Cablu iphone semi defect, dar unde?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

De ieri, din senin cablul meu de iphone4 nu mai merge pe partea de date. Am mai avut inainte de asta unul la 10lei care avea mufa de usb ff proasta si facea la fel dupa 2 sapt de utilizare dar acum am unul original second si tine de 4 luni fara probleme. La asta problema nu mai e la usb ci in partea de la telefon, am curatat eu cu servetel si o scobitoare destul de bine si tel si mufa dar face la fel, cand infig mufa merge pt cateva secunde sau mai mult daca reusesc sa nu-l misc deloc, dar apoi incepe sa vibreze ca nebunu ca si cum se conecteaza si deconecteaza f rapid, face urat si itunes si xcode, nu stiu daca ati vazut vreodata.
O fi de la lipiturile din mufa? Cablul joaca putin. N-as vrea sa tai plasticu degeaba.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Arunca-l si ia altul, risti sa prajesti ceva.
Sunt intrerupte firele sau cp roase izolatiile la intrarea in mufa (este acolo un colier mic metalic ce le roade la indoire / torsiune).
Daca ai rabdare, taie-l si refa lipiturile (scoate si mizeria aia de colier).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad
Macuser din: 18.01.13

Bună seara.

Nu am înțeles exact dacă e vorba despre un cablu primit o dată cu telefonul, sau unul OEM.

Dacă nu vrei să îl arunci, se poate verifica cu un multimetru continuitatea.

Conectezi partea USB la un calculator, sau orice alt dizpozitiv compatibil, iar la mufa de conectare a telefonolui poți verifica fiecare pin în parte. Dacă consideri ca merită sa faci acest lucru, continuitatea traseului se verifică ușor. Întrebarea e dacă merită sa faci aceast lucru.

Tu decizi.

Sfatul meu personal e să cumperi altul, dacă încerci să îl remaniezi, și nu izolezi bine firele, riști sa provoci daune mai mari telefonului, decât costul unui cablu în sine.

Toate cele bune,

Mihai.

Semnătură 

“Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you’re still retarded.”

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu se pune problema sa nu fac lipiturile bune. Nici sa dau 80lei pt un cablu de care n-o sa prea mai am nevoie curand.
Vad ca mufa se desface si nu mai trebuie s-o tai dar nu stiu cum astfel incat sa nu las urme nasoale.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Tai cablul chiar de langa intrarea in mufa, introduci o surubelnita subtire chiar pe centrul gaurii (cu ciotul de cablu inca prezent) si impingi pana iese mufa + placuta ei intr-o carcasa metalica. Evident, concomitent tii de invelisul exterior din plastic.
Dupa ce iese, indepartezi siliconul daca e, dezasamblezi mufa si refaci lipiturile.
Griji la dejte smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ok se pare ca am scapat ieftin, cablu e rupt, si a trebuit sa fac o mica taietura in carcasa, nu cred ca era posibil sa o scot altfel fara sa fac damage, clemele sunt tocmai in fund unde plasticul nu e flexibil deloc.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Bun si asa. Poti folosi adeziv tip rasina + intaritor pt. carpit mufa.
Este si alb (Byson de ex.)
Colierul de care ziceam e in T-ul ala din intrarea in mufa vezi si acolo sa nu fie subred cablul, daca tot l-ai desfacut.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov,Romania
Macuser din: 22.01.11

Si eu am un cablu de iPod 4 care s-a dezlipit cauciucul alb de pe el dar functioneaza perfect,daca vrei ti-l pot da ca eu mai am ala de la iPad…

Semnătură 

MacBook Pro 15” 2016
iPhone 7 Plus Jet Black 128 GB
Apple Watch Series 2 42mm Stainless Steel