sunt impresionat de rapiditatea cu care am primit răspunsuri la problema mea! Sunt profan in ale informaticii. am fost si ușor panicat, dar si grăbit, așa ca in loc de OS X 10.6.8 am scris IOS. si nici nu am mentionat ca este vorba de un MacBook alb, de 13, din 2008.
Virusul este “atasat” de numele a 2 domenii, pe care atunci cand le acesez, Safari-ul se minimizeaza si se plimba pe tot ecranul dimensiunea lui (a ferestrei) crescand la fiecare pas, pana ocupa tot ecranul. si atunci se afiseaza mesajul cu virusul, impreuna cu o sabie si un palmier stilizat.
Deși sunt mare admirator al Mac-ului, toată activitatea profesională se leagă de Windows (Casele de Asig. de Sănătate, SIUI, etc)., pe care le rulez sub VM; de aici a rezultat si gradul meu de panica: mai ales legat de Windows, si pun acum întrebarea care nu am formulat-o de la început: daca deschid mașina virtuală, acest tip de virus îmi poate afecta programele din Windows? Ca antivirus folosesc Avira.
Cand o sa ajung din nou lângă calculator o sa incerc BitDefenderul si celălalt antivirus pe care mi l-ați recomndat.
Multumesc încă o data!
P.S.1 Am încercat sa atasez o captura de ecran ca sa arat ce face virusul dar este prea mare si nu stiu sa o reduc la dimensiunile de 800/800. cum este solicitat pe site.
P.S.2 Acum scriu de pe iPhone, sii îmi cer iertare pentru eventualele greșeli de ortografie.