1 din 14
1
Mavericks failures, neplăceri
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 28.10.12

Numai problème mi-a adus upgrade-ul acesta, daca ar fi simplu m-as intoarce imediat la varianta anterioara. Am un macbook pro late 2011 si de cand am trecut la Mavercks internetul isi da crash la fiecare 2 minute si browsingu’ se face mult mai greu si nu inteleg de ce. Acelasi lucru si cu multe din aplicatiile care le folosesc pt faculta cum ar fi AutoCAD’ul care dupa nenumarate reinstalari poate fi folosit in conditii acceptabile, cat despre MathCAD il aveam pe Windows pentru ca nu am gasit versiune pt Mac, ei ce sa zic ca nici aplicatia de Parallels Desktop nu mai merge, implicit nu pot rula MathCAD’ul => nu pot sa lucrez la proiecte!
Daca aveti careva sugestii pt problema mea va rog nu ezitati, cat despre faimosul Mavericks eu zic sa va ganditi de doua ori pana faceti upgradeul cel putin pana mai apar updateuri care sa fie suportate de noul soft.

Multumesc mult!

[Titlul original era Mavericks total fail. Poate mai sunt si altii nemultumiti, dar total fail? Am schimbat titlul ca sa pot si eu scrie in topic. altero]

[ Modificat: 01 Noiembrie 2013 06:26 AM de Administrator ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Fiecare cu problemele lui. Dacă anumite aplicații nu sunt actualizate pentru 10.9 e vina dezvoltatorilor că nu au fost interesați. 10.9 beta este de mult timp și au avut destul timp la dispoziție. La mine cel puțin nu au fost probleme. Mavericks chiar se mișcă mai bine și totul este mai “smooth”. Încearcă să-ți salvezi datele importante pe un hdd extern sau ceva și să încerci un restore pe curat.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

La mine la fel, totul se misca mai bine, acelasi mbp. Incearca o instalare pe curat.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Parallels Desktop are versiune pentru Mavericks. Daca tu n-o ai, nu-i de vina Mavericks.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Eu sunt foarte multumit de cum se misca Mavericks. Nu stiu daca voi trece usor pe urmatorul OS. Prea imi place Mavs.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am multe pe laptop intradevar (totusi nici jumatate plin hardu), dar ce ar face instalarea pe curat diferenta asa mare? Ma bucur ca voua va merge si mi-as descarca versiunea buna de parallels desktop daca nu si-ar da timeout netu la fiecare 2 minute. Credeti-ma ca tot resetez conexiunea ca sa va raspund voua (scot cablu bag cablu) ceea ce nu imi explic deoarece mergea perfect inainte de upgrade.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

Sterge setarile de retea si apoi reinstaleaz=o.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am multe pe laptop intradevar (totusi nici jumatate plin hardu), dar ce ar face instalarea pe curat diferenta asa mare? Ma bucur ca voua va merge si mi-as descarca versiunea buna de parallels desktop daca nu si-ar da timeout netu la fiecare 2 minute. Credeti-ma ca tot resetez conexiunea ca sa va raspund voua (scot cablu bag cablu ca idiotu ca nu reusesc altfel sa-l fac sa mearga) ceea ce nu imi explic deoarece mergea perfect inainte de upgrade.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 

Dan scuze, dar nu inteleg ce vrei sa zici. Ce sa reinstalez?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Hateg / Timisoara
Macuser din: 30.04.11

Eu numa ce mi-am luat ultimul model de iMac late 2012, cu configuratia aproape toata la maxim, inafara de rami si de cand am dat up la Mavericks, merge mai greu decat Mountain Lion… deci nu cred ca ar avea de ce sa fie de la iMac.

Semnătură 

iMac 27” Late 2012 Slim
MacBook Pro Retina 15” Intel-Core i7.
MacBook Air 13” Late 2012 Intel-Core i5
iPad 3rd generation 16GB wi-fi + 4G
iPhone 5S 16 GB grey
iPhone 4 16 GB white

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12
Adi.Campan - 26 Octombrie 2013 05:14 PM

Dan scuze, dar nu inteleg ce vrei sa zici. Ce sa reinstalez?

Scuze, am fost cam neclar, mai incerc o data smile

Sterge din MBP setarea pentru WiFi-ul la care te legi, da un reboot atat la MBP cat si la router iar apoi seteaza din nou reteaua WiFi.

Ref. la Parallels, lucrezi pe vers.9 pt desktop? Vad ca pe pagina lor spune ca este compatibila cu Mavericks.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Cei care spuneti ca va merge bine, ati facut update sau ati instalat totul din nou? Poate este problema daca se instaleaza facand update…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am rugat pe un coleg sa-mi descarce versiunea compatibila (si merge) caci nu am reusit sa rezolv problema cu netul, deci eu nu sunt prin wi-fi nici routter ci direct cablu din priza de net, de aia sunt in dubii ca de obicei bag cablu in laptop si isi ia ipurile automat nu trebuie facut nimic merge brici la fel si dupa update singura problema e ca isi da timeout dupa 2 minute, nu se mai incarca paginile nu mai misca nimic.. Pe mine ma depaseste, daca stiti careva ce trebuie facut as aprecia mult orice sfat!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: France
Macuser din: 31.08.11

Mie imi merge bine si am facut update, am instalat peste ML. MacBook Air 2011.

Semnătură 

iPhone 8
Apple TV
MacBook ProR 2013

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti/Ploiesti
Macuser din: 29.12.10

Si eu am facut tot update la Mavericks, mi-era prea lene sa fac clean install si nu pot sa zic ca am vreo problema pana acum. Mi se pare foarte reusit OS-ul, in special suportul multi display.

Am facut acelasi lucru si cu mac-urile parintilor, ambele MBP mid 2009, si nici ei nu au avut probleme, chiar nu cred ca problema ta este legata de OS ci mai degraba de anumite setari/tweak-uri/soft-uri instalate.

Pana acum cel putin, Mavericks mi se pare un OS reusit, nu este in nici un caz revolutionar dar aduce cateva plusuri dragute fata de ML: multidisplay support, finder tabs, categorisation, better battery life (care chiar se observa).

Eu zic sa faci o instalare fresh si sa iti iei soft-uri compatibile cu Mavericks, sau poti sa reinstalezi ML (BTW, intotdeauna fa o clona a OS-ului inainte de upgrade pentru a evita situatiile astea).

Semnătură 

 Macbook Pro / . / 8GB RAM / SSD 128GB / HDD 500GB / nVIDIA 320M / OSX Mavericks
 Macbook Air / . / 2GB RAM / HDD 80GB / Intel X3100 / OSX SL
 PowerMac G5 / PowerPC . / 512MB RAM / HDD 160GB / gForce 5200 FX / OSX Leopard
 TV 3rd Gen
 iPhone 5s Space Gray / 16GB / iOS 7
 iPod Classic 5.5 Generation / 30GB, Wolfson DAC

Technology is at it’s very best, at it’s most empowering, when it simply disappears.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.11.08

eu nu-i gasesc niciun bug si sunt perfectionist. instalat pe curat, nu update.

Semnătură 

iMac early 2008 (2,4Ghz C2D, 64GB SSD + 60GB 2nd SSD, 4 GB RAM)
Time Capsule 1TB
iPod Touch 4th Gen 32GB

1 din 14
1