9 din 14
9
Mavericks failures, neplăceri
  [ Ignoră ]   [ # 121 ]
RankRankRank
Member
Din: Whiteley, UK
Macuser din: 27.04.09
D_A_N - 19 Noiembrie 2013 09:15 AM

Reinstalarea “pe curat” ar fi urmatorul pas logic. Daca nici asa nu merge, inseamna ca ai o problema hardware.

Vreau să reinstalez Mavericks pe curat. Problema e că trebuie să pun kitul de instalare pe un stick iar eu nu mai pot face asta cu laptopul meu și n-am pe nimeni cu vreun Mac ....
Întrebare: pot folosi CD-ul original cu sistemul de operare (cred că e cu Leopard??) , după care să upgradez la Mavericks direct?

Semnătură 

‎“There’s a gate in our heads…One that keeps the insanity in all of us from flooding our intelects. And, at critical moments, it swings open and all kinds of weird shit comes flooding through.” - S.K.

[ Ignoră ]   [ # 122 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 09.01.08

Eu am facut update la Mavericks peste Snow Leopard si nu a fost ok, mergea greu, nu mi se mai deschideau aplicatiile, etc.

Sfatul meu e sa reinstalezi snow leopard, sa faci un stick bootabil cu mavericks (de pe snow leopard), dupa care sa bootezi de pe acel stick si sa faci o instalare pe curat.

Eu am creat stickul cu Disk Utility, sunt mai multe variante de a face stick bootabil. Mie doar asta mi-a functionat (da un search pe google, o sa gasesti n tutoriale). E simplu.

Semnătură 

MacBookPro Retina Early 2015
iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 123 ]
RankRankRank
Member

Am downloadat Mavericks Install kit de pe un torent. E vreo problemă în a încerca să instalez pe curat Mavericks folosindu-l? Dacă e vreun dubiu, instalez Snow Leopard, fac stick bootabil din App Store și instalez Mavericks.

Semnătură 

‎“There’s a gate in our heads…One that keeps the insanity in all of us from flooding our intelects. And, at critical moments, it swings open and all kinds of weird shit comes flooding through.” - S.K.

[ Ignoră ]   [ # 124 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Parerea mea. Cauta pe cineva in Galati cu Mac, preferabil cu Mavericks care este dispus sa iti faca un stick butabil de pe kit-ul lui downloadat de pe Appstore. Daca nu, poate gasesti pe cineva cu Mac cu alt OS, dar functional sa-ti faca un stick bootabil de pe kit-ul tau. Asigura-te ca ai luat kit de Mavericks pentru Mac, nu pentru altceva. Daca sistemul tau merge cum merge, parca nu as avea curaj sa fac kit-ul cu el. E un procedeu care dureaza cam 3 sferturi de ceas.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 125 ]
RankRankRank
Member

Am rezolvat! Cu toate că găsisem un alt Mac și mi-am pus pe un stick kit-ul de Mavericks, am mai încercat o dată un restart cu CMD+R apăsate și-am reinstalat sistemul (recovery system). A durat vreo 4 ore, dar acum merge perfect și n-am pierdut din date. Cu toate astea mă gândesc serios la o instalare “pe curat”, să înlătur orice suspiciune.
Vă mulțumesc pt sfaturi și ajutor!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 126 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Why to fix while is not broken?

Semnătură 

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 127 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Eu nu inteleg de ce nu faceti Internet Restore.. va complicati atat și pierdeti o groaza de timp..
Pana la urma Mavericks e free, deci nu se pune problema de instalari pe “neveu” smile

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 128 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Uite ca am gasit si eu neplacerea in Mavericks, ca prea mergeau toate bine. Am 2 conturi iTunes, primul US, l-am facut pe cand nu aveam card si cu care scot programe gratuite si al doi-lea romanesc, cu card Visa Electron de la BT. Problema este ca foarte greu ma pot loga din MAS in contul romanesc. Sta si invarte rotita in dreptul emailului si nu se logheaza. Trebuie sa fac zeci de sign out / sign in / force quit pana sa reusesc. Nu pot renunta la contul US, am deja destule programe luate cu acel cont, unele au fost gratuite atunci, dar nu mai sunt, cum este Opus Domini, si care mi se upgradeaza pe acel cont. Sper sa se rezolve la urmatoarele update-uri de sistem.

Semnătură 

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 129 ]
RankRank
Jr. Member
Din: bucuresti
Macuser din: 18.11.09

De cand am facut upgrade la Mavericks, Safari abia se misca. Cum laptopul e mai mult de lucru, nu mi-am batut capul. Pana la urma am descoperit: mbp isi lua ca dns routerul, care nu avea un serviciu de genul, si mai mult, nici el nu isi lua dns de la rds. Le-am adaugat manual (si cele de rds si cele free de la google) si acum zboara. Ciudat ca de la 10.6 pana acum nu am avut problema asta. Si softul de administrare Timecapsule e nou in 10.9. In fine, merge.

Semnătură 

 MBP  iPod Nano  iPhone  Time Capsule  Mac Pro  Apple TV  iPad 

[ Ignoră ]   [ # 130 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Germania
Macuser din: 26.11.09

Eu nu am dat de bug-uri de cînd l-am instalat, totul merge brici, însă în testele de benchmark iMac-ul meu a scăzut la puncte de cînd cu noul sistem… a mai făcut cineva teste?

[ Ignoră ]   [ # 131 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Două neplăceri.
1. Cînd deschid un folder (să zicem cel de Aplicaţii), pînă apuc să văd ce-i înăuntru pot să beau o cafea. Iar com.AppleIconService mânîncă memorie pe pîine. Juma’ de giga - pentru nimic!
2. După cum vedeţi în ilustraţie, alea nu merg şi pace! Am bănuit că-s vechi. Nu-s.

[ Ignoră ]   [ # 132 ]
RankRankRank
Member
Din: București, Iancului
Macuser din: 09.02.10

Acuma că am evaluat și l-am instalat și pe curat, un lucru este cristal clear: încercarea PROST inspirată (de tot felul de ... nu vreau să zic, care voiau tab-uri, că erau obișnuiți cu Windows-ul de la care migraseră  angry  ) de “îmbunătăți” Finder-ul, a rezultat în bușirea lui. Merge pur și simplu prost!. Ca victime colaterale, Preview și Quick Look sunt și ele bușite. Și astea chiar erau niște aplicații care mergeau foarte bine pe OS X. Și cum oricum OS X este deja în reconstrucție generală (probabil trecerea la OS XI) nu cred că avem șanse să vedem reparații prea curând…  mad

Semnătură 

The main difference between Macs and PCs is that Macs are computers for people who want to use technology, not manage meta-technology.

[ Ignoră ]   [ # 133 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

N-am nici o problemă cu Preview.
În schimb, QuickLook e un dezastru.

[ Ignoră ]   [ # 134 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Spun unii ca dezactivarea QL plugin-urilor third party ar ajuta. Cu qlmanage -l in Terminal se vad toate.

[ Ignoră ]   [ # 135 ]
RankRankRank
Member
Din: București, Iancului
Macuser din: 09.02.10
iaru - 08 Decembrie 2013 06:32 PM

N-am nici o problemă cu Preview.

Ai încercat să editezi poze cu el folosind cursoarele?  smirk

Semnătură 

The main difference between Macs and PCs is that Macs are computers for people who want to use technology, not manage meta-technology.

9 din 14
9