Maverica si Windows
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Braila
Macuser din: 17.09.08

Inaintea upgradeului la Maverica foloseam cu succes un share de fisiere cu o retea cu windows. MacMini 2012 tinea fileserverul si restul de calculatoare cu Windows le luau de aici. M-a mancat sa fiu la zi si am facut upgrade la Maverica. Dupa terminare vad diskul (tre sa il folosesc pe o aplicatie de gestiune ca map network drive in windows) dar nu il poate accesa nicio statie ca din program, via visual fox. Inainte nu am avut probleme at all. Am pus pe curat Maverick dar degeaba, same shit. Help, pls! Cam arde, ca nu am chef sa mai folosesc un server de Windows mare si urat

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Vezi ca noul default share/transfer in Mavericks este SMB2. Probabil de-aici se trag problemele.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Braila
Macuser din: 17.09.08

Eu stiu asta. Nu stie probabil Bill G. :(

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 21.04.12

Asta nu te ajuta? http://support.microsoft.com/kb/2696547

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 23.03.09

“Windows”-ul este foarte probabil XP, care nu are suport pentru SMB2. Dacă ești procopsit cu XP-ul ai doar două variante:
- să muți share-urile pe altceva care suportă SMB1 în continuare, gen samba, NAS, sau chiar pe un XP în lipsă de altceva;
- să vedem cum lămurim pe Maverică să partajeze pe SMB1, o comandă defaults, ceva, deocamdată n-am găsit nimic.

Eu de exemplu îmi țin iTunes Library pe un share Samba pe FreeBSD, că mă simt mai bine cu datele pe un sistem de fișiere zfs.
Imediat după update-ul la Mavericks m-am trezit că îmi zice iTunes că nu am drepturi suficiente pe volumul respectiv.
Am pus “max protocol = SMB2” în smb.conf și am rezolvat problema, acum să vedem dacă e și stabil. Altfel iau toporișca și recurg la măsurile de mai jos.

Alternativ, când vrei să te conectezi cu OS X 10.9 client la un share SMB1, rezolvări aici:
http://cammodude.blogspot.ro/2013/10/os-x-109-mavericks-workaround-for-smb.html

man nsmb.conf
man smbutil

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Floresti,Cluj-Napoca
Macuser din: 07.05.12
Maclean - 24 Octombrie 2013 07:16 AM

“Windows”-ul este foarte probabil XP, care nu are suport pentru SMB2. Dacă ești procopsit cu XP-ul ai doar două variante:
- să muți share-urile pe altceva care suportă SMB1 în continuare, gen samba, NAS, sau chiar pe un XP în lipsă de altceva;
- să vedem cum lămurim pe Maverică să partajeze pe SMB1, o comandă defaults, ceva, deocamdată n-am găsit nimic.

Eu de exemplu îmi țin iTunes Library pe un share Samba pe FreeBSD, că mă simt mai bine cu datele pe un sistem de fișiere zfs.
Imediat după update-ul la Mavericks m-am trezit că îmi zice iTunes că nu am drepturi suficiente pe volumul respectiv.
Am pus “max protocol = SMB2” în smb.conf și am rezolvat problema, acum să vedem dacă e și stabil. Altfel iau toporișca și recurg la măsurile de mai jos.

Alternativ, când vrei să te conectezi cu OS X 10.9 client la un share SMB1, rezolvări aici:
http://cammodude.blogspot.ro/2013/10/os-x-109-mavericks-workaround-for-smb.html

man nsmb.conf
man smbutil

Eu nu am probleme la servici nici acasa, samba 3.5.x, nici cu aftp smile pe nas NSA310 modificat pe debian. Merge ca uns.
Respecte,

Semnătură 

 Macbook Pro 13” early 2011 i7/2.8Ghz/8G RAM/128G SSD + 500G HDD
 iPhone 6 64G
 Time Capsule reconditionat at 1st Generation
 MacMini i5 2.3Ghz/8G RAM / 128G SSD+ 500G SSHD
 38mm Space Gray Aluminum Case with Black Sport Band

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Floresti,Cluj-Napoca
Macuser din: 07.05.12
morogan - 23 Octombrie 2013 05:13 PM

Inaintea upgradeului la Maverica foloseam cu succes un share de fisiere cu o retea cu windows. MacMini 2012 tinea fileserverul si restul de calculatoare cu Windows le luau de aici. M-a mancat sa fiu la zi si am facut upgrade la Maverica. Dupa terminare vad diskul (tre sa il folosesc pe o aplicatie de gestiune ca map network drive in windows) dar nu il poate accesa nicio statie ca din program, via visual fox. Inainte nu am avut probleme at all. Am pus pe curat Maverick dar degeaba, same shit. Help, pls! Cam arde, ca nu am chef sa mai folosesc un server de Windows mare si urat

Masina virtual Windos Xp SP3, cu Parallels Desktop, se conecteaza perfect la share de mavericks.
Dovada atasata.

Respecte,

Semnătură 

 Macbook Pro 13” early 2011 i7/2.8Ghz/8G RAM/128G SSD + 500G HDD
 iPhone 6 64G
 Time Capsule reconditionat at 1st Generation
 MacMini i5 2.3Ghz/8G RAM / 128G SSD+ 500G SSHD
 38mm Space Gray Aluminum Case with Black Sport Band

‹‹ Salut      itunes [nu se mai deschide] ››