14 din 18
14
Mavericks free
  [ Ignoră ]   [ # 196 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 11.09.09

De cand mi-am pus Mavericks, aplicatia Address Book arata groaznic. Totul e alb, 3 linii negre punctate si niste nume aruncate acolo in stanga pe post de All Contacts. Cum pot reveni la vechiul design? Pana si pe site-ul apple daca vrei sa citesti un mic tutorial despre cum sa folosesti aceasta aplicatie, arata vechiul design (acea carte de telefoane).
Merci!

Semnătură 

MacBook Pro 2,26 GHz Intel Core2Duo, 8GB DDR3, 120GB SSD, NVIDIA GeForce 9400M
iPhone 6S
iPhone 8

[ Ignoră ]   [ # 197 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

eu il instalez pe curat, da inca n-am apucat. fac azi un stick boot-abil si ii dai o instalare curata, sa-mi satisfac OCD-ul… cheese

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 198 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

@ember, nu poti schimba aplicatia sa fie ca si aia veche, s-o gatat pielea! cheese

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 199 ]
Rank
Newbie
Din: Iasi
Macuser din: 29.10.13

De cand cu mavericks - chiar si pe clean instal - imi merge greu safari…. Cel putin pe site-ul TOCMAI.RO simt cum agata la refresh pagina, la scroll anunturi .... - la voi cum e?  Pe chrome merge bine, insa nu as vrea sa folosesc app 3rd party.

Semnătură 

 MacBook Pro 13’ (Retina, late 2013, i5 2,4ghz, 4GB DDR3, SSD 128 GB, Intel Iris 1536mb)
 Mac Mini (late 2014, i5 2,6Ghz, 8GB DDR3, 1TB HDD 5400, Intel Iris 1536mb)
 Iphone 5s 16GB neverlocked

[ Ignoră ]   [ # 200 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
sorrow666draku - 29 Octombrie 2013 11:52 AM

De cand cu mavericks - chiar si pe clean instal - imi merge greu safari…. Cel putin pe site-ul TOCMAI.RO simt cum agata la refresh pagina, la scroll anunturi .... - la voi cum e?  Pe chrome merge bine, insa nu as vrea sa folosesc app 3rd party.

Ai instalat pe curat sau ai upgradat?
Dacă e varianta a doua, atunci caută niște pluginuri vechi și scoate-le din Internet plugins.

[ Ignoră ]   [ # 201 ]
RankRank
Jr. Member
Din: bucuresti
Macuser din: 18.11.09

How it’s made…

Semnătură 

 MBP  iPod Nano  iPhone  Time Capsule  Mac Pro  Apple TV  iPad 

[ Ignoră ]   [ # 202 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 04.08.11

Care cu problemele, poate gasiti aici rezolvari. Vreo doua sigur am vazut ca s-a plans lumea si pe aici http://www.wired.com/gadgetlab/2013/10/mavericks-issues-and-fixes/?cid=13732964#slideid-234771 .

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6
iPad Mini aka The Best Gadget Ever

[ Ignoră ]   [ # 203 ]
RankRankRank
Member
Din: DB/Darmanesti
Macuser din: 25.03.08
sorrow666draku - 29 Octombrie 2013 11:52 AM

La mine si pe ML face figuri tocmai.ro, mi se blocheaza safari si imi urca procesorul aproape de maxim. Abia reusesc sa inchid browserul sa-si revina, totusi pe firefox merge ok. Ce sa fie ?

Semnătură 

only 

[ Ignoră ]   [ # 204 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

smile poate dacă-l chemați pe Văru’, vă rezolvă...

[ Ignoră ]   [ # 205 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 21.07.10

Am trecut de la lionel la valurel sa vad ce aduce nou cel din urma. :D

Printre lucrurile noi sesizate au fost:
- aparitia conexiunii cu numele albert.apple.com in procedura de instalare/upgradare.
- aparitia IMRemoteURLConnectionAgent.xpc. Stie careva ce face acest serviciu??
- modificarea serviciului de actualizare a sistemului de operare (probabil existenta in ML).
- au fost eliminate unele icoane/programe din System Preferences(??)
- Contacts(Address Book): o interfata super simplista si super spartana(noul trend in materie de interfete). Te dor ochii de la atata alb.
- Maps: poate fi utila cu conditia ca hartile sa fie corecte. 
- iBooks: poate sa le foloseasca unor utilizatori.
- Safari: poate ca aduce ceva imbunatatiri, dar nu pentru mine. 

Intrebare: exista vreo modalitate, chiar si din terminal, de a elimina din System Preferences>Security&Privacy;>Privacy>Accessibility programele care sunt acolo?

Personal consider ca iOS canibalizeaza OS X, de aici si unele modificari, mai mult sau mai putin drastice, asupra sistemului de operare si a aplicatiilor(vezi suita iWork).
Deocamdata, cam atat. Voi reveni cu alte impresii pe masura ce voi sapa prin sistemul de operare.

[ Ignoră ]   [ # 206 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09
Quetzalcoatl - 29 Octombrie 2013 03:30 PM

Intrebare: exista vreo modalitate, chiar si din terminal, de a elimina din System Preferences>Security&Privacy;>Privacy>Accessibility programele care sunt acolo?

Eu înțeleg că aplicațiile listate acolo folosesc API-ul respectiv, și le dai acces sau nu mânuind atotputernica bifă precum Zeus fulgerul.
E ca la iOS, Settings -> Privacy.
Ca să nu mai apară o aplicație acolo ar trebui rescrisă să nu mai foosească acel API.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 207 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

... să folosească ... Mi-a trebuit tastatură Apple ...

- aparitia conexiunii cu numele albert.apple.com in procedura de instalare/upgradare.

Aha, Albert.

- aparitia IMRemoteURLConnectionAgent.xpc. Stie careva ce face acest serviciu??

Pare să aibă treabă cu iMessage. Dacă închizi aplicația Messages se oprește.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 208 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Am o curiozitate tehnica, oare un upgrade dintrasta care presupune modificarea multor fisiere nu fragmenteaza sistemul de-l face praf?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 209 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Buna intrebare.
Eu as zice ca dimpotriva, dar ar fi interesant de dat drumul la un softache care arata fragmentarea.

[ Ignoră ]   [ # 210 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Installer-ul se ocupa de optimizarea sistemului (defragmentare, reparare permisii etc.). Dar, nimic facut de mana omului nu este perfect. Se mai intampla si dude. Aduce-ti-va aminte in Mountain Lion cate au fost, la inceput.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

14 din 18
14