Salutare, de anul asta, prin casa si-a facut apartitia un MacAir, tinand cont ca nu are decat 128 flash ssd as dori sa stiu ce solutii de time-capsule ati incercat voi si v-au mers inafara de cea de la ei, unde pot sa ii fac un back-up si sa tin chestiile grele.
Citisem la un moemnt-dat la un coleg forumist ca a adoptat un synlogy dar nu mai gasesc thread-ul si nu imi mai aduc aminte modelul.
Mentionez ca se mai plimba prin casa inca 3 laptopuri cu batranul Windows.
Eu am un Western Digital MyBook Live 2TB pe care fac backup prin Time Machine wired și wireless, țin librăria iTunes, diverse fișiere, filme, etc. Spațiu este destul de mult, depinde de necesitățile fiecăruia, sunt modele de 1-2-3TB.
Si eu am un WD 1T pe care il tin fix, legat la priza. Partitie dedicata pt back-up; fotografii, muzica, partituri etc. Back-up frecvent cu Time Machine. Functioneaza perfect de 5 ani si sper sa mai mearga asa inca 15.
Eu foloseam un PC cu multe HDD-uri si Linux pe el si NetATalk patch-uit pentru compatibilitate cu TimeMachine - dar ma uit acum dupa un NAS - ceva mai mic si silentios.
Ce alte solutii de NAS compatibile cu Time Machine mai folosesc macuserii ?
Eu am un Samsung G3 Station 1TB pe care initial il aveam inpartit in 2. O partitie Mac OS Jurnaled pe care o foloseam pt backup si o partitie exFat pe care o foloseam si pe Windows si pe Mac. Din lipsa de spatiu l-am formatat si il folosesc exclusiv pe Mac. Pt Windows folosesc alt hdd extern tot Samsung G3 Station doar ca este de 2TB. Nu am avut probleme cu ele.
Eu foloseam un PC cu multe HDD-uri si Linux pe el si NetATalk patch-uit pentru compatibilitate cu TimeMachine - dar ma uit acum dupa un NAS - ceva mai mic si silentios.
Ce alte solutii de NAS compatibile cu Time Machine mai folosesc macuserii ?
Un HP Microserver N54L cu FreeBSD / zfs . Culmea, nu ieși mult mai scump decât un NAS cu 4 discuri și “raid5”.