2 din 3
2
Parerea lu’ Steve Jobs despre viitorul industriei muzicale…
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: 46°13' N 27°40' E
Macuser din: 23.06.06

Ai doar atenție selectivă. Te uiți numai după petele de pe covor și nu mai poți să vezi modelul în întregul lui. „Aha! Ia te uită, încă o pată!”, îți zici, dar nu realizezi că acolo unde vezi o pată e de fapt ieșirea din rutină, din rigiditate - resimți șocul schimbării, dar nu-l trăiești, ci îl interpretezi tot în sistemul de referință vechi, care nu are cuvinte/definiții pentru realități noi. De asta ți-am spus că ți se oprește coaja de măr în lobii frontali. Dar nu e rolul meu să-ți scot cuiele din cap, asta trebuie s-o faci singur trăind, experimentând cu adevărat, nu discutând sau punând etichete.

De fiecare dată când aduci argumente împotriva lui Steve Jobs, o faci cu cuvintele altora. Poate ți-e mai ușor să citești analizele literare decât opera.
Cu „eh… e un sistem de operare între multe altele” nu faci decât să atașezi o etichetă unei realități… dar dacă n-o trăiești mai întâi, de unde știi că e etichete corectă?
Ești supărat pe Apple? Ar trebui să vândă fiecare produs cu specificația: „Nu cumpăra acest produs decât dacă ai absolută nevoie de el. S-ar putea ca după un timp să scoatem pe piață un produs mai bun, poate că o să consideri că l-am scos prea repede și prea bun, așa că ar trebui să te gândești încă o dată dacă e bine să-l cumperi. Poate ar fi mai bine dacă ai amâna. A, și în plus, nu faceți din noi un idol, pentru că nu vrem decât să vă luăm banii fară să vă oferim nimic în schimb.”?

Văd că e la modă scepticismul. Suntem competenți dacă părem vigilenți și suspicioși.
Pun pariu că noaptea de Crăciun e una tare plictisitoare, chiar și pentru unii macuseri…

Semnătură 

iMac 20” Core Duo 2 GHz, 2 Gb RAM, 200 Gb HD + Mac OS X 10.4.9
iPod 60 Gb & iPod Shuffle 1 Gb
Dell Optiplex GX150 1 GHz, 512 Mb RAM, 250 Gb HD + Ubuntu Feisty Fawn 7.04

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

hai sa ne limitam la topic, bine?  hmmm

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Texas
Macuser din: 16.11.06

Voll, te inseli, insa daca asta e concluzia care ai tras-o de pe urma reply-urilor n-am ce face. Mi se pare tare ciudat faptul ca nu se sesizeaza moderatorii cand postezi cate un flamebait total pe langa. Daca veneai de la bun inceput cu reply-ul de mai sus era altceva. Poate ca pentru binele topicurilor nu le vei mai sabota si ma vei pune pe ignore daca ai fixe cu coji si lobi frontali.
Spui ca nu am viziune de ansamblu insa totusi ti-am prezentat toate aspectele, in context. Nu am dreptate? Atunci ramane sa ma lamuresti de ce Steve nu incepe din propria ograda cu vorbele. Departe cei 4 giganti de a fi singurii care vand pe iTMS, sunt o gramada de indie artists carora le sunt bagate pe gat DRM.  Asta e una din problemele care ramane nerezolvata. Argumentele la adresa lui Jobs le aduc insotite cu link-uri doar ca punct de sprijin, nu ca gandesc altii pentru mine. Si totusi am fost mai in favoarea lui decat altii precedenti, doar ca eu am elaborat anumite inconsistente. Ca daca ai aplica aceasi masura la toti pana acum cred ca ai ajunge sa-l sfatuiesti pe Tudor sa se lase de administrarea unui site Apple.
Eventuala mea nemultumire la adresa Apple-ului, care aduce si masura de critica, este faptul ca aparent intr-adevar they’re out to do good. Insa la o analiza mai apropiata vedem ca toate companiile au interese, mai ales in segmentul PR. Si ma nemultumeste oarecum faptul ca vad pe cineva fluturand din gingii una si facand alta. Cand spuneam de scepticism si vigilenta nu ma refeream la a ne tine de portofele ca maicutele de virginitate, ci sa nu ne-apucam sa mergem pe viziunea, asa ca tine, ca compania X este cea mai buna alegere by default, ne pierdem perspectiva si devenim orbi fata de alternative. Analogia cu Craciunul este destul de deplasata dar am sa o folosesc sa-ti spun ca, in cazul tau, esti fermecat de pomul impodobit si altceva nu mai vezi. Stai gura-casca la globuri.
Si in fond nu inteleg de unde si de ce atata inversunare in a combate orice urma de critica la adresa lui Jobs. Spui ca n-am perspectiva insa nici sa te fi vazut pe tine de alta parte a vreunui subiect decat cu Steve si Apple. Esti ca si conducatorii de BMW care considera ca au descoperit absolutul.

Fiecare are un punct de vedere pe care si-l argumenteaza, nu trebuie sa fi de acord neaparat cu el insa trebuie sa-l respecti.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

smile

ati observat cumva ca este postat un nou regulament pe forum?

cititi-l cu atentie, va rog…

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member

Well, ma asteptam un reply insa nu vine asa ca imi completez ce vroiam sa spun.
Voll, pacat ca nu vezi ce scri. Tu numesti perspectiva a merge de mana cu Apple. Tu ai ajuns la o concluzie si daca altii au alta parere, pesemne au orizonturi inguste. Tu spui ca nu am gustat intru totul marul, eu iti spun ca ce sustii tu are tente de brainwashing. Totodata nu uita ca exista forma constructiva a criticii. Unii accepta diamantele asa cum sunt, altii observa colturile si atentioneaza.

