1 din 3
1
Parerea lu’ Steve Jobs despre viitorul industriei muzicale…
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 08.08.06

...fara DRM…
http://www.apple.com/hotnews/thoughtsonmusic/
ce bine se exprima… am inteles toate problemele si detaliile fara nici un efort

Semnătură 

MBA 13”, MBP 15”, iMac 24” & Bose Companion 3
iPhone 6, iPhone 5, Bowers & Wilkins P3
iPad mini, Wi-Fi + Cellular
Time Capsule, Airport Express

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Alexi1982 - 06 Februarie 2007 10:55 PM

...fara DRM…
http://www.apple.com/hotnews/thoughtsonmusic/
ce bine se exprima… am inteles toate problemele si detaliile fara nici un efort

Absolut, tot Apple vine cu soluția…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Mda… si tot la industria muzicii si la nebunii de la MPAA ajungem cu decizia.
Dar sa speram ca consumatorii vor determina schimbarea.

Oricum m-a uns pe inima sa il aud pe SJ sa zica

Why would the big four music companies agree to let Apple and others distribute their music without using DRM systems to protect it? The simplest answer is because DRMs haven’t worked, and may never work, to halt music piracy.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

are si el un oarecare interes…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Frumoase cuvinte, dar dacă Jobs este într-adevăr onest în ceea ce zice, ar putea să accepte deja să vândă muzică fără DRM, așa cum dorește cel puțin una dintre casele de discuri. Fapte, nu vorbe.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Texas
Macuser din: 16.11.06
knockout - 07 Februarie 2007 07:49 AM

Mda… si tot la industria muzicii si la nebunii de la MPAA ajungem cu decizia.

Vrei sa spui MAFIAA.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Eh, cati psihologi, sociologi, filologi, marketing directors si experti de imagine si-au sucit creierii sa scrie textul ala. Io zic ca Steve a venit si a zis doar: “Blamestorm the MPAA for us not licencing FairPlay $-). Make me look good!”

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 08.08.06
huk - 07 Februarie 2007 07:36 PM

Eh, cati psihologi, sociologi, filologi, marketing directors si experti de imagine si-au sucit creierii sa scrie textul ala. Io zic ca Steve a venit si a zis doar: “Blamestorm the MPAA for us not licencing FairPlay $-). Make me look good!”

Eu cred ca Steve Jobs a scris aceasta scrisoare deschisa… cred ca e stilul sau si parerea lui, e adevarat, in calitate de CEO Apple Inc.
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA

Semnătură 

MBA 13”, MBP 15”, iMac 24” & Bose Companion 3
iPhone 6, iPhone 5, Bowers & Wilkins P3
iPad mini, Wi-Fi + Cellular
Time Capsule, Airport Express

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

huk: stii ca el isi face multe din slide-urile si textele de la faimoasele prezentari, nu?

Chiar mi s-a parut ca recunosc “amprenta” lui.

Frumoase cuvinte, dar dacă Jobs este într-adevăr onest în ceea ce zice, ar putea să accepte deja să vândă muzică fără DRM, așa cum dorește cel puțin una dintre casele de discuri. Fapte, nu vorbe.

Cat timp nu e majoritatea caselor de discuri, tot degeaba.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, S1, Romania
Macuser din: 04.12.06

revine aceeasi tema de discutie: ce e pirateria cu adevarat si daca ea influenteaza industria muzicala. deja m-am saturat de tema asta, cum m-am saturat de fightul dintre baselu si tari.

daca ai ocazia sa vorbesti despre asta in comunicat? steve jobs pune problema destul de serios. nu stiu / nu ma intereseaza partile ‘ascunse’, pt ca textul indeamna la o rezolvare decenta side bun simt. mingea e acum la marile corporatii si la coana UE.

Semnătură 

Berea fara alcool e primul pas spre femeia gonflabila.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

To BusinessWeek, Mr. Jobs has gone “from controversy to PR coup in a matter of words” with a “dramatic about-face that could recast Apple’s role” in the debate over copyright protection. But “Thoughts on Music” may to some sound less like a true cry for change than a part of Apple’s long-running and successful campaign to cast itself as one of the good guys—by adopting an already ascendant idea

E posibil ca contractele Apple sa le interzica vanzarea continutului DRM-free cot la cot cu continut DRM-ed, caz in care corect ar fi sa fie sincer si sa o spuna. Cine stie! Tare as vrea sa vad contractul, pentru ca iTMS are printre cele mai bune oferte deci mi s-ar parea firesc ca Jobs sa fi renuntat la ceva pentru un asemenea deal.

Steve’s misleading statistics
http://nanocrew.net/2007/02/06/steves-misleading-statistics
La care mai adaugi ca iPods came first, iTMS later. Plus ca iPod-urile sunt vandute worldwide insa iTMS nu este accesibil oriunde, lucru care cam da peste cap statisticile si mai mult.

