ce credeti, comportamentul taburilor in safari e bug? ma chinui de cateva zile sa le inteleg logica si nu reusesc. cand inchizi un tab ramane spatiu liber la sfarsit, abia la primul mouse_move se rearanjeaza pe toata latimea browserului.
nu e bug, e un usability feature care e si pe firefox de o gramada de vreme.
daca nu ar ramane acel spatiu, tab-urile s-ar redimensiona. daca s-ar redimensiona, nu ai putea sa inchizi tab-ul urmator fara sa misti mouse-ul (cursorul ramane pe loc, dar dab-ul din dreapta ajunge fix sub el).
Mai are cinema problema cu Safari? Am observat ca nu imi incarca pe youtube HD sau FullHD si ca imi tot apare o eroare de genul Safari has stopped working si se face refresh la pagina. Inca o chestie ati observat ca Activity Monitor memoria apare ca fiind folosita? De exemplu eu am 8gb ram si folositi apar 7.99gb. E normal? Avand in vedere ca am messengeru, safari si mail-ul deschis. Pe ML nu am intampinat situatia asta.
Am facut si eu upgrade in seara asta, primele impresii deja intalnite aici: Mail nu merge, s-a deschis odata, imi arata mesajul nou insa la click pe mesaj nimic, pe urma a crapat si nu se mai deschide neam aplicatia. Calendar nu se deschide deloc. Deocamdata atat am descoperit la primele click-uri. Sa vedem ce va urma!
Mai are cinema problema cu Safari? Am observat ca nu imi incarca pe youtube HD sau FullHD si ca imi tot apare o eroare de genul Safari has stopped working si se face refresh la pagina. Inca o chestie ati observat ca Activity Monitor memoria apare ca fiind folosita? De exemplu eu am 8gb ram si folositi apar 7.99gb. E normal? Avand in vedere ca am messengeru, safari si mail-ul deschis. Pe ML nu am intampinat situatia asta.
Eu am 13 aplicatii deschise si 7.7G de memorie
Am tot cautat si am ajuns la urmatoarea concluzie. Se pare ca Mavericks are un nou mod de utilizare a memoriei. Considera ca memoria neutilizate este memorie pierduta. Cel putin asa am inteles eu. Asa ca foloseste ram-ul la capacitate maxima pentru a nu stresa hdd-ul. Eu cam asta am inteles. Any ideas?
Dap, așa mi se întâmplă și mie. Folosește la maxim (3.99 din 4 GB) memoria. Și face ceva ”hocus pocus” și ”compresează - cică” memoria aia. Dar de fapt tot ce face (presupun) e că eliberează zonele nefolosite (aplicații închise, etc). Pe principiul că mai bine să eliberăm memoria când avem nevoie de ea, nu când se închide un app.
Daca vreti sa aflati mai multe despre noul mecanism de gestionare a memoriei: http://arstechnica.com/apple/2013/10/os-x-10-9/17/
Lasati sistemul sa-si gestioneze singur memoria, faptul ca e ocupata 10% sau 90% este un fapt irelevant pentru user. Problemele ar putea fi deranjante doar in momentul in care incepe sa frece swap-ul.
Scuze, am uitat ceva si cum nu mai avem butonul Edit ...
Iar daca vreti sa testati, incercati un “sudo purge” in terminal. O sa vedeti ca se elibereaza cu mult mai putin RAM decat o facea in ML.
Nu stiu cum de nu vad inca probleme multe pe-aici dar eu le-am “agatat” pe toate Mie nu-mi deschide o groaza de aplicatii in principal cele care vin cu sistemul printre care o sa amintesc Mail, AppStore, Terminal, Preview, Calendar, Contacts, Facetime, FontBook, Image Capture, Messages, TextEdit si cine mai stie care, ca nu le-am clicait pe toate.. si pe forumuri la Apple e dezastru cate postari de genul asta sunt. Sunt curios care e situatia pentru ca deja suna cam “shitty” daca tocmai aplicatiile native sunt cele in coma. Incercati si voi sa deschideti chestii mai importante gen AppStore si Terminal sa vedeti daca aveti surprize.
Pai situatia e ca nu a reusit sa faca update-ul cum trebuie din varii motive, la unii merge la altii nu, eu nu am nicio aplicatie cu probleme.
App de memorie, nici sistemele vechi nu erau prea diferite, cred ca marea diferenta cu maveriks e ca in plus o compreseaza si atat. Recunosc ca mie imi cam sta pe creier sa o vad ocupata la maxim si n-am incredere ca e cel mai eficient asa, din cauza asta cateodata inchideam safari si se golea brusc jumatate, apoi cand il deschideam se ocupa mult mai putin, semn ca pastreaza gunoaie in timp ce il folosesti.
Eu am o singura problema, minora. Cand iese din sleep, rMBP nu-mi vede instantaneu mausul, ci dupa 2-3 secunde (pe ML il vedea instantaneu), probabil datorita noii politici de protejare a acumulatorului. In rest sunt extrem de multumit de Mavericks.
Am vazut ca multi sugereaza reinstalarea sistemului, ceea ce o sa incerc si eu acum. Daca nici asa nu vrea, probabil o instalare pe curat e urmatorul pas. Daca se rezolva ceva, postez aici sa stie lumea.