Legea returnarii produselor comandate online in termen de 10 zile
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 11.03.13

Eu am situatia urmatoare: Am platit un avans (proforma) prin homebank catre Noumax pt un iMAC BTO, si cand ajunge as dori sa ma duc sa il ridic personal si sa platesc restul de bani acolo. In acest caz mai beneficiez de aceasta lege?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

La produse “custom made” si Built to Order cred ca nici cum nu beneficiezi de aceasta lege…

Nu stiu cum este in Romania, dar in Germania produsele personalizate sunt exceptii, care de obicei nu beneficiaza de posibilitatea returnarii. (La Apple in Germania parca se poate returna, dar numai daca produsul a fost cumparat de pe site-ul Apple. La celalalte magazine online din Germania la care se pot comanda configuratii personalizate acolo stiu sigur ca nu se pot returna.)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

tinand cont ca am luat imac 27” istoria modelelor anterioare ma face sa fiu mai atent la produs si sper ca daca ecranul va veni cu probleme, sau produsul el in sine cu probleme din prima sau a doua zi sa il pot schimba si nu sa mi-l bage pe garantie in service

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 09.02.08

Teoretic nu prea poti sa le returnezi, pentru ca, asa cum zice Belasajgo, e un articol in OG 130/2000 privind executarea contractelor la distanta care spune ca:

Art. 10: Consumatorul nu poate denunţa unilateral următoarele tipuri de contracte, cu excepţia cazurilor în care părţile au convenit altfel:
c) contracte de furnizare a unor produse executate după specificaţiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum şi a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;

Acum sincer, faptul ca la un Imac tu ceri 16 GB ram in loc de 8GB si un procesor mai bun (posibilitati de upgradare pe care oricum Apple le promoveaza pe site), dupa mine nu-l face sa fie un produs personalizat. Sau cum zice legea, “distinct personalizat”.

Desigur, e doar o opinie personala si precis nu va tine la niciun vanzator online.

Semnătură 

La Vita e Bella…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Da dar stiu ca exista legea in care spune ca daca produsul nu corespunde cu specificatiile se poate cere schimbarea sau returnarea banilor

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11
Srb - 29 Septembrie 2013 09:23 AM

Eu am situatia urmatoare: Am platit un avans (proforma) prin homebank catre Noumax pt un iMAC BTO, si cand ajunge as dori sa ma duc sa il ridic personal si sa platesc restul de bani acolo. In acest caz mai beneficiez de aceasta lege?

Daca il ridici personal din magazin nu mai beneficiezi de aceasta facilitate pentru simplu motiv ca nu mai e “la distanta”. Legea e gandita sa protejeze consumatorul care are o surpriza neplacuta cand desface coletul dupa ce a dat banii (obiect nepotrivit ca dimensiuni, culoare, DOA etc.). Din moment ce tu vezi produsul in magazin inainte de a da banii, poti sa il testezi si poti decide daca faci sau nu achizitia. Orice achizitie cu ridicare din magazin nu este considerata online si nu beneficiaza de cele 10 zile de returnare, mai ales in conditiile in care clientul semneaza in certificatul de garantie ca a testat produsul si ca e perfect functional.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Sa inteleg ca daca tot am dat avansul online pt produs, mai bine sa aleg varianta cu livrare la domiciliu (precizez ca nu au varianta plata ramburs), adica eu trebuie cu o zi inainte de livrare sa virez in contul respectiv si restul de plata.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 21.04.12

Stai ca eu nu inteleg. Daca ridici produsul personal din magazin, il poti verifica daca nu este lovit, zgariat, spart etc. Daca totul este ok, platesti diferenta si apoi pleci cu el acasa, asa ca de ce ai mai avea nevoie de cele 10 zile pentru un eventual retur? Pentru eventualele defecte pe care nu aveai cum sa le vezi la magazin (microfonul nu merge, de ex.), exista garantia produsului, asigurata tot de Noumax. Deci, ce-mi scapa?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Prefer ca un produs abia cumparat sa nu il bag in service…eu nu am incredere in munca romanului..vreau pur si simplu sa fie inlocuit produsul daca are defectiuni

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Eu sunt perfect de acord cu Srb. In primul rand, la un aparat electronic atat de scump mi se pare inacceptabil sa aibe vre-un defect de fabricatie. In al doilea rand, dupa ce am vazut si eu cum se lucreaza la unele service-uri de electrocasnice din Romania, prefer pe cat posibil sa imi repar singur aparatele, chiar daca piesele trebuie sa le platesc din buzunarul propriu, dar macar stiu ca sunt reparate cum trebuie si nu cu o sarma in loc de siguranta fuzibila, etc. Nu stiu cum este la service-urile Apple, acolo totusi ma gandesc ca se lucreaza cum trebuie, chiar si in Romania…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 21.04.12

Eu, personal, am avut o experienta foarte placuta cu service-ul Apple. Am avut o problema cu un iPhone 4, in garantie. Dupa ce au constatat problema, a doua zi mi-au dat altul nou, fara nicio discutie.
Scuze ca am cam deviat de la subiect (probleme legate de service se discuta in alta parte), dar eu chiar nu-mi fac probleme cu Noumax-ul. Este si motivul pentru care stau zilnic cu ochii pe apple.com, astept sa treaca si Mac Mini pe platforma Haswell apoi o sa-l cumpar direct din SUA (are cine sa mi-l aduca acasa). Daca vor fi probleme, ma prezint cu el la service si gata.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Da sa speram ca macar Noumax sa ramana un reseller si service ok. Ma bucur sa aud asta.

‹‹ Ce parere aveti...?      Un telefon mic, mic ››