Salut,imi place acest model,daca are cineva la un pret ok as fi interesat,ce osx merge pe el maxim? Nu ma interseaza programe noi,vreau sa stiu daca duce youtube si browsing. Si ce upgradeuri hardware poate maxim.
OS maxim este 10.5.8, problema la PPC-uri este flash-ul, care nu mai e updatat de cei de la adobe, asa ca vei avea probleme cu youtube, poate va merge totusi pana in 480p.
Salut,imi place acest model,daca are cineva la un pret ok as fi interesat,ce osx merge pe el maxim? Nu ma interseaza programe noi,vreau sa stiu daca duce youtube si browsing. Si ce upgradeuri hardware poate maxim.
Parerea mea e ca modelele G5 incep sa fie depasite,pe langa problemele cu sistemul de operare, au problemele hard cu condensatorii sursa/cpu care pot sa iti faca surprize, iti recomand sa cauti macar ceva cu Intel.Stima.
OS maxim este 10.5.8, problema la PPC-uri este flash-ul, care nu mai e updatat de cei de la adobe, asa ca vei avea probleme cu youtube, poate va merge totusi pana in 480p.
Comunitatea inca se ocupa de acest lucru, mai apar update-uri din cand in cand, pe ultima versiune merge chiar si 1080p cam sacadat pe g5-ul meu insta 720p merge fara probleme.
Nu apare nici un update, stai calm. Ce apar nu sunt decat “hack-uri” ce pacalesc sistemul sa creada ca ruleaza ultima versiune de flash. De fapt sub capota este tot ultima versiune ppc de la Adobe plus modificarile respective.
Nu apare nici un update, stai calm. Ce apar nu sunt decat “hack-uri” ce pacalesc sistemul sa creada ca ruleaza ultima versiune de flash. De fapt sub capota este tot ultima versiune ppc de la Adobe plus modificarile respective.
Pe mine ma intereseaza acele hack-uri ce pacalesc sistemul sa creada ca ruleaza ultima versiune de flash.
e o mare vrajeala totul. am butonat un G5 dual 1,8 si la browsing este praf. orice site cu flash se misca greu, nu doar youtube-ul. pagina de fb papa multe resurse si sacadeaza. am incercat si eu hack-ul cu flash-ul insa e fail total. sau cel putin la mine nu a simtit ce trebuia.
concluzia: G5 e bun doar daca rulezi aplicatii diverse, pdf-uri, office, cursuri pt facultate, filme HD. cum deschizi browserul sa te astepti la nervi si sacadari.
la 600 iti iei macbook alb cu intel.
Nu este deloc nici o vrajeala. Nu e de vina G5-ul ca imbecilii care fac site-urile le impopotoneaza cu toate vrute si nevrute de nu merg cum trebuie nici pe unele scule mai noi. Flash-ul este una din chestiile pentru care as da acatiste (desi sunt ateu) sa dispara de pe fata planetei sau sa il preia altcineva ca prea si-a batut joc Adobe de el.
La toate sculele PPC mai recente de le am, nici macar nu stau sa imi bat capul cu Flash. HTML5 by default si MacTubes pe G4-ul din semnatura iar pe ultimul iMac G5 de l-am avut, merg paginile bine cu HTML5. Si gandeste-te ca e cu un singur CPU la 1,6GHz…
In primul rand nu ii instalezi nici o versiune de flash. Daca il lasi asa cum l-a facut mama lui, dupa instalare, inclusiv youtube merge pe safari fara flash.