In orice caz, vad ca tie-ti place sa provoci, sa dai cu flamebait-ul si sa dezbati persoana in loc de subiectul topicului, mai ales atunci cand nu ai alte argumente. Nu-ti sprijini spusele cu nimic concret, preferi lucruri vagi precum acuze de lipsa de perspectiva fara sa spui clar unde anume greseste interlocutorul. Asta pentru ca nu ai argumente concrete, atata tot. Profit de ocazia asta sa-mi exprim o oarecare neplacere fata de faptul ca nimeni nu a luat vreo masura la reply-ul tau initial de aici. Pe langa asta repeti ad-nauseam vesnic aceleasi lucruri. In consecinta nu te consider un partener bun de conversatie si din acest motiv esti primul si sper ca ultimul care ajunge pe lista mea de ignore. Deci poti rasufla linistit din aceasta zi incolo, nu va trebui sa-mi mai raspunzi la nimic sau sa ma luminezi.

In final iti reamintesc ca sunt totusi prezent pe acest site [si nu numai] si am incercat sa ajut/ofer informatii acolo unde a fost cazul, mi-au trecut prin mana nici eu nu mai stiu cate iPod-uri, am inca trei modele diferite de iPod si-l consider cel mai bun media player, am si folosesc un Mac si in viitor o sa achizitionez cel putin inca unul, recomand Mac-uri tuturor celor care ma intreaba ce sa faca sa scape de probleme precum spyware, virusi, ad-ware, crashes, etc etc. Dar pentru tine e “totul sau nimic”. Cale gri sau de mijloc nu exista. Esti ori de-o parere cu Steve, ori ba. Eu zic sa-ti mai revizuiesti totusi punctele de vedere si opinia intrucat nu esti atat de balansat pe cat crezi.

Si cu asta am terminat. Imi cer scuze fata de restul ca am muscat din flamebait in loc sa-l ignor. Numai bine.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ahem… eu v-as ruga sa va mutati cu discutia dintre voi, care nu ii intereseaza pe ceilalti membri, pe PM.
Restul argumentelor, pro si conta Steve sau/si Apple, pot ramane.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Exact! Oricine se poate porcai cu oricine, dar nu pe forum. Reamintesc ca abandonul lui Tudor de la discutii prea incinse a plecat (sau a venit). Si apoi, cred ca aici nu se impart bani, premii sau bilete de intrare in rai. Asa ca va rog si eu sa folositi un ton mai calm.

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Un pic mai multa fermitate din partea adminilor :D ? Topic closed, ceva?

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member

Prea tarziu acum si in fond mai degraba as sterge reply-uri decat inchide un intreg topic din aceasta cauza, altfel ne-apucam sa sabotam orice discutie care nu ne place.
Continuam.
EMI to Apple, Microsoft: Ditching DRM is going to cost you
http://arstechnica.com/news.ars/post/20070225-8916.html
Damn bastards

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
fishbone - 27 Februarie 2007 08:58 AM

Prea tarziu acum si in fond mai degraba as sterge reply-uri decat inchide un intreg topic din aceasta cauza, altfel ne-apucam sa sabotam orice discutie care nu ne place.
Continuam.
EMI to Apple, Microsoft: Ditching DRM is going to cost you
http://arstechnica.com/news.ars/post/20070225-8916.html
Damn bastards

Nu e vorba de IDEILE exprimate, ci de TONUL folosit! Nu discutia nu ne place, ca de-aia avem forum. Dar exista o politete obligatorie, si de-o parte, si de alta!

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member

Stiu, cand am spus discutie ma refeream la topic. Adicatele daca nu ne place un topic e de-ajuns sa-l deraiem cu ce s-a intamplat pe aici. E ok, s-a rezolvat definitiv. Ca din moment ce s-a dat cu ignore-ul e clar ca nici mie nu-mi place, deci explicatiile sunt de prisos.

[ Modificat: 27 Februarie 2007 10:49 PM de fishbone ]

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 08.08.06

Meglena Kuneva, comisara eurpeana (Bulgaria) pentru Protectia Consumatorului, a criticat compania Apple privind caracterul exclusiv al iPod, in calitate de dispozitiv unic pentru melodiile descarcate de pe iTunes. Astazi revine la cele spuse si anunta ca nu doreste o actiune juridica impotriva Apple. De ce se ia de Apple? Mai exista si Microsoft cu DRM-uri restrictive…

Semnătură 

MBA 13”, MBP 15”, iMac 24” & Bose Companion 3
iPhone 6, iPhone 5, Bowers & Wilkins P3
iPad mini, Wi-Fi + Cellular
Time Capsule, Airport Express

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Microsoft are totusi PlaysForSure, care e licentiat la mai multe companii. Asa ca nu ai pierdut definitiv melodiile.

Apple nu a licentiat sistemul drm pentru alte playere.

Acum, daca Microsoft ar fi lansat Zune in Europa, fii sigur ca i-ar fi sarit la gat comisarii.

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucalești
Macuser din: 28.01.07

Absolut necesar de citit despre “DRM” si “Trusted Computing”. Luati-va o jumatate de ora cel putin.

Semnătură 

MacBook Alb, Core 2 Duo 2GHz, 1G RAM (acu’ are o juma de cana de cafea in el)
Ducati Monster 600 (bestial)

Curat murdar!!! Toate

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member
Alexi1982 - 14 Martie 2007 10:50 PM

De ce se ia de Apple? Mai exista si Microsoft cu DRM-uri restrictive…

Este regula oricarei industrii, te iei de cei mai mari. Doar nu crezi ca MacDonald’s sunt chiar cei mai rai din domeniul fast food-ului, desi sunt dati in judecata intr-o veselie. Sunt cei mai reprezentativi, cu cei mai multi bani.

2 din 3
2