@psergiu: Nu am adresă fixă. Habar nu am dacă se schimbă sau nu în 24 de ore. Mulțumsc foarte frumos pentru ajutor. O să urmăresc cîteva zile dacă mai face figuri.
@jeffe: Am încercat să dau comanda în Terminal, dar am o problemă. Nu am parolă de Admin setată pe computer, cînd îmi cere dau doar Enter. Se pare că Terminal nu acceptă sau eu nu știu cum să fac. Cînd am intrat in Terminal și am dat comanda sugerată de tine, mi-a cerut parola. Degeaba am dat Enter, că nu mi-a recunoscut parola, și după trei încercări a anulat comanda.
Nu ești deloc ridicol cînd sugerezi să văd de cabluri. Cablul principal de la RDS trece prin două mufe pînă ajunge în router. Prin prima mufă trece pentru că de acolo am și linia de telefon de la RDS. A doua mufă am pus-o eu, tot prin ei, cînd am mutat ccomputerele în altă cameră, transformînd-o în birou. Cablul principal nu ajungea acolo. Din a doua mufă, am un alt cablu care ajunge la router. Probabil că va trebui să schimb routerul. Dar voi căuta tot unul cu USB pentru a putea conecta HDD-ul extern la router.
Mulțumesc tuturor pentru ajutor. Am avut o discuție și cu cei de la Apple și aceștia mi-au sugerat să fac o curățenie generală pe MAC:
1. Am golit Cacheurile (și din Library și din User/Library)
2. Am instalat Onyx și am dat Maintanance, unde am bifat absolut toate opțiunile, atît la user, Internet, Fonts etc.
3. Am dezinstalat ShareFile și oDesk Team. Am șters tot ce era legat de ele și din Preferences, Applications Support
4. Am dat un Repair permissions
5. Am reinstalat oDeskTeam din nou.
Merge.
Pentru celelalte posibile erori, care se pare că ar putea fi cauzate de RDS și/sau router, o să mai urmăresc să văd dacă mai apar. Este adevărat că am mai avut odată ceva erori la internet. Routerul îmi semnaliza că este conectat, dar eu nu aveam Internet. Am dat, atunci, un ping din computer la router. Era OK. Erau conectate. Am dat apoi un ping din computer la google, nu mergea. Am dat un ping din router la google, mergea. Cum nu am idee despre retelistica, mi-a parut destul de ciudat că routerul primea răspuns de la google, computerul primea răspuns de la router, dar computerul, prin router nu primea răspuns de la google.
Atunci, cei de la TP Link mi-au sugerat să schimb DNSurile. Acum, am DNSurile de la google.
Vă mai țin la curent.
Vă mulțumesc foarte frumos tuturor pentru sprijin și idei.
Cu respect,
Sebastian