Nu e vina Apple.
Asa functioneaza Wireless-ul, asa a fost proiectat.
Un chromecast pe wireless va merge la fel sau mai prost.
Numarul de liniute nu ia in considerare interferentele de la vecini.
Instaleaza Kismet, https://www.macupdate.com/app/mac/10133/kismac scaneaza spectrul din jurul casei si alege un canal liber pt router-ul tau.
Tripleta de canale 2.4Ghz care nu se bruiaza una pe alta este: 1-6-11. Valorile intermediare vor bruia canalele adiacente.
Daca celelalte 2 retele pe care le vezi sunt pe 1 si 11, pune-o pe a ta pe 6.
Intre timp ocheste pe unde ai putea trage un fie ethernet de sus pana jos. Ajunge un singur fir intre etaje - pui un switch si de acolo pleci catre toate dispozitivele de pe etaj. Plinta de la parchet are in spate un canal pentru tras fire.
PS: Cine trece de la WiFi la Gigabit, nu mai vrea inapoi Transferul peste retea merga aproape la fel de repede ca de pe un HDD conectat local.
Dap stiu te cred.. e mult mai simplu.. dar sunt dj de meserie si sunt plin de cabluri.. si macar aici prefer sa nu mai am cabluri.. ca asa connectam un HDMI si era cel mai simplu nu ma mai complicam..
Tocami de aia am optat pentru apple tv.. am zis ca fac o schema si mai scap de un cablu..
Intre timp am downloada programul de care ziceai mai sus.. si scaneaza de 20 min.. dar nu imi arata nimic.. nu gaseste nimic..
Nici macar reteaua ta nu o gaseste ?
Ce OS X ai ? S-ar putea sa vrea 10.6 si sa tuseasca pe astea noi.
Revenind la cabluri - inchipuie-ti munca ta de DJ daca ar fi sa folosesti doar emitatoare wireless de microfon in loc de cabluri intre aparate. Cam asa e si cu WiFi vs Ethernet. Vrei sa mearga bine ? Pui cablu.
Nu gaseste absolut nimic.. dap.. am OSX Mountain Lion..
Sincer si cablu trebe sa fie bine facut.. nu are voie sa se scurga nimic.. stiu ce zici.. dar imi e urat acuma.. sa ma pun sa trag cablu.. si nu sunt in romania sa o rezolv cu un fir pe afara..
Am gasit sa schimb canalele.. doar ca nush pe care sa il pun.. ca nah nu gasesc nimic cu programul ala de scanat.. sti cumva altul care sa mearga si pe Mountain Lion !?
psergiu : TNX.. eu mi-am mutat routerul pe canalul 6.. si de atunci e brici.. ia venit semnal maxim.. si nu mai sacadeaza nimic absolut.. merge perfect..
Depinde ce router folosesti.. eu folosesc AirPort Extreme si am schimbat din AirPort utility.. intri in setarile lui.. si cautzi pe acolo.. eu am schimbat canalul la 2,4Ghz l-am pus pe canalul 6 sa incerc.. si a mers.. l-am lasat asa..
Pentru ca tot se discuta aici de ATV3, am decis sa ma plang si eu aici :D Am un ATV din decembrie cumparat din magazin si a mers foarte bine pana la ultimul update. Dupa update-ul de acum cateva saptamani nu mai functioneaza cum trebuie. Daca imi conectez Mac-ul la el sa ma uit la un film imi sacadeaza in ultimu hal si dupa 2 minute mi se deconecteaza ATV-ul. Daca ma conectez cu telefonul, acesta doar sacadeaza fara sa se deconecteze.
Am incerca sa ii dau un restart dar fara folos. A mai intalnit cineva aceasta problema?
La fel face si la mine dupa ultimul update, sacadeaza in draci, se opreste sunetul in timpul filmului, iese din film…mai mult ca sigur vor rezolva cu urmatorul update.