Achiziţie MacBook Air 2013 – USA sau RO?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iaşi
Macuser din: 28.03.09

Sunt interesat de achiziţia unui MBA 2013, în configuraţia updatată (i7 la 1.7 GHz, 8 Gb RAM şi SSD de 512 Gb). Intenţia de utilizare este cu monitor/tastatura/mouse extern la birou (practic ca un desktop) iar când plec în deplasări am tot ce îmi trebuie cu mine şi implicit soluţia portabilă.

Am pus mult în balanţă comparaţia cu un MBP dar nu sunt interesat de Retina Display (la birou pe desktop nu m-ar ajuta cu nimic), plus diferenţa de preţ în configuraţie similară de storage şi memorie. Folosesc calculatorul aproape exclusiv pentru project management (office), mai deschid uneori un Dreamweaver şi mai editez una două poze în Photoshop.

Trecând peste incertitudinea dacă bateria se va distruge mai repede decât este normal (ţinând cont că va sta mult în priză când va fi în mod desktop) dilema care o am este legată de locul de achiziţie vs preţ şi avantaje. Achiziţia ar fi făcută pe persoană juridică.

SUA (ar avea cine să mi-l aducă pentru a evita plata TVA la vamă, trebuie doar să mă interesez dacă se poate cumpăra din RO cu livrare în US)

Preţ configuraţie: 1.849 USD
Garanţie: 1 an. Garanţie extinsă 3 ani (Apple Care): 249 USD
Preţ total estimativ cu garanţie 3 ani: 7.100 RON

RO

Preţ configuraţie: 7.350 RON (fara TVA). Nu luăm TVA în consideraţie pentru că îl pot deduce.

Garanţie: 2 ani, cred – nu am înţeles exact care e politica Noumax cu MaxCare dar nici nu am studiat prea în amănunt problema.

Ca şi concluzie, nu ştiu care variantă ar fi mai avantajoasă pentru că preţul ar fi aproximativ similar, plus că ar mai trebui să şi deranjez pe cineva. Păreri? Garanţia RO poate fi extinsă la 3 ani?

Semnătură 

iPhone 6 16 Gb Silver
MBP Retina Late 2016 (TB), i5 3.1Ghz, 16 Gb RAM, 512 Gb SSD

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Apple Care poți cumpăra din altă țară și e valabil și la noi, de la magazinele noastre nu se poate achiziționa Apple Care.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Dar care e diferenta intre Apple Care si “Max Care 3 ani”? Intreb pentru ca “Max Care 3 ani” este oferita si in RO (vezi oferta Noumax si probabil si a altora).

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Max Care este un serviciu oferit de Noumax (deci valabil doar la ei) pe când Apple Care este garanție internațională Apple.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Cred că și cei de la iStyle oferă un serviciu asemănător doar pentru produsule achiziționate de la ei. Cel mai bun e Apple Care

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

AppleCare e valabil internațional și e mai ieftin decât ceea ce oferă Noumax/iStyle. Pe de altă parte, dacă vrei cea mai cuprinzătoare garanție, germanii de la GRAVIS (acoperă nu doar defectele, ci și stricăciunile provocate de accidente, dezastre naturale, furt, etc); din câte țin minte, e mai ieftină și decât AppleCare, dar nu poate fi asociată decât produselor cumpărate de la ei, evident.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iaşi
Macuser din: 28.03.09

Mulţumesc pentru răspunsuri. Aveţi idee, pentru laptop-urile comandate din RO, toate vin cu tastatură RO sau există şi posibilitatea comenzii cu tastatură clasică?

Semnătură 

iPhone 6 16 Gb Silver
MBP Retina Late 2016 (TB), i5 3.1Ghz, 16 Gb RAM, 512 Gb SSD