Astazi s-a intamplat pentru a doua oara:
Macbook pro-ul cu lidul inchis, adica in sleep, ridicat lidul… nimic, ecran negru. Am apasat cateva taste, inclusiv power foarte scurt. Nimic. Am asteptat 5 minute, nimic. Dupa ce am tinut 6 secunde power (sa-l inchid) si sa apas power din nou s-a deschis de la zero.
Exact la fel a facut si acum 2 saptamani. A mai patit cineva?
Da, am patit-o si eu pe rMBP, era de la FileVault. Dupa ce am renuntat la criptarea datelor de pe SSD, nu mi-a mai facut figura. Ce-i drept, asta se intampla pe ML, pe Mav nu am mai incercat sa reactivez FileVault.
Cred ca se intampla ceva cu imaginea RAM-ului salvata pe SSD.
Banuiesc ca ati vazut: QuickTime 10.3 se pune pe convertit unele fisiere video, nu le poate deschide direct. Prin urmare, si QuickLook e handicapat la fisierele respective.
Aici e o lista cu ce si cum:
3GP = open
M4V = open
MP4 = open
MPG / MPEG = open
Problema este cu fisierele video care au si niste Hint Track-uri. Daca sunt sterse, QT 10 (si deci si QL) e vioi si fericit. Subler arata Hint Track-urile astea si poate salva fara ele.
Banuiesc ca ati vazut: QuickTime 10.3 se pune pe convertit unele fisiere video, nu le poate deschide direct. Prin urmare, si QuickLook e handicapat la fisierele respective.
3GP = open
M4V = open
MP4 = open
MPG / MPEG = open
Problema este cu fisierele video care au si niste Hint Track-uri. Daca sunt sterse, QT 10 (si deci si QL) e vioi si fericit. Subler arata Hint Track-urile astea si poate salva fara ele.
am observat si eu chestia asta. m-am mutat pe vlc de atunci
3GP = open
M4V = open
MP4 = open
MPG / MPEG = open
Am un macmini de 2.3 i7, configuratia standard, downloadat si instalat maveriks si nu imi dau seama daca de la el este sau era si pe lion dar cand misc cursorul pe ecran are cate un hick-up.
Sare cursorul inainte, nu mult dar observ. Ex: daca m-as duce spre close ar sari si ar trebui sa repozitionez la close (evident folosesc shortcut dar spre dragul exemplului).
Revin cu o problemă mai veche, de când cu Mavericks și 2 monitoare…
Nu înțeleg de ce mi se mută doc-ul și finderul principal de pe un monitor pe altul.
Am urmărit 2-3 luni fenomenul și nu am găsit nicio explicație logică, sau să identific ceva mișcări de mouse, combinație de taste care să îmi mute dock-ul, respectiv Finder-ul principal de pe un monitor pe altul.
E enervant, deoarece lucrez pe un monitor, și vreau să comut între aplicații, apăs cmd+TAB, și nu mai văr deriularea aplicațiilor active, ci trebuie să îmi mut privirea de pe un monitor pe altul să caut unde este dock-ul… + plus neplăcerile cu focalizare /defocalizarea priviii care este foarte obositoare…
Mărul pe care lucrez este un mini Server 2010, cu 120 SDD + 500 HDD.
SO e instalat pe SDD, iar umplutura pe HDD.