Salut!
Va rog daca ma puteti ajuta cu problema pe care o am cu laptopul fratelui meu:
asa cum am scris si in titlu, are un PowerBook G4, sistem Tiger, stiu ca e cam vechi laptopul, dar inca merge binisor.
Merge conexiunea la internet prin cablu, merge si pe AirPort pe unele care sunt “free” (dar nici pe astea pe toate porturile) dar cand vrem sa-l conectam pe routerul de acasa, care e parolat, tot primim mesaj de eroare si nu se poate conecta. Azi nu mai stiam ce sa-i fac, am reinstalat sistemul, dar problema e aceeasi. Frate-meu e atat de suparat ca vrea sa isi ia ceva pe Windows, desi de cativa ani a vazut si el care e diferenta dintre cele doua sisteme… I-am spus ca ultima solutie e sa apelez “baietii de pe macuser”
Poate cineva sa ne ajute?
Multumim anticipat pentru orice sfat in problema expusa mai sus!
Buna,este posibil-
- sa nu cunoasca decit criptare wep
-nu vede toate frecventele de emisie
incearca sa cobori frecventa de emisie *canalul* si lasa wi-fi free.
bafta
Buna,este posibil-
bafta
Te rog, daca se poate ceva lamuriri suplimentare la ceea ce ai recomandat mai sus:
1. Faptul ca nu cunoaste decat criptare WEP, inseamna ca nu recunoaste “WPA Personal” ? (“WPA personal” asa apare atunci cand vrem sa ne conectam, sub asta e campul in care trebuie sa introducem parola si pe care nu o recunoaste).
2. De unde se coboara frecventa de emisie? Avem router cu wireless de la UPC.
uf, naspa nu cunosc ce tip de router folosesc cei de la upc ,(la noi in oras inca nu au ajuns).imi pare rau dar nu stiu cum sa te indrum mai departe,normal se intra in setarile de la router dar cum nu stiu ce router folosesc cei de la upc ...
Incearca sa gasesti pe net modalitatea de a intra in setarile de la
router wirelles ....DAR NUMAI DE LA WI-FI.. sau sa ne spui ce model de router folosesti
Buna,este posibil-
bafta
Te rog, daca se poate ceva lamuriri suplimentare la ceea ce ai recomandat mai sus:
1. Faptul ca nu cunoaste decat criptare WEP, inseamna ca nu recunoaste “WPA Personal” ? (“WPA personal” asa apare atunci cand vrem sa ne conectam, sub asta e campul in care trebuie sa introducem parola si pe care nu o recunoaste).
2. De unde se coboara frecventa de emisie? Avem router cu wireless de la UPC.
3. De fapt cea mai importanta intrebare este: ce e de facut pentru retelele Wi-Fi din orase? Ca fratele meu in deplasari are nevoie de mac…
Mda,asta e o parere personala eu vad doar 2 posibilitati
- un stick de net
- trebuie sa faci upgrade si sa cumperi alt mac
e posibil si sa gresesc si sa fie si alta varianta ,sa vedem ce spun si ceilalti colegi….
Mda,asta e o parere personala eu vad doar 2 posibilitati
- un stick de net
- trebuie sa faci upgrade si sa cumperi alt mac
e posibil si sa gresesc si sa fie si alta varianta ,sa vedem ce spun si ceilalti colegi….
Si-a cumparat ceva modem-stick internet pe Germania de exemplu, nu l-a folosit - pt. nu mergea conectarea nici pe stick-ul respectiv, si nici nu se putea folosi de Wi-Fi ca ceilalti din zona. Alt mac…hmmm se stie ca preturile nu au scazut deloc la laptop mac si nici nu vor scadea… Motiv pt. care zicea fratele ca si-ar lua laptop pe windows :(, cu toate ca stiu ca i-ar parea rau dupa mac…
In fine, multumesc pt. raspunsurile tale, mai vorbim si asteptam si parerea altor colegi
Stickul merge sigur (rds…) e testat pe ibook-ul meu e putin mai greu configurarea.. si sa stii un macbook nu este asa scump ,am vazut aici la un pret decent.Normal un leftin laptop win e mai ieftin ptr ca oferta e mai mare ca cererea dar… nimic nu se compara cu un Mac si cred ca sti si tu.
O seara frumoasa
Neata,este ceva ce am uitat sa spun(mea culpa)...
Eu am incercat cu succes un stick wirelles de fapt 2 modele un belkin si un stick uzual cu chipset realtek(l-am avut de la un media player)au mers perfect,cred ca este singura solutie acceptabila pentru powerbook
Succes
I-am spus fratelui meu ce recomandati… Zice ca alte modem-stick nu mai cumpara, ca si asa pe cel pentru reteaua din Germania a dat 25 de euro si nu l-a putut folosi. Nici la router nu vrea sa umblam, pt. ca acasa merge si prin cablu conectarea (adevarul este ca nici eu nu ma pricep la routere, dar la o adica as fi sunat la cei de la UPC pentru indrumari scoatere-introducere parola). Poate isi va cumpara un laptop pe Windows sa il aiba in deplasari, iar acasa ramane pe Mac, ca prin cablu merge bine internetul. Ma rog, cat timp mai permite OS X Tiger o navigare “normala”.
Va multumesc din suflet pentru ajutorul pe care l-ati acordat cu atata promptitudine! Toate cele bune va doresc!
Eu am incercat cu succes un stick wirelles de fapt 2 modele un belkin si un stick uzual cu chipset realtek(l-am avut de la un media player)au mers perfect,cred ca este singura solutie acceptabila pentru powerbook
Succes
Hai ca s-a razgandit frate-meu (ioiii, ma exaspereaza!!!) De unde sa cumparam stick? Magazin de telefonie sau orice magazin de calcultoare - electronice etc.? Acel stick rezolva problema oriunde s-ar afla cu laptopul?
Succes
Hai ca s-a razgandit frate-meu (ioiii, ma exaspereaza!!!) De unde sa cumparam stick? Magazin de telefonie sau orice magazin de calcultoare - electronice etc.? Acel stick rezolva problema oriunde s-ar afla cu laptopul?
Acum m-a sunat si a zis ca a reusit sa conecteze un modem stick de Orange (ca il avea cumparat si pe acesta, de mai mult timp si l-a incarcat saptamana trecuta), merge internetul prin modem-stick, dar imi dau seama ca asta nu rezolva problema cu conectarea prin AirPort de la routere. Probabil e chestie de frecvente, asa cum ati spus si voi mai sus…