Buna seara, mac mini nou sau imac 27” 2009 2010?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 29.10.13

Sunt nou pe aici, vreau sa imi cumpar un mac, asa cum spune si titlul, mac mini nou sau imac 27” 2009-2010? veniti si cu argumente va rog, nu am avut niciodata mac..doar iphone.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11

Personal am preferat mini pentru pretul mai redus si utilizarea simultana a doua monitoare (e posibil sa mearga si pe iMac, nu sunt sigur). In plus, am si evitat problema cu monitorul care apare pe diversele versiuni de iMac. Precizez insa ca nu am nevoie de performante ridicate, nu sunt interesat de monitoare de inalta calitate si nici nu imi plac perifericele Apple (tastatura & mouse) asa ca nu am vrut sa arunc banii pe ele.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie

Dar ca performanta e mai bun imac-ul din 2009-2010 fata de mac mini 2012-2013? Eu o sa cumpar pt un studio muzical si am nevoie de performanta. Imac-ul am vazut ca mai mult se gaseste cu dual core fata de mac mini cu i5, ce parere ai?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 19.07.11

mac mini nou pentru performanta

Semnătură 

Macbook Pro 11,3
JBL Radial (the big one De vanzare
Asus RT-AC87U
Bose SoundTouch 30
Bose Soundlink mini
Bose SoundTouch Portable defecta
Cinema Display 24 defect

The Rum is gone..
Hattrick : 13.02.2004

Time Capsule 3TB smile
timecapsule 2tb smile
mac mini 2006(super jucarie) :(
apple tv 2g :(

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

Mac mini :
unitati de stocare/optice
› Capacitate HDD (GB): 500
› Viteza de rotatie (rpm): 5400

Credeti ca o sa fie diferenta mare intre 5400 mac mini si 7200 imac? Si inca o intrebare, mac mini are dvd-w?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

Apple USB SuperDrive = 384 lei

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
dacuBurebista - 29 Octombrie 2013 10:56 AM

Apple USB SuperDrive = 384 lei

Imac-ul are?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

are, da
atunci cind se strică tot una externă, pe usb o să iei, de la apple sau oricare alt brand

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: DB/Darmanesti
Macuser din: 25.03.08

Daca te tine te intereseaza in primul rand performanta, eu iti recomand Mac Mini-ul cu mentiunea sa-i faci upgrade de HDD si Ram.

Semnătură 

only 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie
StefanS - 29 Octombrie 2013 12:36 PM

Daca te tine te intereseaza in primul rand performanta, eu iti recomand Mac Mini-ul cu mentiunea sa-i faci upgrade de HDD si Ram.

Si cat m-ar mai costa?

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 04.08.11

Depinde cat ai nevoie. 8Gb de ram sunt intre 200 si 300 si un SSD de 120 de la 400 in sus, desi gasesti si sub 400 la oferte. Plus un datadoubler ca sa folosesti si HDD vechi inauntru, vreo 50$.

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6
iPad Mini aka The Best Gadget Ever

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.02.12

eu am dat candva un imac tocmai ca sa-mi iau un mac mini, la care imi place faptul ca poti face upgrade cam la orice, fara sa intrerupi productivitatea - vrei alte boxe, alt webcam, alt disk extern, tastatura, maus, display etc. sau daca se strica ceva, inlocuiesti componenta si gata; e modelul “distribuit”, folosit si in alte contexte (distributed file system, operating system etc.) macul mini e ca un microkernel care functioneaza independent de ce faci tu in rest cu “sistemul”; poti inlocui sau repara diverse componente fara a afecta unitatea centrala; la un imac, functioneaza bine fiind totul impachetat, dar nu e modular, e gen monolitic (daca tot vorbim de kerneluri), vrei sa schimbi ceva oricat de marunt, trebe dus cu totul la service ; de aceea eu personal prefer macul mini - in aceeasi ordine de idei, poti pune camul in ce directie vrei, boxele unde vrei, monitorul la fel etc etc. cu imacul esti cam limitat in acest sens; are si ala avantajele lui, nimic de zis; dar eu prefer mac mini

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
zalmoxis - 07 Noiembrie 2013 10:57 AM

eu am dat candva un imac tocmai ca sa-mi iau un mac mini, la care imi place faptul ca poti face upgrade cam la orice, fara sa intrerupi productivitatea - vrei alte boxe, alt webcam, alt disk extern, tastatura, maus, display etc. sau daca se strica ceva, inlocuiesti componenta si gata; e modelul “distribuit”, folosit si in alte contexte (distributed file system, operating system etc.) macul mini e ca un microkernel care functioneaza independent de ce faci tu in rest cu “sistemul”; poti inlocui sau repara diverse componente fara a afecta unitatea centrala; la un imac, functioneaza bine fiind totul impachetat, dar nu e modular, e gen monolitic (daca tot vorbim de kerneluri), vrei sa schimbi ceva oricat de marunt, trebe dus cu totul la service ; de aceea eu personal prefer macul mini - in aceeasi ordine de idei, poti pune camul in ce directie vrei, boxele unde vrei, monitorul la fel etc etc. cu imacul esti cam limitat in acest sens; are si ala avantajele lui, nimic de zis; dar eu prefer mac mini

Multumesc pentru raspunsuri !