In seara asta am primit un email de la RDS in care se spune ca pot comanda internet de 500 Mbps (49 lei/luna) sau 1000 Mbps (59 lei/luna).
Evident, nu spune nimic daca viteza este in metropolitan sau care este viteza maxima de upload.
O fi pe bune? A testat cineva acest abonament?
Da, evident ca este “pana la” 1000 Mbps.
Oricum, am dubii ca routerul meu (Airport Extreme) a fost testat pentru aceste viteze, asa ca suspansul este total. Cred ca ma bag, macar pentru distractia de a discuta cu fetele de la call center-ul RDS (blonde nevinovate, acum ceva timp le spuneam ca nu am ping pe serverul lor DNS iar ele insistau ca asta se intampla din cauza Linuxului, iar daca as trece pe Windows nu as mai avea aceste probleme). :D
Io’te si oferta:
Conecteaza-te astazi la viteza viitorului! Navigheaza pe internet cu 1 Gbps!
Alege serviciul Fiberlink 1000 si ai acces la:
viteze de transfer de pana la 1000 Mbps
cele mai mici tarife: 59 lei/luna (TVA inclus)
trafic nelimitat
conectare gratuita
internet mobil gratuit
2 conturi de internet wireless Wi-Fi oferite gratuit
2 adrese de email @rdslink.ro
administrare online a contului de abonat
acces gratuit la jocurile Link Mania
Am primit si eu acest email acum cateva zile si ma gandesc serios sa ma abonez la unul dintre cele 2 (500 sau 1000).
Cerintele minime pentru a suporta o astfel de viteza dupa cu ne spun cei de la rds sunt:
Procesor: Intel I5 2,5Ghz (2 CORE) sau echivalent
Memorie RAM: 2GB
Hard Disk: SATA 3 - 7200RPM
Placa de retea gigabit
Sistem de operare: Microsoft Windows 7, Linux, MacOS
Router care sa suporte trafic sustinut de 500 Mbps (optional).
Acum as avea 2 intrebari:
1. Placa de retea pe un mbp late 2011 este gigabit? am cautat si am gasit in system information, network imi spune ca am card type: AirPort Extreme (0x14E4, 0xD6).
2. As vrea sa cumpar un airport extreme base station si nu stiu ce viteze suporta acest router.
Iar pentru abonamentul de 1000 mbps cerintele sunt:
Procesor: Intel I7 2,2Ghz (4 CORE) sau echivalent
Memorie RAM: 4GB
Hard Disk: SSD
Placa de retea gigabit
Router care sa suporte trafic sustinut de 1 Gbps (optional)
“-Ce eroare vă dă?
-Nu îmi dă nicio eroare, nu se conectează.
-Ce sistem de operare aveți?
-Mac OS Snow Leopard
-Ce windows ați zis că aveți?
-Nu am windows, am un mac.
-Îmi pare rău,nu avem suport pentru altceva decât windows. Aveți acces la un computer cu windows?
-Adică trebuie să îmi cumpăr alt laptop acum ca să am internet? Ce legătură are cu faptul că routerul wireless nu se poate conecta?”
Cam așa arăta un chat cu serviciul clienți. Bine că nu s-a mai întrerupt de câteva luni bune, atunci se lucra prin zonă.
ON Topic : M-aș băga și eu la abonamentul ăsta însă nu știu cât de bine ar merge în Tulcea. Mai aștept puțin.
Am primit si eu acest email acum cateva zile si ma gandesc serios sa ma abonez la unul dintre cele 2 (500 sau 1000).
Cerintele minime pentru a suporta o astfel de viteza dupa cu ne spun cei de la rds sunt:
Procesor: Intel I5 2,5Ghz (2 CORE) sau echivalent
Memorie RAM: 2GB
Hard Disk: SATA 3 - 7200RPM
Placa de retea gigabit
Router care sa suporte trafic sustinut de 500 Mbps (optional).
Acum as avea 2 intrebari:
1. Placa de retea pe un mbp late 2011 este gigabit? am cautat si am gasit in system information, network imi spune ca am card type: AirPort Extreme (0x14E4, 0xD6).
2. As vrea sa cumpar un airport extreme base station si nu stiu ce viteze suporta acest router.
Multumesc!
Placa de rețea ethernet este gigabit cu siguranță, chiar și primele modele de Macbook au placă Gigabit. Wireless-ul se poate conecta la un router gigabit cu maxim 450Mbs (sper că nu greșesc).
Astea sunt cerinte valabile daca te conectezi direct in MBP la WAN-ul RDS. Daca folosesti un router, toata sarcina pe cade pe amărât. Din cauza asta spuneam ca am dubii ca routerele actuale pot face fata la un astfel de trafic.
Un router care face fata la trafic Gigabit se recunoaste prin faptul ca are cel putin un ventilator - trebuie un CPU destul de puternic pentru a procesa asemenea flux de informatie.
Nu stiu cati dintre voi au vazut comunicatul de presa live sau macar sa il cititi.
In momentul de fata pentru rezidenti, RDS ofera FIBER TO HOME SI FIBER TO THE BUILDING, adica la casa sau la bloc.
Evident, la casa o sa ai o prioritate la banda deoarece esti singurul de pe “stalp” pe cand la bloc este fiber direct in bloc si o cam.. imparti cu ceilalti.
Chiar si asa, este PANA in 1000Mbps, garantat metro exista la cateva mii de euro si pe parte de business.
Ca sa va zic pe scurt.—Orice viteza de peste 300-500Mbps este binevenita la banii aia decat UPC sau Romtelecom. In plus, upload-ul o sa fie de 100Mbps, fata de 30 cat este acum la Fiberlink2.
Este o iniţiativă binevenită a celor de la RDS. Rămâne de văzut dacă ceea ce apare pe hârtie, va fi realizat şi în realitate.
Totuşi, cu bune sau cu rele după cum bine ştiţi, suntem fruntaşi la viteza internetului. O sa fiu puţin cârcotaş şi o să spun, e drept că nu avem noi autostrăzi de mare viteză, dar măcar internetul să fie mai bun.