Si, oare, e el asa de determinat sa se scape de DRM precum sustine?
http://nanocrew.net/2007/02/06/steves-thoughts-on-music

Sunt niste chestii la care, nu va temeti, m-am gandit si singur, insa dand peste cele 2 articole am zis ca poate totusi merita mentionate si uite asa am decis sa si postez.
IMHO, Steve is kinda passing the buck [wiki definition]

Concluzia este, inca odata la nesfarsit, ca nu exista nici o companie care este “inherently good”. Noua ca consumatori, nu ne ramane decat sa alegem dintre “rau”, “mai putin rau” si “rau de tot”. Retineti ca toate aceste companii sunt in primul si in primul rand un business al carui scop este sa faca bani si sa-si mentina actionarii fericiti. Imi place si mie ce-a scris, inca o dovada ca este o persoana carismatica si stie cum sa ne fure inima, in final insa nu uitati sa ramaneti in continuare vigilenti apropos de cum deschideti portofelul.
Esentialul este, in opinia mea, indiferent de ce este ascuns in spatele vorbelor scrise de nu mai conteaza cine, cu siguranta este “fuel on the fire” si “food for thought”. Sa speram ca the big 4 o sa-si reevalueze modelul de business, marcand inceputul sfarsitului cartelului numit mafiAA. Eu sunt pesimist in legatura cu asta, nu cred ca va veni o schimbare din interior asa, de buna voie si de pe nicaieri, va trebui sa fie SILITI de catre consumatori si piata.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Si parerea lui Warner despre parerea lui Jobs:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/6344929.stm

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: 46°13' N 27°40' E
Macuser din: 23.06.06

Păstrați-vă portofelul virgin, nu-i lăsați să vă fure inima! Vă repet încă o dată la nesfârșit: fiți vigilenți! Încă o dată: nu există Moș Crăciun! Repet: n u e x i s t ă  M o ș  C r ă c i u n ! Ha, cine-a spus asta? Alo, alo, e cineva aici? Hmm… A, și „Prâslea cel voinic și merele de aur” e un mesaj subliminal lansat de Steve Jobs într-o viață anterioară ca să poată să vă ia banii acum! Fiți vigilenți! Duceți-vă și îngropați-vă portofelul în pădure și apoi rugați-l vecinu’ să vă dea cu lopata în cap ca să uitați unde l-ați pus! Aaaaa… ce voiam să spun? Ah, da! Fiți vigilenți!

Semnătură 

iMac 20” Core Duo 2 GHz, 2 Gb RAM, 200 Gb HD + Mac OS X 10.4.9
iPod 60 Gb & iPod Shuffle 1 Gb
Dell Optiplex GX150 1 GHz, 512 Mb RAM, 250 Gb HD + Ubuntu Feisty Fawn 7.04

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Dand la o parte flamebait-ul, se pare ca Jobs a dat tonul in industrie:
http://www.macworld.co.uk/news/index.cfm?RSS&newsID=17184

A senior Yahoo chief has spoken out in favour of Apple CEO Steve Jobs’ call for major labels to abandon digital rights technology (DRM)

Voll, nu te mai repezi, ai citit cu atentie ce se discuta pe-aici?

[ Modificat: 25 Februarie 2007 09:45 AM de fishbone ]

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: 46°13' N 27°40' E
Macuser din: 23.06.06

Yeah, did you, too?

O să încep să te iau în serios atunci când o să termini cu „fiți vigilenți!” și tot meniul „nu-i lăsați să vă frângă inima!”.

Semnătură 

iMac 20” Core Duo 2 GHz, 2 Gb RAM, 200 Gb HD + Mac OS X 10.4.9
iPod 60 Gb & iPod Shuffle 1 Gb
Dell Optiplex GX150 1 GHz, 512 Mb RAM, 250 Gb HD + Ubuntu Feisty Fawn 7.04

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Pai daca tot scoti din context ce scriu, haide sa o facem astfel
[quote author=“fishbone”]
Sunt

un

idiot

Parca suna mai bine pentru cauza ta. Mai ia odata la mana ce-am scris.
Sa fac totusi un rezumat, ca vad ca ai o aversiune fata de ideile elaborate si trebuie sa o tin la maniera “Ana are mere”.
iTMS este unul din cele mai ieftine locuri de cumparat muzica
iTMS este unul din cele mai convenabile locuri de cumparat muzica, dat fiind faptul ca iPod-ul detine piata care o detine
Apple’s DRM este cel mai putin restrictiv dintre toate existente.
I am behind Steve’s words.
I don’t care who wrote that letter, ceea ce conteaza e ca au fost spuse acele vorbe.
Steve a dat tonul pentru restul. El nu este chiar doiul in carti, indiferent de ce cred altii despre el.
Deci pana aici, all hail Steve, including me. Ii suport cauza si imi place iTMS.
Problema, adresata si de altii inaintea mea:
Steve’s words don’t match his actions. Less gab. More action.
Faptul ca una spune si alta face, nu stiu tu cum gandesti, dar pe mine ma face asa ... oarecum sceptic.
Ziua in care ajung sa-mi ingrop portofelul tu vei fi in pat cu MAFIAA. Deci nu e cazul sa exagerezi.
YOU don’t buy and can’t buy from iTMS, deci nu te prea afecteaza pe tine cine stie cat. Nu ca eu as fi dat un cent pe continut, but it’s nice to know I could if I wanted.

Interesant cum alegi sa ma vizezi pe mine, mai ales cand nici macar nu am fost singurul care a ridicat semne de intrebare apropos de intentiile lui Jobs. Really, incepi sa ma faci sa ma simt mai important decat e cazul.

Si nu in ultimul rand, Ana are mere.

A da, imi cer scuze de faptul ca scriu doua cuvinte in engleza si una in romaneste.

1 din 3
1