Nu pot sterge o matrice RAID0
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.05.07

Povestea e asa: Am doua SSD-uri intr-un iMac i7 din 2011.
Pana ieri, aveam urmatoarea schema:
Ambele SSD-uri partitionate 180Gb-60GB (ambele au 240GB) si doua RAID0 facute prin combinarea partitiilor, una pt sistem (180+180=360GB) si una pt scratchul de Photoshop (60+60=120GB).
Fiindca vroiam sa instalez Mavericks oricum si pt ca mi se parea ca scratchul de 120 e un pic prea mare, am bootat de pe un HDD extern, am dezactivat matricele RAID si am repartitionat SSD-urile la o ratie de 200-40, fiecare.
Dupa care, am creat un RAID0 de 200+200 si un altul pt scratch, 40+40. Toate bune pana aici, doar ca RAIDul de 200+200 nu mai poate fi sters din Disk Utility (celalat e “intelegator”). Spuneti-mi, daca stiti, cum sa fac sa revin la starea initiala, de 2 SSDuri normale, cu cate o singura partitie, fara niciun RAID.
Multumesc oricui a avut rabdare sa citeasca pana aici, e o problema in care putin pot cadea si anticipez ca se va gasi si mai greu cineva care sa-mi dea un sfat avizat.
Dar incerc sa fiu optimist.
Orice parere avizata e cu atat mai apreciata.
Toate Bune!

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 30.08.09

Un erase prin Target Mode de pe un alt mac?

Semnătură 

Slackware forever!!!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

La sugestia ta, am incercat, din pacate Disk Utility raporteaza exact acelasi lucru ca si atunci cand bootez de pe un hard extern:
“Deleting RAID set failed with error: Invalid attempt to umount a whole disk containing a partition map” daca incerc sa dau delete la matricea RAID.
““Could not unmount disk” daca incerc sa- dau erase la vreunu din diskuri sau la matrice.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Varianta rusească... desfăcut iMac-ul, scos un SSD din mufă, boot din exterior ( sau pus prin USB la un alt computer ) și… erase! Dacă nici așa… Sau mai așteaptă, poate te ajută cineva mai priceput.

Semnătură 

Slackware forever!!!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Cu mare drag as fi facut varianta ruseasca, dar mi se parea complicat pentru mine sa ma bag la desfacutul iMac. Drept pentru care am apelat inca o data la serviceul Noumax, si am fost ajutat cu aceeasi promptitudine, ca de obicei. S-a rezolvat!

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

(adica demontat, formatat, asamblat). 2h.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Adică varianta rusească varianta Noumax… bine că s-a rezolvat! Buni și rușii la ceva… smile)

Semnătură 

Slackware forever!!!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Ei au mai incercat si cu ceva programe, dar ne-am dat batuti, era clar ca demontatul fizic era solutia mai rapida, in final.

Semnătură 

(((∞)))

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 21.04.12

N-ai incercat si un boot de pe un Linux? Imi pare rau ca nu am vazut postul decat acum ...

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Nu am habar de Linux si in final, cel mai simplu era sa desfac hardurile dupa primul sfert de ora.
Multumesc pentru pont, oricum. smile

Semnătură 

(((∞)))

‹‹ Parental control      videocall facebook ››