O problema deranjanta, *posibil* legata de Mavericks: din cand in cand ingheata tastatura si trackpad-ul, desi restul sistemului functioneaza in continuare fara probleme. Pe iMac “late 2012” am facut update la Mavericks in prima zi si nu am avut de atunci probleme. Pe rMBP “late 2013” am avut pana acum 2 astfel de blocari.
Ca si remediu temporar pentru portabile, se poate inchide capacul pentru 30+ de secunde si apoi trezit si continuat. Un alt remediu, atat pentru portabile cat si pentru iMac - conectarea unui iPhone pe USB.
Evident, se poate aplica si o inshidere fortata din buton, dar par a fi putine cazurile in care cele 2 remedii de mai sus nu sunt suficiente.
In Console.app se vad urmatoarele minunatii inainte de “rateuri”:
kernel[0]: The USB device Apple Internal Keyboard / Trackpad (Port 5 of Hub at 0x14000000
Din pacate, acest mesaj este aruncat de OS in mod repetat, de cateva ori pe minut uneori, asadar e greu de inteles daca exista si o alta cauza sau doar coincidente.
Problema e descrisa mult mai amplu de multi colegi de suferinta aici: https://discussions.apple.com/thread/5481839
Din raportarile utilizatorilor, se intampla si pe alta configuratii decat rMBP Haswell, deci speram sa fie o porblema indusa / activata de Mavericks. Pe rMBP-ul meu s-a intamplat atat pe baterie cat si conectat la sursa, odata fara sa ruleze vreo aplicatie, odata in timpul instalarii unei aplicatii (instalare care s-a terminat cu succes, fara ca eu sa am control al trackpad-ului pentru a confirma in ecranul final al instalarii).
PRAM, sMC reset nu ajuta cu nimic, la fel cum nu ajuta nici inlocuirea intregului echipament - am vazut raportate probleme identice de oameni care erau la al treilea portabil…
A mai patit cineva asta? Daca da, ati raportat la Apple problema? Gasiti mesaje identice in log-uri pentru portabile care ruleaza SL / L / ML?