am un iphone 5c de ieri. L-am incarcat o singura data, dar mi se pare ca se duce bateriea prea repede. De ex daca stau pe el( pe net sau alte sarcini simple, nu gaming sau altceva care forteaza cpu si gpu) imi scade cu cate 1% pe 4-5 min. este normal asa ceva? mentionez ca am facut tot ce se putea face in iOS 7 pentru a salva cat mai mult bateria.
am intrat in general usage si imi arata ca a fost folosit 3h si 10 min si ca a fost incarcat ultima oara acum 1 zi si 2 ore, iar bateria imi este la 50%.
celor care au/au avut iphone 5 va adresez aceasta intrebare, pe voi cat va tinea bateria? il folosesc foarte putin pentru navigare net, mail si poze, si apeluri bineinteles.
ipadul 2 folosit intens ma tine lejer 2-3, chiar si 4 zile( daca nu il fortez).
Din pacate ios7 nu este la fel de bine optimizat ca si ios6 cand vine vorba de durata de viata a bateriei. Si cea mai veche problema a celor de la Apple, restore-ul din iCloud este la noroc, la fiecare restore dai cu banul, din cauza unei erori a lor back-upurile pot fi corupte(cred ca este o problema legata de sistemul lor cloud deoarece aceasta problema este foarte veche).
Cu alte cuvinte, ceea ce iti recomand este sa dai un restore si sa il setezi ca si dipozitiv nou, dupa care o calibrare a bateriei. Stiu ca Apple se lauda ca nu este necesara dar de cand cu trecerea la ios7 parca este mai evidenta problema sistemului in a indica nivelul real al acumulatorului(cautati pe net si o sa gasiti mii de persoane care spun ca li se inchid telefoanele cu toate ca mai au 10%-20% baterie, am vazut si cazuri care aveau 40-50%).
am avut htc legend si desire care ma tineau 2 zile daca nu il fortam( adica navigare pe net nu mai mult de 1h/zi, apeluri si putin restul apps).
sper sa ma tina si iphone macar 2 zile.
Ti se pare ca e prea putin pentru ca bateria la iPad tine mult mai mult. E normal sa scada 1 % in 4-5 minute,mie pe Android imi scade si mai mult :(
Din pacate Google cu Android-ul lor stau si mai prost ca Apple la nivelul de a eficientiza sistem-ul de operare in gestionarea resurselor, respectiv trimit mai mult curent catre componente care nu au nevoie de ele. Eu de exemplu, dupa o calibrare a bateriei si lasat in stand-by i5 am pierdut 1% dupa 11ore. Ceea ce chiar mi-a secat bateria a fost un facetime pe 3G-4G care dupa 30min mi-a consumat aproape 20%.
Din pacate ios7 nu este la fel de bine optimizat ca si ios6 cand vine vorba de durata de viata a bateriei. Si cea mai veche problema a celor de la Apple, restore-ul din iCloud este la noroc, la fiecare restore dai cu banul, din cauza unei erori a lor back-upurile pot fi corupte(cred ca este o problema legata de sistemul lor cloud deoarece aceasta problema este foarte veche).
Cu alte cuvinte, ceea ce iti recomand este sa dai un restore si sa il setezi ca si dipozitiv nou, dupa care o calibrare a bateriei. Stiu ca Apple se lauda ca nu este necesara dar de cand cu trecerea la ios7 parca este mai evidenta problema sistemului in a indica nivelul real al acumulatorului(cautati pe net si o sa gasiti mii de persoane care spun ca li se inchid telefoanele cu toate ca mai au 10%-20% baterie, am vazut si cazuri care aveau 40-50%).
ce restore sa ii fac ca il am de ieri, vine cu aplicatiile stock si doar cele moca pe care le pot descarca de pe App Store( e vorba de iphoto.movie garange band pages etc.), deci nu cred ca e conflict de aplicatii.
ma gandesc ca poate o sa isi revina el in timp, dupa mai multe cicluri descarcare/incarcare.
dar este frustand sa ai telefon de o groaza de bani si sa te rogi sa tina bateria 1 zi( daca il fortezi cred ca te tine max 6h).
am avut htc legend si desire care ma tineau 2 zile daca nu il fortam( adica navigare pe net nu mai mult de 1h/zi, apeluri si putin restul apps).
sper sa ma tina si iphone macar 2 zile.
La ora actuala am 57% cu 2 ore si 13 minute de utilizare si 22 ore si 18 minute de standby. In cele 2 ore intra si cele 30min pe facetime de care vorbeam mai sus. iOS7 este mai dur cu bateria decat iOS6, pe vechiul sitem reuseam performante extreme, gen 11 ore utilizare cu 3 zile standby.
Poate ar trebui sa puna si Apple in cutie o notificare de a lasa telefonul la incarcat 3-4 ore inainte de prima folosire pentru a calibra bateria cum trebuie, asa au facut cei de la Sony si Motorola.
Cand e vorba de Android cel mai mare dezavantaj al lor este ca nu au control asupra hardware-ului, de aceea vezi companii ca Samsung, HTC, Sony, etc. care incearca sa impace partea soft cu partea hard. La ei pentru a putea pune ultima versiune de Android trebuie mai intai sa-l rescrie pentru fiecare hardware in parte(asa iti explici si de ce unele telefoane primesc update-ul mai repede), Versiunea stock de Android este generala, ca si Windows-ul, trebuie sa o reglezi sa poti ajunge la performante.
Da, au facut avansuri majore inca de la versiunea 4.0 dar pana cand nu vor putea controla(macar sa impuna ceva standarde) si partea hard, o sa tot apara telefoane care se aseamana la configuratii dar cu autonomii diferite din cauza soft-ului.
7.0.3 este un pas in fata pentru autonomie dar sper ca la 7.1 sa se apropie de numerele din 6(sau macar sa scoata baietii un JB sa am un control mai mare asupra aplicatiilor, sa pot vedea cate resurse folosesc si ce imi goleste bateria).
telefoanele cu Android au de obicei o baterie mult mai mare ca la iphone. (Exemplu : iphone 5/5S/5C : 1500 mAh, samsung S4 : 2600 mAh. Cu toate astea nu are durata de utilizare dubla).
Am auzit multi utilizatori de telefoane samsung, mai ales Note-uri, care radeau de mine cu iphone-ul ca nu ma tine bateria pana la finalul zilei (din cauza muncii vorbesc la telefon vreo 4-5 ore zilnic, plus gps, internet la greu). Ei in schimb inchideau internetul (3G si wifi) la telefoanele lor, si nu vorbeau decat cateva minute pe zi.
Daca ar avea iphone-ul o baterie de 2600 mAh, ar tine lejer 11-12 ore in utilizare normala(nu utilizare cum fac testul maimutzoii de constructori), dar ar fi mai gros cu cativa milimetri.
3h10 min utilizare, si 1 zi de la ultima incarcare, si baterie 50%, e bine. Pe mine iphone 5 schimbat in iulie, ma tine intre 6 si 7 ore de folosire non stop.
Pe iOS 6 bateria ma tinea 8 ore. Din punctul meu de vedere, iOS 6 a avut baterie proasta.
Oricum chestia asta difera de la iPhone la iPhone. Totul are legatura cu viata bateriei.